Inlägg av Drakir

Inlägg som Drakir har skrivit i forumet

1

Ahh, va fan, satte in ps5-kontrollern med sladd nu o det verkade lira rakt av. PS-knappen startade steam o jag ladda hem ngt demospel som funkade rakt av.
Ja där sparade jag in några hundralappar.

Nu i duschen så bestämde jag mig
En xbox-controller får det bli, vill jag spela ps-spel så gör jag det på konsollen. Det får bli en första set-up iallafall.
Tackar för input.

Det är ju en ide faktskt, tyvärr får man köra med ett emuleringsprogram då, PS-appen har otroligt nog enbart stöd för ps4 och ps3 kontroller.
Men det är nog så jag ska göra.

Verkar som xbox är det man ska ha, i mitt fall blir det väl till att skaffa en ps4-kontroller o en xbox-kontroller för att vara helgarderad med att spela ps-spel utöver pc-spel då.

Vill även klargöra att jag inte är intresserad av steamdeck eller att spela handhållet. Är medelålders o tycker inte min syn räcker till för att det ska vara behagligt. Däremot är det ekonomiska inte en jättestor aspekt.

Dum fråga antagligen om kontroll till PC

Har ett PS5 med två kontroller, har lyckats para ihop en med datorn med ngt program som jag inte ens kommer ihåg vad det heter. Men de kontrollerna startar PS'et så jag vill ha en kontroller som är dedikerad till pc'n. Jag kommer antagligen mest köra steam-spel och ps-plus spel som man kan streama till datorn. Ska man köpa en xbox-controller, eller en ps4-kontroller som verkar funka bättre till windows om jag förstått mina googlingar rätt. Vad kör ni med för uppsättning. Jag har inte spelat på pc innan men frugan ockuperar ju tv'n väldigt ofta så jag ser över mina alternativ.
En annan ide är kanske att skaffa ett switch och ha vid datorsskärmarna.

Synpunkter?

Jag köper det o ser, kostar ju bara ca 25kr så inte hela världen om jag inte tycker om det.

The curse of Monkey Island om man tyckte Grim fandango var för svårt

Det är rea på steam nu och kostar 2,41 euro, men frågan är om det är värt det ändå om man tyckte grim fandango ( samma utgivare ) var omöjligt utan att följa en guide. Har ni spelat det, är det lika svåra pussel?

Haha, besvikelsen jag upplevde när jag klickade in på artikeln och insåg att det inte var ett nytt spel.

Väldigt dåligt lokalsinne, försvårar spel

Jag har dåligt, på gränsen till obefintligt lokalsinne, tycker det gör vissa spel mycket svårare. Är det fler som har det o har ni i så fall någon strategi? Exempelvis sitter jag nu med Deaths door, o där finns ingen karta i spelet och inga direkta markörer att gå mot, det är väl en del i spelet då det finns mycket hemliga ställen och många ställe som man får återkomma till när man utökat sina krafter.
Funderar nästan på att själv rita en karta vartefter jag kommer till olika ställen. Så mest startar jag denna för att se om andra har strategier eller att jag i alla fall inte är ensam om detta problemet.

Körde klart Rise of the Tomb Raider nyss, funderade ett tag på att stressa igenom det för att bli klar innan sista juli men tyckte det var synd då jag gillar spelet. Men en fundering, jag med mitt ego ville se så jag var med i statistiken med Alan Wake, vilket jag var, men tyckte jag såg väldigt många "Ugglan" så jag funderade på om det finns ngn "leaderboard". Kunde säkert vara kul eller?

Precis när jag postat så såg jag att Ugglan postat precis ovanför mig, jag såg inte det när jag skrev då jag gick direkt till första-sidan.

@Ugglan eftersom jag nämner dig så kanske det är schysst att tagga dig. Jag vet inte vem som har flest avklarade spel men såg ditt namn på många ställen, så bra jobbat iallafall.

Avklarat: Alan Wake

bild första o sista trophyn

Blir nog Demons souls till att börja med, därefter Bloodborne som oxå ingår i mitt abonnemang, Elden Ring blir det kanske därefter om jag gillar genren.

Skrivet av Freakon:

Demons souls remake är en bra början. Enkelt upplägg med olika banor som man besöker istället för en enhetlig värld/öppen värld.

Elden ring ger överlägset flest möjligheter och kan därför balanseras något efter egen vilja, men är också krävande på så sätt att där finns MASSOR av saker att förstå sig på. Det kan lätt kännas överväldigande.

Om du inte har tillgång till Demons souls remake så kan du köra på Dark Souls remaster.

Kan nog bli ett försök på Deamons souls, såg att det ingår i mitt ps-abonnemang.

Skrivet av Hullken:

Dead Cells kanske? Helt annan grafisk stil men liknande rogue-lite gameplay.

Jag älskar det.

Tackar för tipset, ska kolla upp det.

Skrivet av uberpwnage2.0:

En del säger att Elden Ring är lättast, och rent stridsmässigt är det nog det, dock tror jag den öppna världen och var man ska gå någonstans kan förvirra många.

Dark Souls I, Dark Souls III eller Demon's Souls är nog de bästa att börja med skulle jag säga. Nämner dessa också för att täcka de flesta plattformerna

Tackar för svar, ska kolla upp dessa. Jag skulle såklart nämna att jag kör på PS5 och har även ett Switch, men det har jag nästan bara för Zelda.

Vilket soulslike spel är bäst att börja med?

Sitter för tillfället o tittar på gameplay för Elden Ring, det är ju väldigt snyggt men verkar vara brutalt svårt. Om man aldrig kört något souls-spel eller souls-liknande, finns det något som är lämpligt att börja med, helst inte brutalsvårt?

1