Inlägg av maaex

Inlägg som maaex har skrivit i forumet

Jag är jättebesviken efter allt hypande. De visade ju bara massa förrenderade trailers. De få som såg ut att vara spelgrafik visade inget om vad spelen går ut på (t.ex Everwild). Trist 😕

Har aldrig spelat watch dogs men tycker att Legion ser superbra ut! Blir nog ett köp efter PS5an kommit ut

Har redan klarat spelet, men blir sugen på att skaffa det igen. Känns som det nog blir mycket bättre med tangentbord och mus.

Tycker det ser svinnajs ut! Som UT, blandat med Battle Royal. Kommer lätt att testa!

Snö, får vi nog av i Sverige redan

Hoppas de tar mycket inspiration från side quests i Witcher

Skrivet av Belfry:

Är Warhammer 2 ett bra spel att ge sig in i om man aldrig har spelat något Total War, men har ett intresse för strategi och tusentals timmar i andra typer av strategispel?

Det första TW som jag verkligen fastnat för. Och jag älskar det!

Skrivet av Fulci:

Det blir intressant att se vad Rockstar kan göra med nästa spel som släpps enbart för nya konsolerna. GTA VI om det inte är multiplattform t.ex.

Japp! DET ser jag fram emot!

Skrivet av Fulci:

Konstigt att de inte nämner något om den dubblerade minnesstorleken till 16GB som betyder mer totalt sett än att kunna streama snabbt från sekundärminnet. Om de pratar om hur bra lagringen är borde de också prisa mängden minne.

Sanningen är kanske att en dubblering av RAM inte betyder mer. Alla tecken verkar ju tyda på det och alla utvecklare säger samma sak. Minnet har dubblerats, TFLOPs har dubblerats, CPUn har 2,5x (?) högre frekvens, men lagringen är 50-100ggr snabbare än förut. De flesta större spel har strömmat data från HDD och tvingats till förändringar och begränsningar pga snigelfarten.

Såklart återstår det att se om det bara är PR, men när alla från alla sidor säger samma sak så är det onekligen intressant. I alla fall känner jag mig väldigt hypad 😀

Skrivet av Fulci:

Det du missar är att spel har högre framerate än 0,5fps.

Haha, dryg man kan vara. Kollar du hela videon så diskuterar de ju exakt detta. Modellerna de renderar kan ha såna extrema detaljer just pga att de inte behöver hålla massa onödigt i VRAM utan de kan strömma in det när det behövs. Såklart skulle 64GB VRAM hjälpa mer, det skulle troligtvis även en IBM Summit i fickformat göra (men till vilket pris?).

Att kunna byta ut så stor del av VRAM så snabbt har aldrig varit möjligt förut. PS4an hade väl typ 50MB/s från HDD:n, att den ska fylla 8GB VRAM är ju det som orsakar loading screens eller de utdragna animationer och smala korridorer som finns för att dölja laddningen.
PC har begränsningar, inte i SSD:ns snabbhet, men i hur fort datan kan ta sig till VRAM. Troligtvis kommer det snart förbättras, precis som herr Sweeney säger, men det kommer nog inte räcka med enbart en SSD upgrade.

Skrivet av Fulci:

Grafikdata är redan hårt komprimerat och dekomprimeras inte av CPU. Skulle man lägga upp okomprimerad data i grafikminnet skulle spelen bli betydligt fulare än de är idag med lägre upplösta textures. Hårdvarustöd för dekomprimering vid rendrering i GPU har funnits sen urminnes tid.

Det du missar är att du kan kasta och ladda om hela grafikminnet på under 2s i PS5an. Det är det som är styrkan och det är därför allt kan vara så detaljerat. Grafikminnet behöver bara innehålla det som ska renderas i precis denna stund.

PS5 klarar 5.5gb/s. Hemligheten är inte hastigheten utan hårdvarustödet för decompression. CPU:n belastas alltså inte och datan laddas direkt in i grafikminnet. I dagens PC går datan SSD -> CPU -> minne -> GPU. Det spelar ingen roll om PC har en SSD på 10gb/s, det behövs en förändring i flödet

Tycker det såg grymt snyggt ut! Är bara lite orolig över att det ska vara ännu en tom värld (med collectables). Man vill ju ha side quests som i Witcher 3...

Medal of Honor: Allied Assault är nog min favorit.
Sen BF1942

Hoppa över och kör 4an. Spelar väl ingen egentlig roll storymässigt vilken ordning man kör spelen i. De har samma huvudkaraktär och utspelar sig väl egentligen sekvensiellt, men de är alla olika äventyr med olika antagonister etc. 4an är enligt mig det absolut bästa. Gillar du det kan du ju gå tillbaka och lira de andra sen

Guacamelee och Rogue Legacy. Två stycken svinbra spel som jag aldrig testat om inte för PS+

Har insett att mitt spel har en rätt allvarlig spawn-bugg jag behöver fixa. Så det är väl egentligen inte färdigt än

Jag tror att med 5G så kommer streaming av spel funka bättre. Jag tror att Sony, Microsoft, Google alla ser det framför sig, men av någon anledning verkar dom ha svårt att prata om det. Stadia släpptes nog lite för tidigt men kan möjligtvis "återuppstå" när 5G börjar bli mainstream.

Skrivet av ELF:

@maaex: Är det inte mysigt?

Det har sin charm, det håller jag med om!

@ELF: Vinden i träden, de artiga bönderna med lunginflammation och alla vackra träd med hängda människor