Inlägg av Proximately

Inlägg som Proximately har skrivit i forumet

Jag och en polare har lirat detta några gånger. Det står helt klart på egna ben, tycker det fångar känslan i Heroes of Might & Magic III perfekt trots att det har många skillnader i sig. Den grafiska stilen är också *chef's kiss*. Sjukt kul att de äntligen släpper spelet i sin helhet!

Skrivet av magma:

Efter FC3 gick det bara utför tyvärr (med undantag för 5:an som var helt ok), 6:an var en av sämre om inte det sämsta spelet i serien.

Jag kom aldrig in i 4:an, men jag tycker både Far Cry 5 och Far Cry 6 är bättre spel än 3:an. Jag var aldrig superförtjust i tornen och de har man ju i stort gjort sig av med. Jag började lira Far Cry 6 denna månaden och har haft riktigt kul hittills, och då har jag kanske spenderat 10-20 timmar utan att utforska mer än kanske 1/5 av kartan. Storyn flyter på bättre än i både 3:an och 5:an och det nya klädesplaggystemet och vapnen känns riktigt bra. Jag har läst att vissa störde sig på workbenches men jag tycker bara det gör det mindre förvirrande när jag är ute och utforskar världen.

En sak jag funderar på med krabban är om spelet äger rum i Japan... hade också kunnat vara väldigt coolt med tidsbegränsat om de gör det rätt. Finns det stort omspelningsvärde kommer jag nog att skaffa det. Att steget är så stort från seriens rötter vet jag inte riktigt hur jag ställer mig till dock, sett till själva tidsbegränsningen då.

Skrivet av VilePlacenta:

Upphovsrättsbrott på tatueringar i spel. Det är fan det dummaste jag hört.

Ja, det är ju en del av personen framåt. Det här måste ändå tillhöra undantagsfallen, svårt att tänka mig att det är en stor andel av tatuerarna till atleter som vill göra något sådant här. Blir ju jävligt konstig relation med kunden, jag hade i alla fall lackat ur om en tatuerare försökte sig på något sådant om man varit inkluderad i sin helhet i ett spel, tatueringar etc. Instant 1/5 recension med tjötigt inlägg på sociala medier.

Skrivet av Påskmust:

Tror inte att vi kommer få se Dreams 2, det tog alldeles för lång tid att utveckla och sålde inte speciellt bra. Men ja, man är nyfiken på vad dom jobbar med nu.

Hopp har väldigt lite att göra med chans.

Jag hoppas att vi får se sken på nästa projekt från Media Molecule snart, själv hoppas jag på Dreams 2 eller något i den stilen. Det var en helt fantastisk plattform som förtjänar bättre integrering i PlayStation eller att släppas på fler plattformar. Det finns ju nu ännu bättre teknik och verktyg, de har briljanta hjärnor där borta.

Kom ihåg att det gavs ut via Epic Games Store ett tag tillbaka, finns säkert de som inte lirat spelet eller inte haft datorn till det (själv sitter jag på en dator från 2012 och molnspelande på den med en bra skärm är riktigt trevligt. För originalet går att köra via GeForce Now (genom Epic) så det finns alla möjligheter att spela spelet.

Skrivet av demagog:

Köpte fyran på ps5 nu för 47,5:- men vad jag minns från xboxtiden var ett det var en jäkla massa byggande? Vetti tusan om jag orkar med att leta skrot igen men ska göra ett försök. Jag måste väl inte bygga et stortt camp?

Gillade trean för trots att det var grått så var det ett bra äventyr.

Det i särklass mest irriterande med Fallout 4 är att du ska "hjälpa settlers" att gå med i ert lag typ. Vill man hjälpa person A, B, och C? Ja, då får du också räkna med aviseringar likt de man får på mobilen där det står "Settlement under attack" och bli distraherad. Jag tyckte spelet var okej, men om jag pratar med någon som jag et tycker om satir och välskrivna RPG:n då drar jag mig till Fallout 2 eller Fallout: New Vegas. Dialogerna, valen osv. är 10x mer intressanta och roliga.

Skrivet av Thane:

Kan lova att Larian också vill göra bästa möjliga pengar.

Ingen har sagt att Larian vill gå i konkurs.

Skrivet av Karmak:

Det går inte om ubisoft inte släpper en serverklient eller någon reverse engineerar serverdelen vilket tar otroligt mycket tid.
Sen måste de bygga om klienten så de kan gå till specifierad server. Sen släppa dokumentation hur allt fungerar.

Allt sånt här kostar otroligt mycket tid och pengar. Det vill inget företag göra på något som de inte tjänar pengar på längre.

Alla tror det är bara trycka en knapp så blir det ett offlinespel. Så fungerar det inte. Det kan ta 100-tals timmar att fixa detta

Huh? Du pratade väl om World of Warcraft? xD

Skrivet av Karmak:

Det är något man får ta med onlinespel som är beroende av server

När blizzard stänger ner wow i framtiden tror du de ska betala tillbaka alla som spelat i 30+ år?

Folk borde väl bara spela vidare på sina privatservrar? Eller?

Jag kommer nog inte att se den i sådana fall, var lite lätt optimistisk men... är det bara jag som tycker att problemet med humorn inte rotar sig i serien utan i Fallout 3 och Fallout 4? Visst, det finns humor däri, men det känns starkt att det inte är samma crew med samma typ av galghumor som skapat de spelen. New Vegas lyckades spika den biten betydligt bättre.

