Inlägg av Renfis

Inlägg som Renfis har skrivit i forumet

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Tack så mycket för den utförliga beskrivningen, då blev i varje fall jag mycket klokare. Har förstått att man jagar loot och att just detta är den spännande delen. Ska absolut ta en funderare.

När har man sagt att det ska släppas på "riktigt"? Har du haft några tekniska bekymmer, är grafiken och kontrollerna bra?

Jag tycker spelet ser bra ut, har fram till nyligen spelat på en i5 6600k med 1070-kort och har bra framerates (mellan 60-70 och 110-120, kartorna varierar lite i hur krävande de är). Få till inga buggar, kan ibland (sällan) hamna i matcher med mycket packet loss, vilket inte är ok i en multiplayershooter, men det är sällan. Om du köper, se till att ta bort bockarna i launchern på alla servers som ligger på andra sidan jordklotet. Inte skitroligt att spela på Oceania och lida av fiender som har bungylinor i naveln 😂. Men nej, det är inte mycket tekniska konstigheter, har väl hänt någon enstaka gång sen jag började spela att servrarna gett upp (men det är mindre frekvent än att Steam strular är min upplevelse).

Vet faktiskt inte när spelet är tänkt att vara klart, däremot så händer det mycket på uppdateringsfronten. Det släpps nytt content i form av uppdaterade/nya kartor, vapen, utrustning osv med jämna mellanrum. Sen nollställs din karaktär i en wipe runt var sjätte månad, så alla börjar om från noll igen.

Det som gjorde att jag fastnade i spelet är att man är rädd om sina prylar. Dör du så blir du av med grejerna (om du inte försäkrat utrustningen och ingen tar med sig den ut ur raiden. Är prylarna försäkrade och ingen tar med sig sakerna så kommer det tillbaka på försäkring inom ett par dagar). Hela den mekaniken gör det lite jobbigt att dö i en raid, precis som att känslan av belöning blir rätt stor när du hittat något sj verkligen vill ha/behöver eller smäller en annan spelare med bättre grejer.
Just nu är vi ganska långt in sen senaste wipen och en del av spelet består i att uppgradera sin hideout, där man bland annat kan installera en bitcoin-farm som genererar en passiv inkomst, så just nu drar jag in så mycket pengar och har så mycket utrustning undanstoppad att lite av spänningen försvinner eftersom jag inte är särskilt brydd om att förlora det jag går in med. Samtidigt gör det att jag kan spela på ett sätt som jag inte vågat spela på tidigare (mer full mutter, guns blazing och hoppas på det bästa. Blir jag dessutom smälld av någon med betydligt risigare gear än vad jag själv har så är det ändå rätt kul att bidra till att någon lite lägre levlad fick med sig lite premiumgear ut)

(Ber om ursäkt för osammanhängande inlägg, skriver på telefonen, så har ingen överblick över texten och missar säkert en massa konstigheter som autocorrect har för sig)

EDIT:

Kontrollerna är bra, men många! Finns knappar för allt från att toggla av/på/olika lägen på lasersikten, zoom på ställbara sikten, om du vill luta dig helt eller luta lite grann, hur fort du vill gå, hur långt ner du vill huka dig, om du vill vinkla vapnet över en kant/runt ett hörn, mata ut en kula med manteln osv osv osv. Inlärningskurvan är BRANT och det finns inget som heter tutorial överhuvudtaget. Många kontroller är dock sådant som man sällan använder annat än i väldigt speciella situationer (tror t.ex aldrig att jag skjutit över en kant och ganska sällan runt hörn - även om just det kan vara fördelaktigt om man vill hålla nere en motståndare).

Har du fler funderingar så fråga på så kan du få mer osammanhängande svar, skulle du få för dig att köpa det så kan du lägga till mig så kan jag försöka köra lite raids med dig och dela med mig av det jag kan. Jag upplever det lite som att bästa sättet att lära sig spelet är att spela några raids med någon som hjälper till och förklarar och sen spela solo tills man får grepp om det mesta på egen hand. Blir lätt att man bara hakar på och inte lär sig läsa ljud, kartan och beteenden när man bara spelar med andra.

