Inlägg av herc

Inlägg som herc har skrivit i forumet

1
Skrivet av TornadoFox:

Någon som har ett guestpass över möjligtvis som någon kind soul kan PM:a? spelet ser väldigt intressant ut men vill gärna ta ett smakprov innan man köper hela kakan om möjligheten finns

Skickar ett PM så fort jag hittar ett av mina guest pass

Även jag skulle vilja testa spelet innan köp, se om jag kan köra det på denna burken. Vid köp skickar jag självklart gärna tillbaka ett av mina guestpass

Edit: Blev ett köp tillslut, utan att testa med ett Guest Pass

Någon annan som fick känslan av att hon har sneglat på League of Legends Patch Previews?

Jag skulle även jag vara tacksam om någon har lust att dela med sig av ett Guest Pass. Mest för att testa så att datorn orkar med det innan jag köper det.

edit: Fick tag på en av en polare!

Skrivet av v1ctory:
Skrivet av Riporto:

Det är kartorna man vill åt för att spela, den begränsningen kommer aldrig att tas bort, efter en månads prenumeration så låses kartorna och man får börja att farma turbine points. Dessutom destiny points kan man inte heller nyttya som f2p spelare. Hur du en ser på saken är spelet menad för att spelas med månads prenumeration. Tänk dig det kostar runt 600 turbine points för att låsa en karta och det tar evigheter att samla 600 turbine points, och en expansion kostar 1000 TP för Mirkwood som är det billigaste och 3250 för Isengard det dyraste. Efter att ha köpt ett par kartor så börjar man tröttna på att samla turbine points. Man springer runt för det mesta helt ensam i enorma miljöer, spelet är fattig på spelare. Man ska aldrig tro att detta spel är F2P.

Köper man en månad kan man utan problem ta sig genom två kartor och samla poäng till att låsa upp en till. Tycker man inte om att samla TP finns ju alltid alternativet att betala månadskostnaden. Det är inte dyrare än andra MMO's, snarare billigare om man så vill.

Det finns även möjligheten att köpa TP för pengar, för att sedan köpa Quest Packs för TP. Kartor som ni kallar det har man alltid tillgång till alla, och Epic Quests (story quests) är tillgängliga för alla. På så sätt kan man komma billigare undan än att betala en månadskostnad. Man behöver heller inte alla Quest Packs för att kunna avancera till max level. Så, du kan t.ex. besöka Rivendell utan att köpa Quest Packet för Trollshaws.

Skrivet av bloodflowers:

Någon som vet hur PvP:n är i detta spel? Är det BG's som i WoW, open world pvp? Framför allt, är PvP kul?

LotRO har en egen form av PvP som de kallar för PvMP, alltså Player vs. Monster Player. En spelare som har nått minst level 10 med sin vanliga karaktär kan skapa en Monster Player som direkt är max level. Vanliga karaktärer hör till Free Peoples (kallas Freeps) och monster-karaktärerna kallas för Creeps. Creeps är låsta till en zon, och det är dit Freeps kan gå för att köra PvMP.

I denna zon är det fritt att röra sig och Freeps / Creeps slåss mot varandra. Det är alltså inga uppgjorda matcher.

Creeps har ett rankingsystem istället för levels, som låser upp nya skills och traits. Du går upp i rang genom att döda Freeps. Även Freeps har ett rankingsystem, men skillnaden här är att du låser upp möjligheten att använda gear och annat.

Jag tycker att detta system har varit riktigt bra, men det har sina nackdelar. Det kan lätt bli väldigt obalancerat iochmed att antalet spelare för de bägge sidorna kan variera. Det händer att Creeps eller Freeps samlas i raids och totalt kör över allt motstånd när de är färre. Men samtidigt kan motståndet få in fler spelare och samlas i ett raid också och plötsligt är det raid vs. raid.

Zonen innehåller även så kallade Keeps, vid vilka det är NPCs som vaktar. Dessa tillhör antingen Creeps eller Freeps och kan tas över av Freeps / Creeps. Att "äga" Keeps ger olika fördelar.

Blev visst endel text här, och jag har garanterat missat något ändå.

Jag har spelat LotRO till och från (mest till) sen det släptes. Det är förmodligen det bästa inom free-to-play just nu, och är du villig att spendera ungefär en hundralapp så kan du låsa upp väldigt många begränsningar för dina karaktärer, tyvärr inte content. Men, som endel sagt tidigare så får du Turbine Points (TP) när du spelar, genom att göra såkallade Deeds. Det kan vara att avsluta ett visst antal quests inom en viss zon, eller att döda ett visst antal fiender av en viss typ inom en zon osv. I början är dessa Deeds enkla och det går ganska snabbt att samla på sig en hög med TP, som sedan kan användas för att låsa upp quest packs för zoner längre fram.

Om någon är intresserad så finns det en bra tråd i deras forum om vad som ingår och inte i free-to-play, och hur du kan låsa upp saker. http://forums.lotro.com/showthread.php?335135-Answers-to-Your...

Det finns tre olika statusar för ett konto; free, premium, vip. Vip är de som betalar månadsvis. Premium blir du genom att antingen köpa TP eller om du någon gång har varit vip.

Mitt tips är att skaffa en månad vip, ca 100kr, och sedan låta kontot övergå till Premium. På så vis låser du upp många av de begränsningar som finns på dina nuvarande karaktärer (de du skapar under din vip-månad). Läs mer om detta i tråden jag länkade till längre upp.

Edit:

Skrivet av Riporto:

Som f2p player är man alltid klen jämfört med betalande spelare.

Detta stämmer inte. Du kan låsa upp allt som en VIP har tillgång till. Jag har spelat med många som varit f2p och som har låst upp de nödvändiga delarna för att inte vara "klenare". Vad jag minns är det bara Traits som gör dig klenare, och dessa blir endast viktiga när du passerat ca level 40. Traits låses även upp genom mitt tips om en månad VIP.

Skrivet av purjo:
Skrivet av herc:

Använda Ipadens pekskärm (PEKskärm) som sekundär bildskärm, extremt innovativ spelidé!

Det är väl snarare att använda själva iPaden på ett innovativt sätt, med pekskärmen menas väl ändå ett innovativt sätt att röra på fingrarna till exempel.

Jag håller med Purjo, försökte vara ironisk. Vinnarens beskrivning passar ju på vilken sekundär skärm som helst, och känns därmed inte speciellt innovativ.

Använda Ipadens pekskärm (PEKskärm) som sekundär bildskärm, extremt innovativ spelidé!

Vore intressant att läsa vinnarnas motiveringar också

1