Inlägg av Sir! Sir!

Inlägg som Sir! Sir! har skrivit i forumet

Så om man kan sammanfatta reaktioner på artikeln:

1. Folk vill ha kompetens framför kvotering.

Bra argument, och något som alltid är problemet med kvotering. Däremot bör kvotering inte ske genom en dag, utan gå gradvis under många många år.

Kvotering är bra för att få mångfald. I ett så mansdominerat yrke som spelvärlden är det faktiskt en kvalitet att vara kvinna, bög, trans m.m för att ge andra perspektiv. Samma sak borde fler män anställas i barnomsorg, vård etc.

Som privat företagare, då kanske man intresserar sig mer av ett växande kapital, men som medmänniska och någon som bryr sig mer om välfärden i stort, är det aktuellt att tänka på mångfalden för att faktiskt göra en så bra produkt som möjligt. Olika perspektiv ger otroligt mer bollplank.

Om vi kollar på 3D-tidningen 3DArtist: http://www.3dartistonline.com/news/wp-content/uploads/2010/10... , denna florerar runt på spelutbildningar i Sverige. Frågade någon kille en gång, varför han tyckte om just att det ofta är lättklädda tjejer på omslaget, "för att man ska kunna ha något att titta på när man arbetar" var svaret. Som kvinna känns det nog inte så attraktivt att börja jobba i en sån bransch. Jag vet inte såklart, men jag gissar på att det inte är så lockande.

Men om man sakta men säkert kan få in fler kvinnor i branschen, kan vi ge fler bollar på bollplanket och således ännu bättre spel, tror jag.

Inser ni att ni lägger så mycket känslor gentemot en person?

Är hon ansvarig för hatet ni känner, eller är det ni som ansvarar för era egna känslor och den erfarenhet/perspektiv ni själva har? Istället bara för att säga "hon är dålig" så kan ni väl rannsaka er själva?

Future Games är en bra utbildning för den som vill komma in i AAA-branschen. Dock är det också tämligen mycket fokus på leveldesign som speldesigner. Ges inte särskilt mycket uttrymme för indieutveckling, som i hur man skapar spel och livnär sig på det som liten grupp/individ, utan är mer anpassat åt den större branschen. Dock är det bra kontakter i skolan, som kan hjälpa en längre framåt. Efter en examen där är jag både nöjd och mindre nöjd över olika delar, men något som är viktigt är att den är nära branschen.

För de som vill gå mer åt indiehållet och lära sig mer om marknadsföring, teori och utveckling vet jag tyvärr inte vilken skola som passar. Men tror att Game Assembly står bra i grad där.

Men mitt råd är, som egen indieutvecklare, är att grotta in sig och plugga speldesign och teori hemmavid i enklare motorer som GameMaker, UDK. Gör ett simpelt minispel i veckan i 52 veckor, sedan har du tillräckligt med kunskap för att kunna satsa på egna projekt.

Fisse: Hur kan du tolka att en recension är en lögn, om det nu är baserat på en personlig upplevelse? Är dina upplevelser när du spelar spel också lögner?

Istället för att hoppa på Fredrik och hans karriärsval kan ni åtminstone säga varför ni anser att han gett ett felaktigt betyg och vara konstruktiva i sakfrågan.

Det är klart som fan att man ska kunna kritisera varandra, men det blir så fruktansvärt barnsligt när man kör med "du borde sluta ditt jobb, du suger" och dylikt. Vi är alla människor med känslor, så att bete oss därefter vore en poäng.

fuck, randig tröja t.o.m! åh-håhå

Movember dag 12

[ia=1001908; large]

Nej, jag skoja bara. Lägg till ett år typ.

#blogg

AHHHH

Tack för rådet, Borde kolla på lite museum, tack!

Letar efter uppstoppad björn

Till en plåtning med en artist. Var i hela friden får man tag på en stående uppstoppad björn i Stockholm? (obs stående).

