Inlägg av Swe_Downhill

Inlägg som Swe_Downhill har skrivit i forumet

Undvik klassiska gamingstolar som jysk, chilli o andra säljer. Undvik även "nät"-stolar eftersom det oftast inte är tillräckligt med stretch i materialet vilket gör att den blir stenhård att sitta på.

Planerar du att spendera många timmar i den är det värt att lägga lite extra. Kinnarps som tidigare inlägg nämnt och Malmstolen som jag själv använder kan jag varmt rekommendera.

Skrivet av Gertzy:

Men det här med att jag skulle känna skam, det vet jag inte. Lite dum kanske, men skam? Vad ska jag göra? Känna att jag dragit skam över familjen och begå harakiri? Nja, känner inte att det vore speciellt hjälpsamt. Och som så många här inne visat så behöver en heller inte vara otrevlig eller nedslående för att ge hjälp eller insikter. Erfarenheter och råd räcker betydligt längre. Så stor tack för det. Igen. Det betyder mycket. Som alla stöttande ord. ❤️

Du ska inte behöva känna varken skam eller dumhet.

Bedrägerier är otroligt sofistikerade och skräddarsydda för att lura och utnyttja personer i utsatta positioner, vare sig det handlar om äldre, ekonomiskt svaga, psykiskt svaga eller något annat så finns de där och skor sig på människor som om de vore blodiglar.

Det bästa som kunde hända var att du frågade om råd. Sen är det djupt beklagligt att vissa forummedlemmar gick alldeles för hårt på ditt inlägg, och jag vill i samma andetag säga att mitt inlägg på förstasidan absolut inte hade någon sådan avsikt. Så här i efterhand borde jag bara sagt att du ska dra dig ur.

Sträck på dig och släpp det här nu 😊

Skrivet av Gertzy:

Hej!

Fick meddelande över Whatsapp idag om jobberbjudande. Ska recensera Hotellkedjor för att öka deras betyg online

Stop right there! Det där är inte okej.

Level 24
Handlade alltid där förut, även om det var dyrare. Men nu handlar jag typ aldrig där längre.

De är ofta dyrare än konkurrensen, lagerhållningen är dålig och det tar ofta lång tid innan de får hem grejerna från sina distributörer.

Tråkig utveckling är det i alla fall. Hade gärna fortsatt handla där, men det känns inte motiverat längre.

Skrivet av Mr_Qi:

Sen alla dessa soffpotatisar som övergår till digitalt helt och hållet för att det är jobbigt att byta skiva, de är er vi tackar för Sonys skämtpriser.

Lägg av. Spelen blir exponentiellt större och mer komplexa för varje år. Ett trippel-A spel sysselsätter flera hundratals anställda i uppåt 5-6 år och med den utvecklingen såg Sony och Microsoft möjligheten att kompensera det genom att höja priset på nya spel i samband med lanseringen av den nya konsolgenerationen. Men precis som de aktuella diskussionerna på mobilsidan just nu, så kanske konsumenterna skulle gynnas av flera digitala spelbutiker på konsol istället för att systemtillverkarna har monopol på sin egen platform.

För min del blir det "Gylt" av Tequila works som precis släppts på flera olika platformar. 😍😊

Det är ett fantastiskt spel med stealth-mekanik som varit exklusivt på Stadia fram till nu.

209 kronor på PSN. Värt varenda krona.

TV3 lägger väl upp sitt material där nu när Viafree inte verkar finnas längre.

Jag tycker det är totalt vansinne att appen ALLTID måste spela upp något, även om man inte valt ett program själv. Låt mig browsea utbudet i lugn och ro istället. Förstår verkligen inte hur man kan ta ett sådant designbeslut, Idioter. Av denna enkla anledningen använder jag inte appen längre. Går hellre miste om deras utbud, om man ens kan kalla det det.

Skrivet av Sur Apan:

Rattarna stödjer PS men inte basen.

