Inlägg av Xepheros

Inlägg som Xepheros har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av OddGreen:

Varför ska dem "kopiera" The witcher för? Tänk ut något nytt istället. Kan säkert bli bra men har svårt för AC..

Eller så kan de ignorera värdelösa råd och fokusera på att leverera ett bra spel. Innovation är inte intrinsikalt värdefullt, och det är inte heller universalt önskvärt. Däremot är kvalitet och polish det.

Det enda jag kunde tänka på är följande fråga: är den solbrenda chorizon till läkare en läkare som har en solbränd chorizo?

Skrivet av Capitan:

Tydligare än här kan det inte bli - i grund och botten fördomar som ska legaliseras. I dagens PK-samhälle är man så skiträdd att stöta sig med någon eller göra denne ledsen så man är beredd att gå till absurdum. Som i detta fall med att konstruera nya ord som är så neutrala att de beskriver egentligen ingenting eller allting, samtidigt. Allt för att hamna på rätt sida om linjen.

Om ni verkligen sätter er och pratar med handikappade så är det sista de vill är att bli särbehandlade eller placerade i fack. Enda de vill är att göra så gott de kan utan att någon lägger märke till dom, Jag har ett jobb där jag ofta måste ta hjälp av CP-skadare, Down syndrom, rullstolsbundna - ja alla tänkbara varianter på handikapp. Det sista de vill är att jag kommer fram och börjar prata barnspråk med dom. Lika illa gillar den rullstolsbundne att jag ska hjälpa dom. De är hundra gånger bättre på att hantera sin rullstol än vad jag är... Ofta har dessa människor riktigt svart humor över sina handikapp och skämtar om detta. Ofta fattar man ingenting och får fråga vad de menar så de får förklara. När man väl fattar så är de ofta jäkligt roliga skämt. Och är skämten inte det så säger man till om det. Precis som vi gör mot bästa kompisen.

Kontentan av allt det här: Sluta upp och var så förbannat rädd för allt och alla. Alla människor måste lära sig kunna ta fördomar och kritik. Viktigaste av allt - FOLK TÅL MER ÄN DU TROR! Du behöver inte linda in allt för att inte stöta dig med dessa.

Vad i helvete yrar du om? Funktionsvariation är INTE samma sak som handikapp, har aldrig varit samma sak, och kommer aldrig vara samma sak. En funktionsvariation syftar på extremt specifika saker: en VARIATION i ens funktion som INTE i sig själv är ett problem, en sjukdom eller dylikt. Det är någonting som gör en annorlunda, men inte ens förutsättningar sämre per automatik. Aspergers är ett exempel på detta. Nästan alla problem associerade till aspergers är kopplade till den sociala faktorn och saker som stigma, inte diagnosen i sig själv. Du säger emot dig själv så mycket att jag får huvudvärk. Att detta ordet används handlar om att bemöta fördomar, inte att legalisera det - varav du uppenbarligen tillhör folket som VILL legalisera fördomar till att börja med, med tanke på hur du pratar om folk.

Utöver detta så är jag själv en person som både har en funktionsvariation OCH är väldigt funktionsnedsatt på tre olika vis. Det är fysiskt omöjligt för mig att fungera i samhället på grund av att jag är handikappad. Det kommer aldrig vara möjligt för mig att vara funktionsnormativ. Detta gör att jag är rätt så kvalificierad att prata om hur det är att vara en person som är funktionsnedsatt. Jag har personlig erfarenhet av det. Mer än vad jag vill ha. Och ingenting du säger reflekterar varken mina upplevelser eller egentligen någonting som ens är hypotetiskt möjligt...

Sluta hitta på saker och sluta påstå dig ha insikt i ämnet när du bara ljuger och spekulerar. Du verkar uppenbarligen inte förstå att funktionsvariation är ett ord som existerar för att beskriva situationer som faktiskt ÄR neutrala snarare än att ha skapats för att ersätta något annat ord som har en mer negativ grundinställning. Ordet funktionshinder beskriver hinder i sin funktion, vilket ordet funktionsvariation INTE gör. Detta är medvetet. Inte för att vi skulle neutralgöra vårt språk, utan för att INTE ALLTING som tidigare kallas för funktionshinder faktiskt ger hinder i ens funktion. Snarare är det så att MÅNGA av de "hinder" skapas av saker som stigma, vilket också i sin tur orsakas av fördomar. Fördomar som förevigas när ord som "handikapp" och "CP-skadade" fortsätter slängas runt som om de inte betydde någonting, trots att folk har väldigt specifika bilder i sitt huvud av vad dessa innebär.

