Inlägg av Pappa Zappa

Inlägg som Pappa Zappa har skrivit i forumet

Skulle gärna vilja se en re-make så jag hoppas att de samlar ihop projektet på något vis även om Sony tagit sin hand från det.

Metal Gear Solid V

Minns att jag postade min tveksamhet efter att ha spelat demon (prologen) som inte imponerade alls. Synd att det inte verkar ha hämtat sig sedan demon släpptes. Det hade varit kul med ett bra Alone in the Dark igen, en take på storyn ur ett modernare spelmekaniskt slipat perspektiv hade potentiellt varit en riktigt spännande upplevelse. Kommer nog dock inte ha motivationen att ge det en chans igen om det inte dyker upp på någon rea framöver vill säga.

Skrivet av Issue:

Det här med att ”köpa” DRM skyddat material.
Köpa rätten att nyttja en produkt så länge säljaren har sin licens. Det är ju faktiskt helt jävla galet, oavsett om det är Sony, Microsoft, Apple, Amazon osv.
När som helst så tappar dom sin licens, eller så ändras produkten (har ju hänt att t.ex. Amazon både dragit tillbaka samt ändrat i köpta digitala böcker.

Nu har jag köpt en hel del spel digitalt. Jag vet inte varför jag gör skillnad på spel mot t.ex. film och musik, jag skulle t.ex aldrig köpa en film på Amazon Video, Viaplay eller Apple TV+ osv.

Det är ju tyvärr inte exklusivt för digitala produkter längre se Apple till exempel.

Har köpt fler spel hos Epic senaste tiden på grund av att vissa spel är långt billigare där än vad de är på Steam. RoboCop var vid release 200 spänn billigare hos Sweeney, även The Invincible hade fördelaktigare prislapp på Epic. Vill man spela Alan Wake 2 på sin PC har man ju dessutom inte något val idag, har inga större problem med det så länge man "hackar sig runt" de vedervärdiga achievement pop-uparna. Launchern har efter mina behov fått de funktioner jag behöver (cloud saves) så jag har inga problem att handla där lite då och då längre. Det finns enormt mycket utrymme för förbättringar hos Epic men det är ändå så pass välslipat idag att jag inte drar mig för att handla till ett bättre pris där än på Steam lite då och då.

Skrivet av Majorkraft:

Jaja med ett sånt namn är det inte konstigt att man antar att dom är kineser tycker jag iaf. Hade dom hetat The Swedish Room t.ex..🙃

"The Chinese Room" är ett känt filosofiskt tankeexperiment som de tagit sitt namn ifrån.

Det förklaras i närmare detalj så här på Wiki:

Det kinesiska rummet är ett tankeexperiment beskrivet av John Searle i artikeln Minds, Brains and Programs 1980 som ett argument mot tanken att en dator eller någon teknisk apparat kan göras medveten eller intelligent. Tankeexperimentet är också en kritik av Turingtestet som en definition av vad medvetande och intelligens egentligen är.

Kanske bara är bra om de behöver mer tid att få till det. Den spelbara prologen (demon) höll ju nästan Gollum kvalitet.

Även Terminator hade spelpressen "fel" om. Även det liksom RoboCop är ett spel som lyckas fånga något unikt i sin begränsning. Förståelse och respekt för grundmaterialet och genuin underhållning i första rum. Det är kul med spel som inte försöker vara mer än vad de är och inte ber om ursäkt för att de inte är AAA. Gillar man det så är det toppen annars move along.

Typiskt, skaffade RoboCop som redan innan rean var 200 spänn billigare på EGS än på Steam.

Hoppas det är bättre än den rent ut sagt bedrövliga demon som kom tidigare. Försiktigt skeptisk men alltid kul om man blir positivt överraskad.

Vissa nya titlar är 200 kronor billigare på Epic vilket är ett rätt bra argument för att köpa det där istället. Men svagheterna finns ju naturligtvis kvar så jag förstår varför man kanske väljer att lägga de 200 på Steam istället. Epics hemska achievement popups som man inte kan stänga av utan "specialhacks" och avsaknaden av streaming osv. är ju fortfarande bra argument för att välja Steam istället.

Baldurs

Litar man spel i soffan med gamepad är FPS inte så himla kul.

För Arkane fortsätta fixa med spelet är väl som att sminka en gris. Hur najs kan det bli?

Mass Effect 2

Hoppas att det har samma old school kvaliteter som Terminator.

Det bästa med "Alone in the dark" från start har väl alltid varit namnet? Det är en cool titel, men själva spelen...meh.

Intressant, undrar om det kommer använda voxel-grafik? 😉

Prologen bådar verkligen inte gott tyvärr. Hade verkligen önskat motsatsen. Hoppas den inte är representativ för resten av spelet.

Skrivet av CARTMAN:

R* och TakeTwo är äckliga giriga schweine. Absolut så lite jävla jobb på portningen för att sedan sätta en snygg prislapp på 500 spänn. Där snackar vi snyggt agerande. Hade inte väntat mig en total remake från detta äckel-päckel företag men absolut en remaster.... Men inte ens de lyckades de med att få till. Pinsamt var ordet. Minst sagt...

Lågupplösta PlayStation 3 RDR assets som visas i 4k lär inte bli speciellt sexigt direkt...

Utan detta "äckel-päckel företag" hade du inte haft fantastiska spel som RDR eller GTA.
Kapitalism går ut på att maximera vinst, det har alltid en baksida. Det man vinner i ena änden med en bra produkt förlorar man i den andra med girighet så då är det ju tur att var och en kan använda sin konsumentmakt och faktiskt själv välja om man vill köpa denna portning eller inte.