Inlägg av fishfugg

Inlägg som fishfugg har skrivit i forumet

Framhjulsdrift i regn var inte riktigt min grej tydligen

Åkte rakt fram i svängarna flertalet gånger.

Skrivet av lerb:

Jag kan personligen tycka att rally handlar dels om att vara snabb men desto mer om att inte kvadda bilen, så bäst av 6 regeln tycker jag personligen förstör lite av charmen med just rally. Jag har alltid sett regeln som ett "frikort", där de snabba förarna kan köra ännu snabbare och "vaska" 25% av säsongen i värsta fall, samt där nya förare kan göra misstag utan att det har så stor påverkan. Alltså en avvägning mellan hjälpmedel för nybörjare och handikapp för erfarna förare.
Nu är vi vid ett läge där det inte är så många nya förare längre och det är ingen idé att ge snabba erfarna förare ett handikapp, så jag ser det som en fullt naturlig utveckling att slopa regeln.

Självklart har alla liv etc utanför simracing men ärligt talat så är det bara 6 sträckor varje vecka och har man inte tid med det så är det väl kanske bättre att inte ställa upp i så fall. Jag har aldrig råkat ut för en liknande regel någon annanstans inom simracing iaf.

Men viktigast av allt så hade vi ju en omröstning i frågan där en stor majoritet ville slopa bäst av 6-regeln.

Vill bara påpeka att jag inte är emot slopandet av bäst av 6 men mer att det blir surt dubbelt upp nu när internet/dator/vr strular eller liknande, eller när man ligger dödssjuk en hel vecka och tyvärr missar.

Annars gör det ju allting såklart mer spännande men det finns ju som sagt för och nackdelar o majoriteten vill ha såhär

Skrivet av Arete:

Lite frustrerande att mina tider i Grekland hade räckt till en toppstrid om inte riften kraschat spelet på ss2. Oh well, får se det som ett plötsligt elfel i bilen 😂

Riktigt tråkigt med massa strul! Ännu värre nu när vi har skrotat bäst av 6 dessutom.

Inledde säsongen riktigt bra, rakt in i en sten på första sträckan där både kylare och däck fick sig en törn, andra sträckan försökte jag köra lågvarvigt för att spara motorn men vet inte om det gjorde någon nytta för motorlampan började lysa precis innan mål. Tredje sträckan var bilen inte så värst kraftfull längre och precis innan en hårnål så ringer självklart flickvännen o stör så att jag missar bromspunkten o åker utanför...

På servicen sen var det bara quickfixa det absolut nödvändigaste och sen ta sig i mål på mediumdäck utan några större incidenter.

"not great, not terrible"

edit: Glömde tillägga att det är gamla säsongstabellen med rally o bilar på förstasidan kan ju bli lite förvirrande för våra nya medlemmar om dom inte hittar här i tråden

Skrivet av Nerox:

Man får väl försöka lära sig av sina misstag, Usa har jag börjat att öva på och min spontan känsla är att den är betydligt mer förlåtande. Dock en hel del lömska hopp, sen går det farligt brett överlag vilket inte är positivt ifall det dyker upp stockar och stenar. Testat både mitshin och subarun och kände nog att subarun var den jag kunde hantera bäst.

I just nr4/r4 är Mitsubishin rätt så överlägsen bara så att du har det i åtanke! Men iom att du är ny så fungerar självklart båda

Bah lyckades missa NZ pga att jag blev ordentligt sjuk, fanns inte en chans att jag skulle orka... men men så är det ibland.

Fyfan så tröttsamt det är med Logitech G Hub alltså! Jag blir galen!

Varannan uppdatering till det där skiten avlivar all jävla glädje man kan ha med en logitech ratt.

Settings som försvinner, force feedback som ändras, gör så att spelet laggar sönder o kraschar, ändrar volymen på mikrofonen ja tamefan allt man kan tänka sig som man inte vill ändra.

Minst var tredje månad är det något skit med den där programvaran som mer liknar ett virus alltså....

Måste bara gnälla av mig lite men det kanske kan avskräcka folk som velar mellan Logitech och något annat. Finns ju tyvärr inte så många budget alternativ utöver men ändå.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Snälla; kan vi sluta disktuera huruvida man tycker det är äckligt eller inte att två män kysser varandra?

Det säger ju något när det man vill diskuera om ifrån avsnittet är just den biten och inte mycket annat, samt att man måste visa och berätta det för resten

Det fanns ju ingenting annat i avsnittet?