Skrivet av Lolflakes:

Köpte spelet precis. Varför kan man inte köra toggle på aim? På PC ska man inte hålla ner högerklick för att sikta. Sånt gör man på konsol.

Spelet börjar på minus.

Smaksak, jag föredrar hold to aim framför toggle. Men jag köper att man kanske vill välja själv

Skrivet av Walter S.A. Iego:

På deras hemsida ser man att det finns ett par olika versioner av spelet. Vilket är värt att köpa?

Den enda praktiska skillnaden är att du får större stash (alltså, inventory att lagra grejer i mellan rundorna) och större secure container (del av inventory i raiden vara innehåll du får behålla även om du dör) ju dyrare utgåva du köper.
Bägge förbättringarna går att spela sig till, men det tar tid och är besvärligt.

Personligen så köpte jag grundutgåvan och spelade med den i sex månader innan jag uppgraderade till dyraste utgåvan. Det bär mig lite emot att lägga så mycket pengar på en ofärdig produkt och jag tycker att det är rätt skamlöst att ta så mycket betalt för ens grundutgåvan, men med det sagt så är spelet och mängden timmar underhållning det bjudit mig på värt kostnaden av ett AAA-spel. Efter att ha insett hur mycket jag spelat och vilken quality of life-uppgradering den dyra utgåvan var så var det värt det rent personligt för mig, men det är inget jag egentligen skulle rekommendera någon att köpa.

Är du sugen på spelet så köp basic. Man kan alltid uppgradera sin utgåva längre fram (då dras priset du redan betalt för en tidigare utgåva av). Var också medveten om att det inte egentligen finns ett riktigt slutmål med spelet annat än de man sätter upp för sig själv. Det finns en drös med uppdrag att göra, men majoriteten är inte särskilt intressanta annat än för att ha ett mål med dina raids utöver att skjuta andra spelare och loota nya prylar. Som du sen använder för att skjuta andra spelare och loota ännu mer prylar 😂

Skrivet av Beera:

Hur ser ni vilken act ni är i?

Om jag inte missminner mig så är prologen superkort, act 1 ganska kort och nu är jag på act 2 (står ju på skärmen efter cutscene när man byter act). Spoiler innehåller skiftet mellan prolog, act 1 och act 2 som jag minns det (är på act 2)

Prolog: Tar slut när du klarat uppdraget som visades i gameplaytrailern, dvs när man kommit hem efter att ha lämnat över den nakna kvinnan ur isbadet till Trauma Team.

Act 1: Tar slut när du klarat uppdraget åt Dex där du ska snatta en relic från Arasaka

Skrivet av fooobar:

Så det är en absolut sanning att det inte passar till konsoll?

Jag förstår dock argumentet att micromanagement är svårare på konsoll. De videos jag sett har dock inte alls varit så extrema på den punkten.

Det är en stor marknad de missar. Jag tror de kommer bli sugna på att porta till konsoll tids nog.

Utan att lägga ord i munnen på @Horniak, men det jag tror han menar, vilket jag håller med om är att spelet och dess UI som det ser ut idag lämpar sig illa för konsol. Det går såklart att lösa genom att göra anpassade lösningar där man kanske får skrota vissa moment för konsolspelande. Sen hör det till saken att Tarkov inte är ett färdigutvecklat spel ännu, vilket innebär att en portning till konsol med största sannolikhet skulle innebära att en vidareutveckling av produkten skulle gå långsammare när den måste utvecklas till olika system paralellt.

MEN, när spelet väl är "färdigt" så missunnar jag definitivt inte konsolspelarna möjligheten att få en portad version att spela, så länge det inte sker på bekostning av utveckling av PC-versionen. Det ÄR ett kul spel och ju fler som får uppleva det, desto roligare. Crossplay hoppas jag dock aldrig blir en grej, för om det är jobbigt med aim assist i Fortnite och Apex så skulle det döda ett spel med så små marginaler som Tarkov.

