Det går inte att blunda för elefanten i rummet. Den som stjäl bilar, mejar ner fotgängare och lägger hela Los Santos för sina fötter. Elefanten är naturligtvis #Grand Theft Auto V, #Rockstars nya stjärnspel, som överskuggat precis allt den här veckan.

En enig kritikerkår hyllar spelet, som i ett huj landade i den absoluta toppen av de mest rosade spelen genom alla tider. Sida vid sida med storheter som #Super Mario Galaxy, #Half-Life 2 och givetvis tidigare delar av GTA. En lika älskad som kontroversiell serie som FZ Play i veckan passade på att berätta om. Missa inte Historien om Grand Theft Auto. Och missa inte heller vår videobevakning av femmans release, som blev en mångmiljardsuccé redan första dygnet. Mycket pekar på att mellan 13 och 14 miljoner ex såldes.

Och mycket pekar på att GTA V kommer fortsätta dominera nyhetsflödet framöver. Men resten av spelvärlden stannar inte upp för det. Långt därifrån. I veckan släppte #Blizzard en #Diablo III-bomb: Auktionshusen läggs ner. Och jublet från fansen har ännu inte tystnat.

Fredrik Eriksson,
Skribent


Grand Theft Auto V

[video=14780]
"Du behöver förmodligen varken den här recensionen – eller någon annan – för att bestämma dig. Du har med all säkerhet redan gjort det. 265 miljoner dollar och fem år kan inte ha fel. I det här fallet är det helt sant – Grand Theft Auto V är inte bara sin satiriska handling eller sina grovmejslade karaktärer. Det är inte bara summan av sina kontroverser. Det är framförallt ditt spel, med de friheter du tar dig och den upplevelse som redan börjat formas i ditt hjärta. Så grattis. Du har många timmar underhållning framför dig. Jag har mina bakom mig – och avundas dig. Det är nog så talande." [http://www.fz.se/artiklar/recension/20130916/grand-theft-auto-v/
Läs hela recensionen]

Victor Leijonhufvud
[score=4;l]


Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

[video=15285]
"Kingdom Hearts har sedan originalet förgrenat sig i mängder av bärbara sidospår. Jag skulle bli förvånad om ens Tetsuya Nomura har koll på alla vändpunkter i den alltmer invecklade sagan. Att då, inför #Kingdom Hearts III, försöka sig på att sammanfatta seriens elva år brokiga historia är närmast en kulturgärning för fansen. Så samtidigt som jag älskar originalet är jag tacksam för de andra två berättelserna. Inte för att de är i närheten av lika engagerande och sagolika, utan för att de ger svar på mina frågor. Men det finns fler luckor att fylla, fler lukrativa HD-samlingar för #Square Enix att släppa. Den här nätta samlingen saknar #Kingdom Hearts II, #Birth by Sleep, #Coded och #Dream Drop Distance. Inte ens i sagans värld kan man få allt." [http://www.fz.se/artiklar/recension/20130916/kingdom-hearts-hd-15-remix
Läs hela recensionen]

Fredrik Eriksson
[score=4;l]