Inlägg av kabukishaman

Inlägg som kabukishaman har skrivit i forumet

För mig handlar det mindre om det monetära inköpet och mer om peppen jag bygger upp av att läsa recensioner och se gameplay. Blir jag övertygad läggs spelet i min mentala backlogg och för bevakning på Prisjakt och i min wishlist på PS Store, blir det bra pris när det rimligtvis bör kunna startas upp inom en månad köper jag det.

Känns verkligen som det börjat bli ett klimat där individer som jobbar med spelutveckling kan börja ställa krav på sin arbetsgivare, tror det är bra för kreativiteten och branschen öht

Hade väldigt roligt med min grabb så länge det fanns banor i "kampanjen" att köra. Där belönades man med en hel del av dom ökända loot-lådorna, vilket gjorde att man måste upp nya bilar i hyfsad takt. När man sedan klarat av allt där börjar en sjuhelvetes grind för att få ihop coins för att kunna köpa loot-lådor, då tappade vi det helt.

Skrivet av Mortaigne:

Ja, alltså jag har svårt att bli upprörd av att man får betala för extra kosmetiska grejer i ett F2P. Jag har inte lagt en krona och har ganska många grejer ändå. Det påverkar ju inte spelet.

Det går att låsa upp ganska mycket bara genom att spela normalt, events och kampanjen har en hel del extra. Lägger man dessutom hela 89 kr på Premium Battlepasset så får man ännu mer. Jag ser verkligen inte problemet, det finns inga lootboxes och inget P2W, inget spelmässigt är låst bakom betalvägg heller.

Nae, problemet verkar väl vara att många irriterar sig på att man inte bett om f2p och att man inte alls tycker att man låser upp tillräckligt utan att betala. Men bra att 343 senast igår gick ut med att man ersätter challenge swaps och XP boosts i Tenrai-eventet med grejer som tidigare enbart funnits i store'n, dom är snabba på att agera på communityts minst sagt kraftiga reaktioner 😅

Skrivet av Mortaigne:

Hittills har ingen tvingat mig att köpa någonting faktiskt.

Det är ett F2P-spel och jag tror inte att MTX skiljer sig från andra dylika sådan som Apex, Fortnite, Warzone etc. på den punkten? I övrigt låser jag upp grejer helt gratis i basic battlepasset, fått lite via GPU perks (nya grejer varje månad) och låst upp en hel del kosmetiskt stuff via kampanjen.

Det är kosmetiskt bjäfs liksom. MP gameplay är tight som attans, kul och de lägger till och förbättrar saker hela tiden. Känns viktigast på något sätt.

Haha nae det är aldrig någon som tvingar någon till något

Min uppfattning är att man tagit betalmodellen ett steg längre än motsvarande kompisar i f2p-världen. Ex: Vill du ha färgen blå på din rustning kan du köpa den för $8. Dock får du blå enbart till en specifik rustning, så vill du ha blå till tre rustningar får du betala $24.

Jag har inga större behov av det kosmetiska själv, men upplever det som ett problem när man bygger hela spelets progression kring en girig betalmodell. Visst, det är f2p, men samtidigt har ingen efterfrågat det upplägget, tror många är eniga kring att man gärna betalar för ett fullprisspel för att slippa det här. Men det är ju tyvärr tiden vi lever i, men bra att många visar sitt missnöje iaf, det har ju fått 343 att snabbt implementera ändringar.

Skrivet av Mortaigne:

Halo, Halo och om jag får lite tid över så blir det nog Halo också.

Samma här, tar ikapp single player-kampanjerna, snart klar med fyran. Ser fram emot Infinite, men är så otroligt osugen på multiplayern pga det giriga f2p-upplägget, in game store'n verkar slå rekord i girighet för ett AAA-spel. Hur upplever du det själv @Mortaigne?

Kör igenom tvåan nu, blir recap på trean, ODST och Reach som jag spelade när dom kom. Sen blir det fyran och femman, sen äntligen Infinite. Så "Så fort som möjligt" även om det lär dröja lite 😅

Skrivet av General_Omoral:

Är jag så gammal?
Vad betyder ”woke”?
Nödvändigt att lära sig??

Bakåtsträvare har samlats kring ett begrepp, "woke", som kritiserar bl.a. spel som har något innehåll som bryter mot gamla normer. I fallet BF2042 handlar det om att ett pronomen i en beskrivningstext av specialisten Sundance inte är "she", utan "they". Det är tydligen värt att bojkotta spelet för.

Skrivet av Zerox_no1:

Kan fortfarande inte joina mp matcher på Xbox. Kommer in i menyerna det är allt. lol

Haha satt själv precis nu och undrade vad jag missade, kommer inte vidare någonstans jag heller..

Skrivet av Bawzan:

Spontant känns det som du också syssla med någon slags extremism, eftersom du ska skohorna in dina åsikter om hur "woke" spelet är i vartenda BF2042 tråd

I mina ögon enbart positivt för BF-communityt om alla "woke"-härjare bojkottar spelet pga ett pronomen 😅

Skrivet av Westrr:

Själv har jag bara sett att dom tagit bort flaggan från Phil Cassidys tröja i Vice City: https://i.imgur.com/cMGjKHm.jpeg

Men bara det faktum att dom valt att ta bort/ersätta saker som kan vara kränkande i ett spel som är 20år gammalt är ändå lite oroande. Tänker då på hur mycket som dom kan ha ändrat och tagit bort från radiostationerna, dialog med vissa NPC:er osv. Men det är ju något som märks när samlingen släpps.