För att återgå "Streets of Tarkov" så är jag liiiite skeptisk till tanken på upp till 40 spelare på samma karta. Man vet ju att 10 pers kommer sitta med en glock 17 och ett magasin AP 6.3 hela jävla raiden och vänta på att någon som är kittad ska traska förbi just deras lilla mörka hörn, ytterligare 10 kommer ligga i varsin buske med en mosin och täcka varenda millimeter av alla öppna ytor och vänta på att någon med gear ska traska förbi just deras kikarsikte, Tio till kommer att vara halvkittade och med största sannolikhet spela Customs istället efter att ha blivit smälld av en råtta för tredje gången i rad och resterande tio kommer att vara uppdelade i två femmor och gå in med kittade HKs, slicks och airframes och hoppas på det bästa, tills man inser att man får roligare PVP på customs, labs och interchange.

Skrivet av fooobar:

Besviken att de integör en konsoll-version. Soeciellt nu när konsollerna tagit steget upp i prestanda och det dessutom är relativt lätt portas.
Fixa UI borde inte vara då svårt. Blir säkert lite knöligare med handkontroll men det är vi konsollspelare vana med.

Med tanke på den sinnessjuka mängd keybinds det är i spelet så har jag svårt att se hur det skulle gå att få till med en handkontroll ärligt talat

Skrivet av QuenchedAnger:

Snälla, ni som inte har krashar, vad har ni för hårdvara och vilka program har ni igång?

Jag såg nått problem med avx och att det ska komma nån patch den 15e men vill ju inte vänta så länge pls, hjälp?

Kör på AMD 5600X, 32gb 3600mhz CL17, 1070 och installerat på SSD. Kör det mesta på high, ingen RT uppenbarligen, 1080p - det enda jag ändrat från default i grafikinställningarna är att jag stängde av motion blur helt.

Har förvisso bara spelat i drygt 3h men har inte haft några krascher och enda buggen är att en död fiende fastnade med armen i en dörröppning. Såg dock inte konstigt ut förrän jag gick in i liket och att det under kollisionen hängde raklångt i luften.

Vet ej! Vet bara att funktionen finns, är själv inte så brydd över att samla allt på samma ställe, så jag har inte utforskat det närmare tyvärr. Lycka till!

Skrivet av Patrik1975:

Jaha, ingen PS4 version av spelet i brevlådan idag heller, skickades enligt spelbutiken.se från dem i måndags.
Börjar misstänka tjuvaktiga postnord-arbetare
Surt.

Tror att det fortfarande betas av backlog hos både PostNord och ombuden sen black week. Hade beställt grejer från Webhallen som kom i två kollin. Bägge skickades, tog någon extra dag hos PostNord och när jag fick meddelande om att hämta så var bara det ena paketet sorterat vid mitt ombud. När jag påtalade att det skulle vara två kollin så fanns det X antal burar med paket på deras lager som inte ännu var uppackade och mycket riktigt fick jag hämta det andra kollit ett par dagar senare.

Slut OT!

Tankade hem spelet inatt och när jag väl kommer hem från jobbet så blir det förhoppningsvis en timme eller två (så med största sannolikhet hinner jag knappt ta mig igenom karaktärseditorn) innan jag måste lägga mig

Du kan alltid installera spelet och sen lägga till det i ditt bibliotek i Steam om du vill kunna använda Steam som launcher för spelet och kunna se det i ditt bibliotek. Du kommer dock inte kunna ladda hem spelet från Steam om du får för dig att avinstallera i framtiden, men då ligger det i alla fall bland resten av spelen

Skrivet av Molotov:

Ingen aning men man kan på alla affärer lägga sig i kö. Vet inte om man måste ligga ute med pengar då på alla men Inet har så.
Komplett har "meddela mig" knapp men räkna inte med att du får notis i tid.

Jag hade turen och var inne i tråden på SweClockers som alla som "väntar på 3080" skriver i och en tipsade där om komplett hade fått in några.
Köpte direkt då jag var less på att vänta.
Det blev ett gainward Phantom RTX 3070

Grattis! Är väl bara att fortsätta kolla med jämna mellanrum och hoppas på det bästa helt enkelt. Tror både Webhallen och Inet kör på varianten att man får ligga ute med pengar om man vill köa, vilket jag inte är superpepp på när jag kan tänka mig nästan vilket 3070 som helst så länge jag får det i burken så snart som möjligt.

Skrivet av loerk:

Du kan göra en beställning på inet och välja att betala med Qliro faktura.
Förutsatt att du har god kredit.

Då kan du bara lägga dig i kö på ett eller två kort och betala för det kort du får först.