Jag hoppas du har slutat från ditt jobb för du verkar inte alls vara lämplig.

Skrivet av kebbe:

Att rota sig genom högar av skrot för att hitta de indiespelen som utvecklats med någon form av vision och ambition är precis vad som släckt mitt intresse för indiescenen (nästan) helt. Är ju självklart att det påverkar mig och övriga konsumenter negativt när vem som helst kan lägga 5 min i en "game maker" och sälja bland hundratals "asset-flips" och övrigt skräp som döljer de starka indietitlarna.

Fast det problemet du har är uppenbarligen inte på grund av anledningarna du tror att de är det. Problemet är tydligt att du behöver bättre hjälpmedel för att hitta nya spel, och att plattformen du använder behöver bättre filter för att förhindra bedrägeri. Så med andra ord så är det jättetydligt att du nästan bara använder Steam. Well, eftersom du huvudsakligen använder Steam så kan du kolla TotalBiscuits video om hans besök hos Valve där dessa frågor tas upp och bemöts, och du kan glädja dig över att det har hittats lösningar som innebär att vi andra inte behöver förlora bra spel på att du inte gillar dem, och att bedrägeriförsök aka asset flips ses på med nolltolerans av Valve.

Skrivet av CryptoSeven:

Står bakom killen.

Tycker det är tråkigt att FZ använder uttryck som funktionsvarierad. Ordvalet vittnar om förminskande och beröringsskräck.

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/nonsensord-goer-mig-inte-...

Funktionsvarierad är ett praktiskt ord som har praktiska anledningar till dess existens. Grejen med ordet är att det är syftat att låta en prata om någonting utan att det ska ha automatiska konnotationer, medan ordet funktionshindrad uteslutet har negativa konnotationer intrinsikalt ihopbundet med ordet i sig. Ett väldigt bra exempel på vad som är en funktionsvariation men inte ett funktionshinder per automatik är exempelvis autismspektrat. Det är inte diagnoser som representerar sjukdom, det representerar inte att någonting är fel eller att det finns någonting som kan "fixas" ens i det hypotetiska, det representerar enbart en *variation* från vad som är normativt. I fallet av autismspektrat så är det som kan kallas hinder i ens vardag nästan alltid direkt orsakat av stigma och samhällets syn på personer med diagnosen och hur de fundamentalt behandlar oss. Funktionshindret uppstår därför ofta (självklart inte alltid, men väldigt ofta) just på grund av att funktionsvariationen blir ett hinder av orsaker som ligger utanför personen och variationen i sig. Därför är det viktigt att göra skillnad på dessa två saker, just eftersom det är det enda sättet att faktiskt korrigera dessa hinder till att börja med.

Tänk dig att alla funktionsvariationer kan bli funktionshinder men att inte alla funktionshinder är en funktionsvariation. Det handlar inte om förminskande överhuvudtaget, tvärtom, det handlar om att vidga vårt vokabulär så att vi kan prata sakligt om dessa frågor utan att saker som förminskande och stigma blir den första barriären i konversationen. Det är min personliga upplevelse som någon som har *BÅDE* funktionsvariation OCH mer än ett ordentligt funktionshinder, och inte på mindre allvarliga och fysiska vis än författaren till artikeln du länkade.

Faktum är att det är ett problem att ni lägger så mycket energi på att få konversationen att börja handla om hur ni inte tycker om ett ord istället för att fundera över dess praktiska applikationer och sen faktiskt fokusera på sakfrågan - funktionsvariationerna och/eller funktionshindren själva, människorna som lider (eller inte lider, bara upplever) dessa, och hur främjandet av öppen diskurs kan leda oss till att öka förståelsen och empatin mellan människor så att vi faktiskt kan börja göra saker bättre för alla som behöver det.

Skrivet av xermalk:
Skrivet av Natrium:

tycker deras uplay konton ska ryka ja.

Njae, lite att ta i.

Mycket bättre vore om fuskare hamna på separata servrar. På ALLA spel de äger på kontot.

Lite att ta i? Knappast. Väljer du att fuska så får du fan ta konsekvenserna för det med. Jag håller dock med om att jag föredrar lösningen att soft-banna ALLA spel kopplade till kontot, och göra så att ALLA spel enbart går att spela tillsammans med andra markerade fuskare. Fuskarna måste känna av ordentliga konsekvenser för sin bullshit ifall vi ska få dem att sluta.