Jag kör med CSL Elite som är en föregångare till den som diskureras i denna tråden/nyheten, och nu är det något år sedan jag köpte den men då minns jag att Playstation hade sin begränsning i att basen måste vara kompatibel för att fungera medan Xbox krävde att ratten måste vara kompatibel. Så i mitt fall blev det en CSL Elite samt att jag köpte till en xbox-ratt och därigenom kan jag bara byta ratt beroende på vilket format jag vill spela på. Hade jag däremot köpt en Xbox-bas hade jag varit låst till Xbox/PC.

Det kan ju vara värt att undersöka om det fungerar likadant med direct drive om man köper en PS-bas+PS-ratt och kompletterar med en Xbox-ratt.

Skrivet av Sur Apan:

😀

Ni som kan rattar vad skall man ha för ”ställning” som orkar med en klenare DD ratt

Nu har jag inte en DD ratt, men jag kör med Next Level Racings wheel stand. Bortsett från att det knarrar lite ibland när jag lirar så tycker jag det är en stabil lösning, dessutom går den dels att vika ihop så man kan ställa undan den när den inte används och dels är den modulär så att man kan koppla på stol, växellåda osv längre fram om man vill bygga ut den.

För mig är det flera saker som påverkar spelglädjen, men framför allt:

Säsong - spelar betydligt mer på vintern än på sommaren. Ljuset, temperaturen och vädret spelar stor roll.

Veckodag - Undviker att spela på vardagar efter jobbet och spelar på helgerna istället. Det blir lite för påtagligt att det är ett tidsfördriv när man jobbat en hel dag, spelar ett par timmar och sen lägger sig för att sedan återupprepa samma mönster dagen där på.

Sällan multiplayer - Spelar mycket hellre singleplayer eller coop för att upptäcka världar och storys osv framför att älta samma bana/spelläge om och om igen.

När spelglädjen dippar för mig är det bara något jag accepterar. Intresset är fortfarande väldigt stort så jag vet att det kommer tillbaka förr eller senare. Därmed finner jag mig i att inte försöka provocera fram det och kan lägga tiden på något annat en stund.

Är du orolig att missa en massa så finns det bra kanaler på Twitch/Youtube där personer spelar olika spel, antingen ensamma eller i grupp. Nextlander är en personlig favorit med Alex, Brad och Vinny (tidigare Giant Bomb-anställda) som brukar spela lite allt möjligt, vilket gör att man ändå kan hänga med i diskussionerna och i vissa fall upptäcka något nytt som potentiellt kan ge den där gnistan att få spelglädjen tillbaka.

Skrivet av lasseedsvik:

<Uppladdad bildlänk>

Fick mig att tänka på den här klassikern 🤣😀

Mile High Club på veteran i CoD 4 Modern Warfare för min del.. Kombinationen av att varje skott behövde sitta, en enorm tidspress och att man behövde växla mellan huvudvapen/pistol för att det gick fortare än att ladda om gjorde det till det svåraste uppdraget jag har tagit mig igenom.

På sätt och vis förstörde det nog framtida spelutmaningar för min del också, tålamodet är som bortblåst i spelsammanhang. Går det inte att sänka svårighetsgraden slutar det oftast i att jag lägger ner det helt istället.

Skrivet av johanAndersson:

Det är nyttigt och rätt att piratkopiera alla Nintendospel som Nintendo inte säljer till moderna plattformar.

Om de vore rimliga så hade hela deras produktkatalog från innan ~2012 varit till salu till bland annat Android, men de vill att spel ska försvinna för alltid istället.

Nintendo har förverkat sin rätt till IP-skydd i största allmänhet.

Jag hade stora förhoppningar när både Mario kart Tour och Super Mario Run började dyka upp på mobila enheter, tyvärr tog det aldrig riktigt fart.