Låter grymt, ett bra Prince of Persia hade jag lätt köpt. Jag skaffade bara första spelet till PS2:an, sen blev det direkt för edgy för mig men provade det de släppte till PS4:an (tror jag det var) och det var fräckt men något passade inte då. Men roguelites har jag fallit en del för, så ett spel med den premissen känns bra och det passar ju också för Prince of Persia. De kan till och med ta tillbaka Sands of Time-mekaniken på något vänster om de villl.

Nice, kommer definitivt att kolla

Skrivet av Issue:

Ser fortfarande inte problemet.
Jag är konsult, hade jag kunnat ta 5000kr/h så hade jag tagit 5000kr/h… det är ganska naturligt att företag försöker tjäna så mycket pengar som möjligt.
Om folk är villiga att betala 20$ så låt folk betala 20$ för färgen på sin portal.
Jag försvar inte priset, men jag gnäller inte heller över priset för att jag ger fan i att köpa dessa portaler.

För mig så är den typen av mikrotransaktioner något som förstör spelupplevelsen. Kunskapen om att utvecklaren aktivt försöker suga ut pengar ur mig medan jag spelar påverkar hur jag mår. Därför så kommer jag självklart aldrig att hålla käften om att sluta upp med de här rent av respektlösa fasonerna.

Mikrotransaktioner av den här graden är respektlösa mot konsumenter. Ifall inte det påverkar din spelupplevelse så är väl det en win, gött mos liksom, men att det skulle vara "naturligt" inte bli respekterad som konsument får du nog skaka hand med Activision Blizzard om, för jag tar inte den handen. Det är fullt naturligt för många att skita i moral och etik när de försöker tjäna pengar, men det gäller ju inte alla så jag förstår inte varför du pratar som att alla ligger i samma säck.

Det finns ju multum med utvecklare som aktivt bryr sig om sina spelare och som inte försöker suga ut pengar av dem, och de väljer att göra gott för sig eftersom de förstår att utvecklare som Activision Blizzard inte är spelutvecklare, att de är ett tragiskt och själlöst företag drivet av huvuden som inte bryr sig om spel utan om pengar. Den filosofin syns i deras spel och gör dem otrevliga att vistas i och det är väl ett ganska uppenbart problem. Jag förstår verkligen inte hur du "inte ser problemet" såvida du inte aktivt blundar för det eller håller med högre hönsens filosofi om att spel i grund och botten är pengar, inte spel.

Skrivet av kebbe:

Själlös tristess-AI som vanligt nuförtiden. Brukar vara så när det gäller stora svårigheter att rendera tekniskt superavancerade saker som "knappar" eller "siffror".

Eller en rysk konsol med Moskva på ovansidan. xD

Skrivet av Issue:

meh. förstår fortfarande inte problemet.
Pengar ska in, det sitter X antal folk och både ritar och kommer med ny content (seasons). Ska dom göra det gratis i 10, 15, 20, 50 år? Dom hade kunnat gå vägen att släppa diablo 4, sen inte göra ett skit förrän det är dags för expansion.
Eller så hade dom kunnat välja att ta en månadskostnad... eller en säsongskostnad..
Eller så väljer dom att släppa kosmetiska saker, så att dom som vill se fina ut får se fina ut och jag som inte bryr mig kan spela utan månadskostnad.

Det är ett jävla skämt att folk tror och går att man måste ta 20 dollar för en omdesignad portal för att unvdvika konkurs. Blizzard tjänar multum på sina titlar, det finns inte en enda chans att de lägger pengarna på att hyra in nya anställda som ska designa fler objekt. Det är människor som snortar pengar som tar dessa besluten, de hade absolut inte behövt ta så mycket som de gör för att täcka någon extra lön. De tar så mycket för att de vill tjäna storkovan, intala inte dig själv att det har att göra med någon snyftig konstnär.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ser kul ut! Älskar originalspelet. Men väntar nog ca 10 år till tills jag kan spela igenom hela spelet från början till slut. Inget fan av episodformatet de valde.

Jag misstänker att du kommer vara glad att de valde ett episodformat när du påbörjat din resa. Förstår dock valet att vänta, hoppas du får njuta full!t!

Ser intressant ut, osäker på om jag kommer prova men ser det ser välgjort ut.

PS: Varför ser deras Pokepals ut mer som Pokemon än de senaste generationerna med pokemon har gjort? xD

Skrivet av Devan:

Dark Gathering 9/10

Riktig mysig serie
.. Haha nej! När det gäller horror så tar denna kronan för mig, den är inte jätte äcklig som Made in abyss va utan denna är mer ren horror, så vitt jag kommer ihåg så är den enda andra japanska anime som jag sett med horrortema likt denna Mieruko-chan som sändes 2021, den gav jag också 9/10.

Skall man klaga på något i denna serien så är det att några av avsnitten i första halvan av säsongen lite väl mycket snack och lite action.

Givetvis så är denna inte något för känsliga tittare!

Älskar OP, ge den en titt!

https://youtu.be/E1szDXYzQGg

Jag må ha fått en liten crush på Eiko

Riktigt bra serie. Min favorit denna och förra säsongen faktiskt. Den påminner om Hell Girl, fast med mer humorinslag. Helt bisarra karaktärer med, älskar dem.

Knipat!