Det team som en gång var #Vigil Games har haft flera svåra år. När #THQ kraschade blev inte studion bakom Darksiders-spelen såld. Istället anställde #Crytek en stor del av teamet och grundade #Crytek USA.

Nu återupprepar historien sig.

Som bekant har Crytek efter en vår av ekonomiska bekymmer i princip stängt ner hela sitt USA-kontor. Men återigen tycks kärnan av Vigil överleva. Studions grundare, David Adams, har tagit "kärntruppen" med sig för att grunda #Gunfire Games. I nuläget finns blott sju anställda där men de jobbar redan på att få in "nästa omgång med människor", berättar Matt Guzenda, studio director, för Polygon.

Adams har å sin sida redan utforskat möjligheterna till ett Darksiders 3 och har pratat med #Nordic Games, svenskstudion som numera äger rättigheterna. Men han tillägger att de inte vill "hoppa huvudstupa rakt in i något". Just nu vill teamet göra några mindre projekt för att komma igång och har ett långsiktigt mål med ett helt nytt spel som bygger på deras tidigare erfarenheter.

– Tredjepersons-spel, med många karaktärer, äventyrsdelar, spelarframsteg, jakter på coola bossar, fantastiska varelser. Vi har en hel del idéer, säger David Adams.