Skrivet av Sisyr:

Rätt saftiga krav med tanke på hur värdelösa texturer Biowares spel brukar ha... får väl hoppas att Andromeda gör skäl för kraven då.

Du har inte spelat de senaste Bioware-spelen på en ordentlig dator, eller hur? För Inquisitions texturer till exempel är inte ens hälften så dåliga som du verkar tro, och insinuerar. Tankar du hem deras high-res textures till det spelet så finns där absolut ingenting att klaga på i texturvägar. Speciellt inte med tanke på hur väloptimerade de spelen är. Jag har en en 120hz skärm och lyckas få till 120fps i Inquisition även med texturpaket och det mesta maxat, på en GTX 970 med en i7-4790k @4ghz

Skrivet av MEG:

Automatiskt cover-system, reallocating points. Om denna utveckling fortsätter så kommer man snart inte att behöva spela spelet själv, men vänta nu http://www.polygon.com/2015/2/16/8049327/this-rpg-seems-to-ha... någon han före er EA, ops jag menar Bioware

Ja, gud vet att det var världsbäst på den tiden när du i Diablo 2 var tvungen att levla samma klass till lev 99 cirka 7 gånger för att du råkade trycka på fel talent av misstag varje gång och därmed gjorde din karaktär värdelös. Reallocating points är det sämsta som någonsin skapats, fan vad dåligt det är att inte göra din karaktär värdelös bara för att du råkar trycka på fel knapp en gång.

Sen hela grejen med automatisk cover säger ingenting heller. Ingen vet vad "automatiskt cover-system" faktiskt betyder. Det låter som att det handlar om att din karaktär väljer att ducka när du själv inte manuellt siktar och/eller skjuter, men vad vet jag.

Detta ser sjukt tråkigt ut. Hoppas det skapas en Dick Cheney modd som lägger till andra jägare du kan råka skjuta av misstag.

Skrivet av Bennii:
Citat:

Just sidouppdrag är ytterligare ett känsligt kapitel hos undertecknad. Efter att ha samlat hundratals skäggiga kottar, gröna pastiller eller vad tusan det kan vara i Dragon Age: Inqusition är förtroendet för Bioware på den fronten inget vidare. Utvecklarna lovar dock att inspiration hämtats från i sammanhanget mästerliga The Witcher 3, och det lilla fåtal jag hinner få en smak av under testperioden visar i alla fall någon form av djup.

Hoppas verkligen att det finns djup i sidouppdragen. Dragon Age Inquisition var löjligt på den punkten.

Alla utvecklare måste lära sig att yta är ointressant utan innehåll. Därför får jag rysningar av en kommentar som denna:
"Totalt är Mass Effect: Andromeda Biowares största spel hittills, där varje startplanet har mer yta än samtliga områden i Dragon Age: Inquisition - tillsammans"

Har de lyckats fylla allt det med meningsfullt innehåll? Och meningsfullt innehåll innebär inte tusentals frågetecken på minikartan där varje frågetecken visar sig vara en resurs som jag kan scanna av.

The Witcher 3 lyckades skapa en lagom stor värld där även transportsträckorna upplevdes som meningsfulla. Vet inte hur länge jag spenderat på hästryggen i W3 och bara ridit mot mitt mål, utan att känna tristess, eller haft bråttom till målet. Jag hoppas på samma sak från Andromeda, och kan Bioware leverera det så kommer jag tillbringa min sommar i en annan galax. Det är ett som är säkert.

Mass Effect 1, 2, och 3 har alltid haft bra sidoinnehåll. Dragon Age Inquisition snubblade så klart över sina egna fötter till viss mån när det kommer till side content, det håller jag med om. Men tänk på att Andromeda inte är ett open world spel heller. Det är linjärt på samma sätt som tidigare Mass Effect är. Linjärt på samma sätt som KOTOR.

Eftersom vi redan vet att spelet kommer vara linjärt på det sättet så vet vi också att det hade varit jättekonstigt ifall de rörde sig närmare Inquisition's approach till side content.

Skrivet av kaealy:
Skrivet av superapan:

"...och det skulle därför inte vara logiskt att ha det i ett spel utan honom."

FemShep

Är inte Male shepard kanon? Ungefär som att Revan är en man medan The Exile är en kvinna enligt kanon.