Ah! Får kika på den varianten, tack för tipset!

Skrivet av Molotov:

Jag är laddad.
Började ana att 3080kortet jag beställt inte kommer fören nästa år så jag knep ett 3070 från komplett som fick in några idag.
Inte det kort jag tänkt mig men inget dåligt kort heller 👍👍

Lite OT, men jag är också ute efter ett 3070, har varit inne på komplett, Inet, Netonnet och Webhallen ett par ggr om dagen senaste veckan i hopp om att hitta ett, går det att få notis när korten kommer in eller hade du bara bra timing?

(Vilket kort blev det, om man får fråga?)

Skrivet av Duke_Gamer:

Skulle vilja spela Odyssey och Valhalla men har inte haft råd o skaffa dom.

Ubisoft har ju som alla andra nuförtiden en prenumerationstjänst där både Odyssey och Valhalla ingår, kostar runt 130kr för en månad om jag inte missminner mig (skaffade just för att jag var sugen på att testa Valhalla utan att behöva köpa spelet)

Skrivet av BeardedRobot:

Wow det där skulle ironiskt nog lätt kunna vara trailern för ett nytt Shadowrun, så passande.

Skrivet av deezel:

Haha, precis vad jag tänkte

Men ja! Jag fick exakt samma känsla, dessutom gick väl HBS Shadowrun-serie rätt bra? Man kan ju tycka att det är läge för en ny titel. Galet bra spelvärld

Skrivet av breahl:

Tråkigt att läsa att det strular så mycket på pc. Jag kör ps4 och inga problem än så länge. En av anledningarna att jag gick till konsol back in the days var faktiskt allt strul med diverse spel på pc. På konsol strular det aldrig, bara tuta och köra!

Haha! Jag förstår vad du menar, kände lite som du en period för några år sedan och spelade nästan uteslutande på konsol. Dels av anledningen du nämner och dels för att det kändes hetsigt att villhöva uppgradera hårdvaran med jämna mellanrum när man spelar på PC. Just buggarna jag råkat ut för verkar dock, av officiella forumet att döma, förekomma över samtliga plattformar. Fördelen med PC över konsol när det börjar strula är ju dock att även om det är vanligare med strul på PC så har man många gånger möjlighet att åtgärda eventuellt strul själv utan att behöva vänta på patchar, medan på konsol har man i regel inte så mycket alternativ annat än att vänta på att utvecklaren får tummen ur och löser just ditt problem

Har spelat i runt fyra timmar (på PC). Råkat ut för märkligt burkigt ljud på en del dialog, åtminstone ett Mystery som buggat ur och nu sitter jag fast på Prodigal Prince-questen där Sigurd inte pratar med en när man kommit ut på bryggan. "Workaround" på den gamebreakern är enligt officiella forumets communityanställda att starta ett nytt spel och inte göra några sidequests innan man kommit förbi Sigurds dialog. Stabilt.

Första intrycket är att spelet är OK underhållning, men har man inte börjat spela det än så rekommenderar jag starkt att vänta ett par veckor (eller hur lång tid det nu kan tänkas ta för Ubisoft att fixa buggarna som borde fångats upp i QA-fasen)

Skrivet av rmpyro:

Death race är bra också.

Någon har inte sett Death Race 2000 (1975) 😁

Jag är, precis som tidigare, fortfarande intresserad av att delta och bidra

Fan, blev orimligt taggad av rubriken och trodde en remake eller uppföljare på gång. Det enda som skulle göra mig gladare än en värdig uppföljare vore en RIKTIG uppföljare till Interstate '76 (82 räknas inte)

Själv är man kass på årtal, så för 10 (plus, minus 5) år sedan så hade jag ett par bra konsertår. Rammstein på Globen, för deras scenshow är brutal. Rolling Stones på Ullevi för känslan (världens stämning på läktaren), konserten blev toksågad i Aftonbladet/Expressen, så till den grad att jag undrar om reportern verkligen var där, och föranledde att Keith Richards skrev ett långt öppet brev som bemötte recensionen.

Utöver det förtjänar Kiss på Stadion i sthlm ett hedersomnämnande bara för känslan att gå se Kiss live för första gången en fin sommardag