Det kändes mer eller mindre som ett långt utdraget homo-erotiskt drama, har själv inte spelat spelen men kommer serien fortsätta i samma anda så kommer jag inte vara speciellt intresserad av att fortsätta kolla när jag var på bristningsgränsen av att stänga av för jag var så uttråkad. Det kändes som ett gammalt dassigt filler avsnitt ifrån någon anime serie.

Det jag menar är att 90% kan inte vara orelevant skräp som inte har med storyn att göra och 10% faktiskt intressant som handlar om Ellie och Joel, då kan man göra en annan serie som handlar om det istället tycker jag.

Skrivet av PV_544_1965:

Testade Sverige med MG Metro'n, 2 snurrar blev det, film med setup'en här

Snyggt kört!

Sverige får verkligen glänsa med alla olika väder/väg kombinationer riktigt kul men fyfan så läskigt med grupp B, annars brukar det ju vara rätt safe jämfört med andra länder.

Låter ju svinbra för dom som fortfarande spelar spelet att slippa betala för alla grejer.

Kul att det har dragit igång igen! Förra säsongen kändes lite som en uppvärmningssäsong för det har inte blivit mycket Dirt Rally utöver det som körs FZDZ.

Kul också att kunna förvåna både mig själv och er med en andraplats i Polen! Iofs är det några veteraner som saknas men inte alla.

Puh! Hjärtat i halsgropen från SS1!

Var tvungen att ta en bira innan start och påtår vid service för att lugna nerverna lite. Lyckades spränga kylaren lagom till service men med nöd o näppe lyckades teamet att få ihop hela bilen i tid ändå.

Så fort det blir bakhjulsdrivet blir allting så satans svårt men jag får ändå vara nöjd med insatsen.

Helvete, rakt in i en gravsten på sista sträckan med kanske en eller två kilometer kvar! Blev en total DNF på den tyvärr.

Har alltid svårt för att höra vad Phil säger i Tyskland, 5 left long over crest into crest slow 50 square right dont cut... :C

Bahh! Vad det svider i själen när man är käss!

Önskar att jag kunde skylla på mina nya pedaler men det är nog inte det som är problemet :C

Punkteringar o dikesbesök som vanligt i Nya Zeeland.

The Quarry eller Supermassives andra spel kan vara rätt så roligt och avslappnande att spela igenom ihop.

Vet att något av dom ligger ute på gamepass om det är något du använder dig utav.

Pé - Fishfugg - Fishler.

Kul att det kommit igång igen, ska dessutom få inviga nya pedaler!

Känns som att Raytracing är mycket viktigare än bra körkänsla, AI och wheel support.

Jättetråkigt faktiskt för i Horizon är man snabbare med handkontroll än med Ratt för att dom inte kan implementera det ordentligt och det ger inte mycket till körkänzla när det lika gärna hade kunnat vara Sonic som springer omkring i Mexico i 300 km/h.

Vill inte vara pessimistisk egentligen men alla nyheterna om Motorsport har hittills handlat om hur jävla snyggt det är men vem bryr sig?

Har gått smärtfritt dom två senaste! Kan vara för att jag inte har druckit bira alternativt wirre när jag kör...

Dont drink and drive allesammans!

Förresten jävligt fult av dig att sätta full degradation när däcken är som mest slitna

Undrar hur många det är av oss som försökte klyva björken? Inte alls en trevlig känsla.

Gick förövrigt åt helvete precis som förväntat.

Man kan säga som så att rallyt tog slut för mig efter den här incidenten.

Kör med standardsetup o det råkade bli så att bilen bottnade

Skapligt dumt att försöka köra med 3 öl och whiskey i kroppen, det kändes som att man spenderat en evighet i Nya Zeeland.

Har alltid kört med alla assists avstängda men jag lyckades spränga kylaren efter målgång och blev så jävla förbannad att jag var tvungen att dra på time control braking på max, om det är någon kritik jag har till Dirt rally så är det tamefan den artificiella svårighetsgraden med absolut dom mest värdelösa sluten på sträckorna och stenar o diverse som är utplacerade enbart på dom ställen där man kanske kan totalkvadda bilen, Scotland är nog värst i det fallet o jag skulle fan kunna starta en instagram med alla ställen som är ute efter att döda en.

Det enda positiva är att det är andra gången jag någonsin avslutar Nya Zeeland i FZDZ.