Själv är jag mest oroad för att många av låtarna som fanns på originalen inte längre finns med p.g.a. att licenserna löpt ut och Rockstar inte brytt sig om att förnya dessa. Och om mycket av musiken är borta så känns det inte längre som någon "Definitive Edition".

Jag förstår hur du tänker och vad du menar. Samtidigt tänker jag att det kanske finns mer komplexa och underliggande anledningar till att de vill gå in och anpassa en del material till nutiden. Redskapen för satiren och de poänger den gjorde i dessa spel för 20 år sedan kan vara otroligt inaktuella idag, tänker att de vill anpassa spelen så budskapen de hade för två decennier kommer fram bättre i en modern setting. Vem vet, anledningen till att dom tog bort sydstatsflaggan kanske handlar om att det för 20 år sedan låg något mer "oskyldigt" i symboliken och vad det då gav karaktären för uppfattade attribut och nyanser, medan nutidens kulturnjutare (gamers etc) har helt andra associationer pga det politiska klimatet i USA. Blir oavsett spännande att få höra mer om det, och deras tankar om hur spelet moderniserats.

Skrivet av aakerlind:

Nog för att BF3-4 hade sina kaotiska moment så var det fortfarande inte quake eller cod. Hastigheten var nedtonad i jämförelse. Det fanns tid för taktiskt spel.
Allt det var som bortblåst i öppna betan för 2042. Det var springa-dö, springa-döda, springa igen i en enorm fart.
Det fanns i princip ingen bestraffning över att dö öht.

Finns heller inget incitament att vara "medic" eller "engineer". Inga specifika klasser som gjorde de tidigare spelen så otroligt bra.

DICE har tappat det helt imo. Blir inget releaseköp utan avvaktar för att se hur Portal kommer att fungera.

Upplevda hastigheten påverkas visserligen av flera faktorer, men Dice själva har bekräftat att sprint speed (inte traversal sprint) är samma som i BF3 och BF4. Vet dock att man pratat om lite märklig FoV som bidrog till att allt kändes som det gick snabbare än det egentligen gjorde.

Håller med om att man verkligen behöver sätta ett bättre system för att uppmuntra team play, det är ju lite av hjärtat i serien.

Alltsååååååå... 😆😆😆

Skrivet av SID 6.7:

Ser grymt kul ut! Längtar efter att spela detta i co-op med vänner.

Skrivet av Whatamada:

Jag hänger på dig och bryter trenden, jag är taggad!
Min favorit i serien är BF3, kommer antagligen förbli favoriten, men detta kommer att bli svinkul med mina muppar till kompisar

Skrivet av Thane:

Hänger också på! Det här ska bli kul! Spännande med lite förnyelse!

De som klagar brukar vara de som hörs mest så det är inte konstigt att tråden är fylld av det.

Hakar också på! 😅 De flesta specialistförmågorna är ju obrukbara från midrange och bort, så tror ändå att det blir en hyfsat bra BF-känsla efter de tweakat till balanseringen lite mer. Annars finns som sagt Portal, så jag ser inte riktigt problemet.

För 368 kr så känns det ändå ok, mest orolig över hur mycket jag själv kommer vara tvungen att köra för att låsa upp allt åt 6-åringen 😅

Forbes sa häromdagen efter någon slags sen förtitt att "‘Kena: Bridge Of Spirits’ Is A Delightful Video Game You Don’t Want To Miss", låter lovande helt enkelt!

Men för helvete, Outcast 2 🤩🤩🤩🤩🤩🔥🔥🔥🔥🔥

😢

Skrivet av Mortaigne:

Alltså.. spelen försvinner inte. De säljs bara inte nya längre, äger du det så kan du fortsätta spela och ladda hem etc.

Är helt med på det, problemet är ju om man är sen på bollen så att säga.. grundspelen brukar ju vara enkla att få tag på fysiskt, men som i mitt första exempel med FH3, så blir det snudd på omöjligt att få tag på DLC. Kombinera det med att alltfler hoppar på tjänster som exempelvis Game Pass, som visserligen vuxit till en helt fantastisk tjänst, så finns det nog många potentiella köpare som helt enkelt inte har innehåll tillgängligt efter ett spels begränsade levnadscykel.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Fast det här handlar ju om billicenserna (även då Hot Wheels), mindre om live-service/abonnemang etc. Har ju varit problem med sånt här länge när det gäller musik i spel, men då har det enkelt gått att patcha bort musiken och ersatt med något generiskt. När det handlar om bilar så kan de ju ta bort i bilarna, men då är det ju inte så mycket av spelet kvar. Så valet är ju då att sluta sälja...

Men jo, det är förstås tråkigt.

Absolut, jag far mer efter det breda perspektivet med en jämförelse mot var vi var för två decennier sedan. Har du NFS Underground till PS2 har du innehållet "för evigt". I den dåvarande ekvationen av, i det här fallet, licenser och vilket innehåll du har att tillgå fanns inte tidsbegränsningen som en faktor för din spelupplevelse på sikt. Generationen som växer upp idag kommer helt enkelt ha svårt att slänga upp en konsol med spel och tillsammans med sina barnbarn uppleva guldspelen från deras generation. Visst, det sistnämnda är måhända överdrivet men jag tycker att det som i det bredare perspektivet handlar om konstant uppkoppling och GaaS alltmer gör sig påmint i en begränsad levnadscykel för spelen vi får idag.