Nintendo har en enorm fanbase, men för en stor skara av dem är det inte motiverat att köpa en konsol som ligger ett decennie efter konkurrensen, samt där stortitlar släpps en gång vartannat år. Däremellan blir konsolen en dammsamlare. Hade de däremot ändrat strategi och släppt sina spel på PC, Xbox och PS tror jag att piratkopieringen och emuleringen hade varit betydligt mindre eftersom den inte längre är lika motiverad.

Ett helt fantastiskt spel imho. Spelade det på Stadia när det släpptes och ser verkligen fram emot att få spela det igen 😍😃

Lägg flaskorna/burkarna i en papperskasse annars och ge till grannens unge om det inte är värt att ta sig till affären, hen lär bli jätteglad.

Röstade naturligtvis nej i din omröstning.

Haha, den inklippta videon är ifrån Kevin and Perry Go Large. Helt sjuk film 🤣

Bullet Train

Bland det fjantigaste jag har sett.. Jag brukar gilla actionfilmer och har inget emot när det är komiska inslag för att liva upp dem lite, men det här var bara patetiskt. 2 timmar jag aldrig kommer att få tillbaka.

Tittar på Trial GP som liveströmmas gratis denna helgen på fim-moto.tv. Man behöver bara skapa ett konto eller logga in med Google/Facebook.

Så otroligt imponerande att se hur de bemästrar sina trialmotorcyklar och tar sig igenom till synes omöjlig terräng utan att sätta mer fötterna 😍😃

Edit: Paus just nu men etapp 2 kör igång en stund efter 13.00

Skrivet av gorbatjov:

Wolfenstein var helt ok men Kena hade jag betydligt högre förväntningar på. Väldigt mediokert spel i mitt tycke. Grafiken var det dock inget fel på. Nej, hoppa över Kena är mitt tips.

Jag läste någonstans att det är en animeringsstudio som gjort spelet, dvs detta är en produkt som är lite utanför deras ordinarie profession, och det märks.

Jag har spelat igenom det och tyckte det var okej men inte mer. Grafiskt är det väldigt tilltalande och deras cutscenes är smått otroliga. Däremot känns gameplayet ganska opolerat och stelt. Kan man ha överseende med det är det dock en mysig upplevelse.

Skrivet av bjornfobi:

Spelar inte mycket på switchen, använda mest av ungarna och Mario kart. Inte något superfan av Nintendos exklusiva spel.
Spelar mest på ps5an.. har du testat att strömma från den till decken? Vet inte hur snabbt internet som behövs då heller för att få de problemfritt?

Det har jag inte testat. Däremot lirade jag Stadia en del när det fanns, och det tyckte jag fungerade väldigt bra. Microsoft har skrivit en dokumentation för hur man streamar xCloud till Steamdecken och Stadialösningen utgick ifrån samma metod. Playstation o andra sidan har ju någon lite mer lokal streamingteknik som jag knappt använt, inte ens till mobiltelefon 😊

Skrivet av bjornfobi:

Avbokade ju min Steamdeck när jag väl fick chansen att köpa.. nu börjar suget komma igen.

Hur använder ni eran skulle ni säga? Som komplement till pc/konsol eller som er huvudsakliga spelkonsoll?

Min tanke är att använda i sängen, när man är ute på resa, bara chilla i en solstol eller när jag får 20mknuter över och inte vill starta spelkonsol. Tror ni det kan vara något för mig?

Äger redan switch, ps5 och xsx så alternativ finns redan

Det tycker jag! (Att den vore något för dig)
För min del är den ett komplement till PS5. Precis som du säger har jag den på resande fot,eller bara medan jag slötittar på TV.

Funkar utmärkt att spela tex GTA5 eller Halo Infinite på den, men personligen kör jag mest mindre spel som är lätta att hoppa i/ur eftersom spelsessionerna oftast blir ganska korta.

Edit, såg efteråt att du hade Switch också. Det hade jag med tidigare men valde att sälja den. Att ha två bärbara konsoler kändes lite onödigt.