Nej, absolut inte. Det kanske var så i ettan och tvåan, men inför trean så gick de ju raka motsatta riktning. Trean var det första i trilogin som hade FemShep med i marknadsföringen. FemShep har dessutom den bästa röstskådisen på planeten, Jennifer Hale. Hale är objektivt talat den bästa röstskådisen i världshistorien. FemShep är, by extension, därmed objektivt bättre än MaleShep. MaleShep duger för att ge oss idéer om hur vår älskade Calle bör klä sig, men inte till mycket mer. Sorry Calle, men FemShep är bättre än dig på grund av detta.

Det går till och med så långt att det är helt omöjligt för någon Shepherd att bli canon just eftersom BioWare explicit inte vill det. Hela poängen är att "your shepherd is the true shepherd", så därför kommer ingen bli canon. Vad det innebär för framtida ME är att de inte kommer canonisera Shepherd på det sättet bortom kanske att referera till hen men inte på sätt som gör en tolkning mer korrekt än en annan.

Skrivet av zumo:

Alltså så jävla värdelöst... Less jag blir. Ska de vara så svårt att hålla fansen uppdaterade. Här har man gått väntat i evigheter också får man veta att de troligen släpps i December istället..

Dålig stil. Därför ÄLSKAR jag när utvecklare presenterar spelet när det näst intill är färdigt och inte längre än max 1 år till planerad release. Visst händer det att spel försenas... men en AAA-utvecklare ska väl för fan kunna hålla någon form av tidsschema. Ok, 1 månad eller till och med 6 månader men 1 år känns som man är i fel bransch.

Det är alltså dålig stil att insistera på att inte släppa ett trasigt spel? Du måste vara världens största fan av Arkham Knight. Hur känns det att veta att du är objektivt sämst? Hur känns det att veta att du klagar på att spelet faktiskt utvecklas istället för att överges? Hur känns det att veta att du objektivt sätt förderar Early Access över att spela spel som faktiskt är färdiga?

Kan du förklara för mig varför du tycker det är bra av spelutvecklare att släppa spel innan dem är färdiga? Varför du tycker att det är "dålig stil" att utveckla spelen tills det faktiskt är färdigt? Jag menar, du som tycker det är dålig stil av utvecklarna att faktiskt göra sina spel, vad tycker du kvalificeras som "bra stil" egentligen? Att sälja årets Call of Duty kopia för 120 USD innan det ens lämnat alpha?

Skrivet av Jeehao:

Grymt men varför kan man ens döda bossar med kniv på madhouse?

För att finnarna också ska kunna få immersion. Hade du inte kunnat döda allting, inklusive Gud och Kojima (samma person egentligen), så hade finnarna inte kunnat spela. Finnarna hade då blivit ledsna och gråtit vodkatårar och sen gått in i bastun för att chillaxa en stund.

Men finnarna måste också få lov att spela. Finnarna måste också kunna klara spelet. Så the devs var väldigt fina, glada, snälla, omtänksamma och barmhärtiga mot Finnarna, och valde att inkludera Ultima Weapon (Das Kniv), samt ge Ultima Weapon möjligheten att döda bossar. Finnarna firar detta årligen genom att göra dåliga Lordi-covers samt äta sill.

Skrivet av whoo:

Jävlar vad det trollas.
Tror nog inte någon påstår/påstått att handkontroll är lik bra som mus/tgb.

Däremot så anser jag handkontroll vars okey när alla lirar på samma villkor...

Det är där problemet blir när folk köttar in med mus/tgb på konsolerna.

Sen förstår jag inte vad det är för folk som sitter med en ps4:a på en 24" datormonitor vid ett skrivbord?
Förmodligen dom som ör för kassa för stt vinna mot andra PC-spelare och därmed behöver "fuska" sig till en vinst över ko solsprlsre med handkontroll.

Shh, att påstå någonting som inte är circlejerkande om hur överlägset mus+tgb är jämfört med bokstavligt talat allting som någonsin existerat i både tid, rum, och hypotetiska Lovecraft-dimensioner. Du får det att låta som att dessa töntar faktiskt har något argument, medan verkligheten redan bevisat att de är totalt oförmögna att använda någon kontroll som inte är en mus, och någon input-metod som inte är ett tangentbord. Speciellt när det kommer till saker som hur duglig en kontrollmetod är, samt hur den känns att använda rent subjektivt. Det du gjorde här var inte att circlejerka om hur mus+tgb är bättre än skivat bröd, så därför har du objektivt fel och är en objektiv tönt. Så heter det när man är PC master race.

Skrivet av MattiAce:

Detta var ju betydligt grövre än att ragga.

