#Wasteland 2 väntas ut nästa år, efter den extremt lyckade Kickstarter-insamlingen tidigare i år. Brian Fargo, huvudmannen på #Inxile Entertainment har tidigare uppgett att de som sponsrade kickstarten ville få möjlighet att prova på föregångaren, vilket nu bekräftats kommer ske.

– Av alla förfrågningar vi fick under vår Kickstarter-kampanj var den vanligaste huruvida spelare skulle kunna få möjlighet att spela det första spelet. Som tur är har EA fortsatt stötta oss i det här projektet och har gett oss möjlighet att få ut originalet till spelarna. Det känns grymt att vi kan få Wasteland tillgängligt för de som känner sig nostalgiska eller de som vill uppleva det för första gången. Det kommer sannerligen inte vara något krav för att förstå sig på Wasteland 2, men det sätter lite extra färg på tillvaron om du provat på föregångaren, säger Brian Fargo till the Verge

I april fick skribenten tillika vardagsreflektören Johan Martinsson upp sina intryck av föregångaren, där han drevs till vansinne av flera mer eller mindre bra anledningar.

Brian Fargo har tidigare uppgett att han känner stort ansvar för årets Kickstarter-boom, och det är då självfallet trevligt att se när han lyckas uppfylla vissa fans krav.

Ser du fram emot Wasteland 2?