Sedan myste man ner sig med American Horror Story säsong 4 ikväll. Mhhrmm, mumma för själen. Francis Conroy in my fucking heart. Och Jessica Lange (in dis vid.

#blogg

Onsdag 01:29

Har tittat genom flertalet blogginlägg. Och jag är tämligen förbluffad över allt material jag ordbajsade ut i mina dagar. Nu låter det som om jag är döende, vilket inte riktigt stämmer. Men ska försöka kanske blogga lite mer. Inget jag kan lova, för ungefär 78% av alla världens bloggare säger just den meningen "smink smink, buzzador, ska blogga mer, fnizz, scrapbooking". Något i den stilen.

Men disciplin är ju en muskel som bör tränas. Och jag är tjock helt enkelt. Jag måste träna något åtminstone.

Awesome.

#blogg

Jag tittade på hela serien av "tropes vs damsel in distress" igår och förstår inte vad folk har emot henne - hon gör rätt uppenbara poänger över hur könsskillnader porträtteras, att kvinnan otroligt ofta är en symbol för svaghet och måste räddas, medans männen räddar sig själva.

Vad fan är det för fel på folk som ska hota en annan person som har en annan åsikt? Hon nämner gång på gång att "jag vill påpeka att man kan simultant tycka om samma spel men att det är viktigt att vara kritisk" - VILKET ÄR EN SJÄLVKLARHET! Självklart ska man vara kritisk mot det hon visar i den serien. Att sen folk blir kränkta och tror att hon "vänder spelvärlden mot spelvärlden" är bara osäkerhet kring den som uttalar det.

Konstigt att vi inte har fler kvinnor i spelindustrin O_o. När någon blir mordhotad så uppfattas det som en offerkofta. Att vara rädd för mordhot är något alla bör vara, eller skulle ni andra bara ta saker med en nypa salt när folk knackar på dörren med knivar i händerna?

Skrivet av ZF:
Skrivet av Simon Karlsson:

Mängder skriver: "inget illa mot bögar"

Ändå är det just illa folk beter sig.

"Åh det finns inte festivaler för straighta". - jo, det finns det. hela året. Men det är inte ni som blivit förtryckta, nerslagna och tvingas fly från hus och hem pga vem ni älskar.

Är det så hemskt, så fruktansvärt hemskt, att även homosexuella ska kunna få ifrågasätta den heteronormativa normen i spel? Vad händer då, kommer jorden gå under?

By the way, det är inte bögarna här som lipar. Det är de kränkta intoleranta människorna som inte kan låta en förtryckt grupp människor få uppleva en tillhörighet i deras favoritintresse.

alltså först, vad är det folk vill ha egentligen? gayfigurer i FF kanske inte är så konstigt men gayfigurer i spel som emulerar de mest homofobiska miljöer man kan tänka sig? Call of black duty ops etc.

Vilka spel som kan ha nytta av just implementationen av andra livsstilar etc är givetvis en svår fråga. :). Där det är relevant är väl det korta svaret. Preferenser är ju inte relevant i väldigt många spel, men möjligheten att välja vilka preferenser ens karaktär har är ju ett plus.

Jag skulle iofs tycka att det vore otroligt fascinerande med ett militärshooter som tar upp "don't ask don't tell" och skildrar soldaters inre konflikter med detta. Kanske inte som genre/gameplay-moment i sig utan sånt här kan man ju belysa i mellansekvenser o allt möjligt.

Anledningen varför jag själv bryr mig så otroligt mycket i dessa frågor är för att jag själv är uppväxt i en kristen by på hundra pers där homofobin är lika naturlig som vatten i kranen. Att man är rädd för att gå på ens egen väg på kvällen, ifall någon med en epatraktor skulle köra förbi och sticka en kniv i en.

Hur vi implementerar preferenser i spel är med andra ord en otroligt svår uppgift, men 1. i karaktärskreationer. 2. belysa saker i mellansekvenser. Folk vill känna en tillhörighet. När brännpunkten inte ligger på detta i många spel idag, så blir det nästan en automatisk "men jag då!"-reaktion. Och då hamnar man lätt tillbaka på skolgårdsbråket.

