Inlägg av dean

Inlägg som dean har skrivit i forumet

1
Skrivet av Earthscum:

Kanske för att de ändrade storyn från originalet? Jag är en av dem som köpte REMAKE efter jag spelat REMAKE Demo. Tänkte "Ja de här kan bli bra" smart då av dem att "gömma" alla ändringar i storyn till efter "demot" Whispers som ändrade spelet till nå konstig uppföljare som utspelar sig i en annan tidslinje och gjorde slutet till en Kingdom Hearts fanfic.

Blev så sjukt besviken på hur de gjort med ändringarna att jag inte kommer röra Rebirth om jag inte får det för 50 spänn eller gratis.

Håller med. Är en av dem som har tappat intresset för resten av delarna när de introducerade spöken och parallella tidslinjer.

Följt projektet i rätt många år nu både på discord och twitch. Är lätt att bli skeptisk, men Jag tror faktiskt att de kan ro detta i hamn. De har gjort extremt stora framsteg. Skulle också vilja säga utvecklingen tog fart först runt 2016-2017 då då de fick en massiv tillströmning av volontärer. För att vara en modd så tycker jag att de gjort ett fantastiskt jobb. Hoppas på det bästa!

Helt ointresserad efter de ändringar som gjorts i handlingen. Nu kan kan de mjölka ut ff7 serien i all oändlighet och det är väl det som är tanken. Sedan kan man undra varför kalla det remake, även om definition av remake är omdiskuterad. Final fantasy 7 arbiters of fate hade kanske varit en mer passande titel.

Skyrim. För mig är det spelet ren eskapism. Glömmer aldrig först gången jag var ute och vandrande bland bergen under en stjärnklar natt, samtidigt som jag beskådade färgerna från ett Aurora. sådan stressänkare.

jag är inte förvånad om nu ryktet stämmer att det ska innehålla både hammerfell och highrock. Har dock högre tilltro till moddarna som gör skywind och skyblivion. Ser fan helt fantastiska ut, speciellt skyblivion. Håller tummarna att de inte är för många år kvar innan de släpps.=)

väldigt imponerad av demot. speciellt bossfighten. En bra blandning mellan action och taktik. har förbetsällt 2 st ett till mig och ett till min systerson=) lite surt bara att man får vänta länge innan alla delar är ute

Skrivet av Tobias Solem:

Vet inte om du försöker implicera att jag inte har spelat dessa spel, om så var fallet så kan jag meddela dig att jag har det. Jag har nog spelat varenda D&D-relaterad titel, inklusive alla gamla SSI-spel (Hillsfar, Curse of the Azure bonds, m.fl.) under 80-talet. Jag har dessutom spelat (bords/)rollspelet i olika versioner (dock inte de nyaste).

Spel som Divinity: Original Sin 1 och 2 tog mig tillbaks till de där första spelen, med en twist såklart. Larian har sin egna stil och humor (det som gör dem till ett varumärke). Att förvänta sig att Baldur's Gate 3 skulle vara precis som 1:an och 2:an är lite som att förvänta sig att Gordon Ramsey ska laga din mormors köttbullar. Inget Ramsey gör i köttbulleväg kommer att smaka som upplevelsen av att vara 9, vara hemma hos mormor och äta hennes köttbullar. Men i ärlighetens namn så är det "känslor" och nostalgi som gör dem till det de betyder, och "känslor" och nostalgi i all ära - men väldigt få/inga nya spel kommer att göra dig till 9 igen när du spelar, och de som kommer närmast är företag som CDPR och Larian.

Därför gillar jag det här. Folk som kör hela: "vI såG DiViNiTy 3, NäR kOmMeR vI få Se BG3!?!" har uppenbarligen inte riktigt koll på att hela Divinity-serien från första början var en blandning av Diablo och D&D. Att de gör BG3 nu är ingen slump, det är spelet de velat göra från första början, det är vad som inspirerat hela Divinity-serien, så som Larian tolkar den. Att förvänta sig något annat är lite konstigt faktiskt.

Men jag känner igen diskussionerna, de hände när galningen som gjorde splatter-filmer skulle tolka Sagan om Ringen, och när snubben som gjorde Gremlins skulle tolka Harry Potter. Klart dessa regissörer satte sin personliga prägel, klart det fanns folk som tyckte att filmerna sög "jÄmFöRt MeD bÖcKerNA" - men sånt kommer alltid att hända, det betyder inte att det inte kommer att bli fantastiska spel i den anda som regissörerna tänkt den.

Men det kommer inte vara samma vision som någon annans. Det är stört omöjligt att fejdas med folks nostalgi.

Försökte inte implicera något alls. Det jag menade var att har man inte spelat de gamla spelen så finns det inga nostalgiska förväntningar . Nu är det ju så att det kan säkert bli ett mycket bra spel ändå. DOS serien är bra men jag håller BG serien betydligt högre. Det är som sagt min personliga åsikt. Jag respekterar givetvis att andra inte tycker så. Sedan det där med nostalgi behöver ju inte betyda att man inte kan göra sin egen tvist på det. Det är en svår balansgång det där

Skrivet av Tobias Solem:

DOS 2 är ju ett av tidernas bästa RPG, så jag är definitivt inte besviken. Att det luktar Divinity lång väg kan ju bero på att det är en del kvar att göra också. D&D är turnbased i grunden, så att folk klagar på det kanske inte gillar D&D?

Som någon på YouTube skrev: "Its almost like they used an engine that was used on a really successful game, shocker!"

Tror inte folk ogillar DOS stridstystem utan att de mer hade väntat sig strider som påminner om de gamla BG spelen. man ska inte underskatta männsikors nostalgi. Nu har ju de spelen dock rätt många år på nacken så för de som inte kört de gamla spelar det väl ingen roll.

känns inte alls som baldurs gate. Att det är turnbased är en miss. Striderna med pause knapp va ju helt oslagbart i de tidigare delarna. Kunde lika gärna gjort Dos 3 istället. Sedan saknar jag musiken. skulle anställd Michael Hoenig för soundtrack

1