Mm, sist jag kollade på definitionen av att "ragga" så räknades inte att som 25-åring skicka bilder på min kuk tilll 15-åringar som en del av det verbet, att "ragga"

Skrivet av Cybersoul:
Skrivet av legendofkarl:
Skrivet av Red_warning:

Rätt dräpande att bli nekad arbete i all evinnerlig tid för att man nästan begått ett brott.

Sexuellt ofredande är dock inte "nästan" ett brott.

blev han dömd i domstol?

Behöver du domstol för att kunna titta på chatloggarna som bevisar detta faktum? Det finns ingen diskussion i huruvida han är skyldig till sexuellt ofredande eller inte. Däremot finns det möjligheten att fallet inte dras hela vägen. Det innebär inte att han är oskyldig, det innebär att dömande rättsväsen upplever sig ha mer tidspressande saker att hantera i nuläget.

Han är objektivt skyldig till sexuellt ofredande oavsett vilket. Försöker du förneka detta förnekar du samtidigt att det är sexuellt ofredande för en 25-åring att påtvinga en 15-åring dickpics.

Oj vad värdelöst spelet måste vara. Att det är nyhetsvärde i att rapportera om hur spelet går med vinst är så jävla talande, det blir att undvika detta spelet som pesten. Det enda positiva här är uppenbarligen alla schnablar. Har schnablarna grym schnabelfysik blir det kanske dags att rollspela elefant i framtiden igen, men for now så undviker jag detta.

Skrivet av kaealy:
Skrivet av Xepheros:
Skrivet av kaealy:

Jag som trodde att det gick minst lika bra att spela FPS med kontroll som tangentbord och mus. Brukar höra det lite titt som tätt.

Är det med flit som du attackerar halmdockor? För det finns inte en enda människa som påstått att du får exakt samma precision med en analog spak som med en mus. Det har aldrig påståtts, någonsin. Däremot finns där andra sorters spel där kontroll antingen kan ge lika bra precision, eller subjektivt bättre känsla. Personligen avskyr jag att spela spel i 3e person med mus och tangentbord. Det är en subjektiv upplevelse.

Hela resonemanget med precisionen är dock bara relevant i multiplayer. Du behöver inte den extra precisionen i alla spel, utan spelen kan absolut vara designade på sätt som gör att den subjektiva upplevelsen är bättre med en kontroll. Exempel på detta är Dark Souls och liknande spel.

Antar att du aldrig spelade Shadowrun som hade cross-platform med PC och Xbox 360? Där diskuterades rätt häftigt och folk påstådd precis det jag hävdar. Tack att du förklarar för mig att kontroller kan fungera bättre i andra spel när jag själv specificerade just FPS i min post.

Förlåt om du kände dig kränkt.

Haha, projicerar du alltid så här hårt? Älskar hur du frågar om jag känner mig kränkt när du samtidigt driver monologer baserat på din uppfattning om ett skitspel som aldrig någonsin ens kommit i närheten av att ha någon grundläggande relevans till FPS-scenen, för att rättfärdiga dina monologer. Newsflash: vad som hände i Shadowrun hade noll påverkan på vad som hände i FPS som faktiskt hade en levande spelarbas, just eftersom spelet var totalt skräp.

Och det är det som är problemet här, att du driver en "diskussion" baserat på ett spel som aldrig varit relevant till FPS-scenens big picture, och gör detta genom att ignorera allting som faktiskt har med FPS-scenen att göra.

Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av Xepheros:
Skrivet av Guru Meditation:
Skrivet av laban005:
Skrivet av Guru Meditation:

Hur var föregångaren? Åttah...

Wow så uttjatat skämt, man har hört det tiohtusen ggr för mycket, 2017 års motsvarighet till arrow in the knee

Du måste vara en sån där "skämthipster" som alltid redan har prövat de senaste skämten många gånger. Minst elvah.

Och du måste vara en besserwisser-hipster, som alltid har besserwissat bättre än folket du nedlåtande försöker sätta på plats.

Jag gillade er innan ni började bråka på internet över ett ordskämt.

Bråka över internet är definitionen av att spendera sin tid med värdighet och integritet.

Skrivet av Guru Meditation:
Skrivet av laban005:
Skrivet av Guru Meditation:

Hur var föregångaren? Åttah...

Wow så uttjatat skämt, man har hört det tiohtusen ggr för mycket, 2017 års motsvarighet till arrow in the knee

Du måste vara en sån där "skämthipster" som alltid redan har prövat de senaste skämten många gånger. Minst elvah.

Och du måste vara en besserwisser-hipster, som alltid har besserwissat bättre än folket du nedlåtande försöker sätta på plats.

Sida 1