Inlägg av Dunder

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet

Den verkar ha fått riktigt höga betyg än så länge, 93% på RT, så jag ser verkligen fram emot att plöja igenom första säsongen. Nästa säsong verkar redan vara i princip garanterad också.

Skrivet av Komured:

Kanske bara var jag men halva videon var ju bara generiska landskap och rästen var det väl inte direkt någon igenkänningsfaktpr på men, blir väl bonkers när man försöker gå från topdown rill fp

Jag tyckte jag kände igen varenda område, du får nog spela om originalet på nytt

Såg faktiskt riktigt mysigt ut, och det verkar hålla sig till att se ut precis som originalet istället för att försöka ändra saker och ting. Hype!

Skrivet av Picknickfilt:

Det lät och såg intressant ut tills informationen om att bosättningssystemet skulle införas, vilket var den delen av Fallout 4 jag gillade i särklass minst.

De kanske använder systemet från Settlement-modden? Det var en enorm skillnad mot vanilla-systemet, om jag minns rätt.

Skumt att ett så hyllat spel inte tas vara på på allvar. Alla designbeslut är redan gjorda och utvecklingskostnaden relativt till vad det kan inbringa borde vara väldigt liten.

Tråkigt, minst sagt.

Blir en femte genomspelning av BG3 nu när Deluxe Edition äntligen har anlänt

Oklar fråga... I absoluta tal är det självklart fler, då det är otroligt många fler som spelar.
Relativt sett gissar jag att det är typ lika, kanske lite fler då incitamenten är fler idag.

Skrivet av Slugger:

En fråga till ni som gillar spelet: Gör det sig bäst med mus och tangentbord eller med handkontroll? Funderar på skaffa men osäker om jag ska lira på min PS5 eller PC. Någon klok person som kan uttala sig? Har RTX3060, i7-11700 osv...
Samma skärm till både PS och PC så där är det ingen skillnad

Varför inte till PC där man kan köra både och?

Ja man får väl hoppas att "betala för fast travel" dör ut rejält snabbt...

Skrivet av doversund:

Ok, jag själv har lagt 400+ timmar och kan inte komma på något uppdrag på rak arm som var genuint dåligt/som jag inte uppskattar. Där av min nyfikenhet.

Alla fetch quests är ett exempel. Det kan vara okej i ett MMO där man behöver mycket utfyllnad, men att satsa på kvantitet över kvalité à la Ubisoft i ett singleplayer RPG känns bara skumt.

Springa runt i stan och scanna random graffiti-konstverk, plocka upp bilar och lämna in, neutralisera random cyberpsychos tjugo gånger om... Jag tröttnade ganska snabbt på att bry mig om alla olika fixers runt om i stan och fokuserade nästan enbart på MSQ, båda genomspelningarna.

Skrivet av doversund:

Tycker du att uppdragen är dåliga i CP2077? Kom gärna med ett eller flera exempel.

För att komma med ett uttalande som detta, absolut.

Om CP2077 var resultatet av de 5% som var bra nog, så vill jag inte ens veta hur resten såg ut...

Hoppas på att moddstödet blir så pass omfattande att de kan lämna över skapandet av nytt content helt till moddare. Det finns redan mängder med moddar, men ett steg längre med nytt content hade varit najs.

Istället för årets spel verkar detta bli årets skämt. Snyggt jobbat Capcom

Skrivet av Witchfinder:

Om de hade tänkt fortsätta med helt turbaserat i BG4 är det bra att de släpper bollen. Annars synd.
Angående det här nya RPG:et som Vincke pratar om, som enligt en annan artikel "dwarfar" BG3, så är det verkligen på tiden att de börjar använda real time with pause. Det tar nämligen evigheters evigheter att harva sig fram annars.

Det är anledningen till att jag känner att jag inte kommer spela om BG3. Om jag spelar om så vill jag snabbt expediera saker och ting för att raskt kunna prova nya saker. I BG2 kan man fara fram som en veritabel flipperkula och göra nedslag bara där man vill. Eller så kan man ta all tid i världen.
I BG3 har man bara det senare alternativet.

Jag tycker raka motsatsen. Ogillade starkt hur striderna funkade i BG2.
Tror iofs det hade blivit bra hur som helst med Larian bakom ratten.

Blev plötsligt väldigt enkelt att helt skippa detta. Kanske spelar igenom när det landar på Game Pass, eller ~80% Steam-rea.

Det är nog lika bra att man inte börjar försöka mixtra med ett mästerverk genom att släppa DLC/expansioner. Hade hoppats på någon form av uppföljare, men om de rör sig bort från begränsningarna i DnD så kan det kanske till och med bli ännu bättre.

Varenda system i spelet kändes som en sista minuten-lösning.

Skrivet av Witchfinder:

Tyckte först det stod "vänta på en ordentlig trea".

Ja, det också, men det är nog lite längre bort i tiden

Det verkar vara väldigt likt ettan, så jag kommer antagligen skippa detta. Eller åtminstone vänta på en ordentlig rea.

BF2 är väl det uppenbara svaret, utan tvekan det bästa svenska som skapats. Av nostalgiska skäl fick gamla goa Svea Rike en röst också.