Men absolut bör vi även hylla spel som tar det på allvar. Spel som helhjärtat endast handlar om icke-normativa preferenser är iofs trevligt som experiment. Men det berör mig mer om ett AAA-spel nämner en homosexuell karaktär en gång i ett spel, för att man ska bli glad att utvecklare visar förståelse.

Mängder skriver: "inget illa mot bögar"

Ändå är det just illa folk beter sig.

"Åh det finns inte festivaler för straighta". - jo, det finns det. hela året. Men det är inte ni som blivit förtryckta, nerslagna och tvingas fly från hus och hem pga vem ni älskar.

Är det så hemskt, så fruktansvärt hemskt, att även homosexuella ska kunna få ifrågasätta den heteronormativa normen i spel? Vad händer då, kommer jorden gå under?

By the way, det är inte bögarna här som lipar. Det är de kränkta intoleranta människorna som inte kan låta en förtryckt grupp människor få uppleva en tillhörighet i deras favoritintresse.

hipshot: jaa, det skönaste tycker jag är att man inte får en massa blickar på sig (har social fobi typ).

kaealy: shit vad roligt. ^^. ja, det ska tas bort denna vecka tror jag, men funderar på att återkomma nästa år med typ tio scener och tavlor istället.

För er intoleranta: Ni är väldigt kränkta. We get it. Vi bögar försöker ta över världen. True story. Och det är inte så konstigt, för om man kan sprida kärlek istället för intolerans, så bör man.

Ps: väldigt fin bild!

Verkligen. För att låta ostig så är det som en ny värld på natten tillsammans med lite schysst musik i lurarna. Nackdelen här är väl att det finns vildsvin, så man får passa sig från att gå i alltför stora skogsdungar.

This too shall pass.

Likabra jag slänger in bra låt:

HEJ BLOGGEN!

Har egentligen inte så mycket nytt att komma med i dagarna dessa, men när kan en, egentligen, berätta om gröna skogar och gulddränkta duschar? Förutom på Pride kanske.

Vad har hänt i mr fotolergöks liv senaste året?: Allt.

Så, nu lämnar vi det. Vissa saker är för privata, och vissa saker kan jag dela med mig av när livet har lagt sig.

Börjat gå nattpromenader den senaste månaden, och det hjälper otroligt mycket när tankarna vill ta för stor plats. Att låta tankarna rinna av från kroppen, ner i asfalten. Jag och Fredrik flyttade hit till Mariefred för ett år sedan, en skön by. Bortsett från att grannarna har kletat chokladbiskvier på vår dörr, och blod på väggen bredvid. Farliga och fulla bagare, antagligen.

Förbannat varmt i lägenheten är det alltid dock, den ligger på söderläge. Vilket tvingas mig att springa runt nekkid och äta isglass. Dörrar o fönster kan man ju inte öppna, för först då, verkar katten Henning får syrebrist i hjärnan och tar besluten att hoppa ut genom dörrar, balkonger etc.

En stor verkstad hade varit ypperligt för mitt projekt A Song for Viggo. Fastän Kickstartern lyckades, så innebär det inte att jag lyckas hitta någon verkstad. Så min garderob får räcka tills vidare. Försöker i skrivande stund få en bra deal på armaturer med en leverantör, tigga om rabatt osv. Roligt att leka affärsman.

#blogg

Har inte läst igenom alla kommentarer:

Men fan. Det är ju bara en spraymålad ps4 i glada färger.

Jag är bög, och en av de som tvingades flytta från sin barndomsby, för att folk bashade bögar där. Det görs det fortfarande. Det är därför Pride är viktigt. Det är därför en sån här konsol är viktig för mig som tv-spelare och bög, att där finns företag som säger "hey, vi bryr oss". Visst, det kan vara lite synd att Pride är relativt översexualiserat emellanåt och stereotyper späs på i media. Men vem fan bryr sig? Det är ändå för en god sak i slutändan.