Inlägg av zoyadog

Inlägg som zoyadog har skrivit i forumet

1

Jag började gråta när looten i senaste instancen jag ville skulle droppa inte gjorde det. I WoW alltså.

ÄLSKAR! Har inte haft så roligt i åratal på ett spel. Visst är det tjatigt emellanåt när man måste springa fram och tillbaks mellan quest, men det är en del av spelet och helt klart värt det speciellt om man hittar gemenskapen med andra spelare. Kickarna man får efter hårt slit lurar verkligen hjärnan att fortsätta med spelet

Nu har även jag provat spelet och WOW Vilket uppsving från FS17.

För mig som är mer intresserad av djurhållningen i spelet så är det verkligen en förbättring. Väldigt kul att man kan träna hästar och sälja dessa till högre pris. Kul med möjligheten att kunna bygga sin egen farm var man vill på kartan. Saknar dock en hel del placeables som skulle göra ens farm mer "personlig", men jag hoppas att mods löser det. Till framtida FS spel vore det kul att kunna customizea sin farm ännu mer, t.ex. genom att kunna bygga egna byggnader, inhägnader m.m.

Tycker även helpers har blivit bättre, de har mycket lättare att vända på fälten (kräver mindre plats) än tidigare.

Multiplayerläget har jag inte testat ännu då jag inte har några vänner som är intresserade av detta spel, men det verkar lovande.

Sen håller jag med skribenten om att världen är ganska död. Det enda som egentligen blivit bättre på den fronten är tåget som rullar trots att man inte använder det, men det finns fler saker som skulle kunna göra världen mer levande.

Hoppas dom lägger till jakt och fiske till nästa spel!

Äter detta med gaffel direkt ut burken. Minimalt med kladd!

Skrivet av Mindrax:

Minns Thunderdome i början på nittiotalet. Har några stycken av skivsamlingarna i hyllan.
Dock var jag aldrig på deras rave utan fick nöja mig med ravepartyn i Sverige och Danmark på den tiden.
Ljuva tider kan jag tillägga

Härligt! Jag var på mitt första Thunderdome förra året, mäktig upplevelse! Men det såg säkert annorlunda ut på 90-talet.

Skrivet av Ariath:

Härligt bygge Precis fått mina prylar från Inet levererade. Inte samma prislapp men minst lika kul att bygga ihop

Kan ni tala om vad det var för elektroniskt outro ni hade i musikväg?

Kul att du tycker det!

Låten heter: Blix - They Just Want to Dance

Kul att ni gillar bygget!

Skrivet av Divion:

Grymt kul å se en så teknikintresserad tjej å lika kul å se att hon har ett linne med Thunderdome/ID&T-loggan på. 10 pluspoäng!

Woho, någon upptäckte tröjan Mitt experiment för att se om det finns folk med bra musiksmak på FZ fungerade!

Skrivet av schmuttah:

Hej,
Ballt avsnitt faktiskt, har själv aldrig hållt på med vattenkylning mestadels för att jag vill smälla upp en ny burk direkt och börja gamea

En sak hade ni däremot fel på, när ni sa att det inte spelar någon roll hur man drar rören.
Det spelar en stor roll. I ett sådant litet system som ni bygger kanske man inte märker av effekten, men det beror mestadels på vilken effekt pumpen har.

Däremot förlorar man tryck i varje böj på ett rör. (Jag är lite ringrostig, var ett tag sedan jag läste om flödesdynamik)

Anledningen är att både friktionen och momentet ändras i en böj, detta för att det blir ett turbulent flöde i böjarna. Det som påverkar är vinkeln på böjen, ratiot på krökningen samt Reynolds tal.

Någon annan som studerar för tillfället eller kanske jobbar med detta, kanske kan expandera lite och berätta mer ?

Hej! Lite sent svar här.

Kanske lite snabbt formulerat av mig i videon. Självklart så spelar flödesdynamiken roll i en vattenkylning! För att förklara hur jag menade i videon, för en vanlig speldator med vattenkylning installerat så kommer förmodligen inte temperaturskillnaden variera något extremt om du väljer att köra lite mindre, större böjar, slang eller rör. Så länge loopen i sig är hyfsat välplanerad redan!

Olika typer av dragningar påverkar flödet. Även mindre slangar som kan "kinka" sig samt kopplingar i 90/45-graders vinklar kommer påverka flödet.

Vad jag menade är att personligen skulle jag inte låta valet av slangar eller rör i sitt första vattenkylningsbygget vara avgörande ur ett temperaturskillnads-perspektiv.

@Nioreh: Kul att det var informerande! Har du några frågor eller vill veta mer om vattenkylning kan jag försöka besvara det i kommande avsnitt

Skrivet av Sipmo:

Trevligt och informativt som alltid.

Det var mycket intressant för mig som aldrig kommit i kontakt med vattenkylning, men dock lite tråkigt att höra att vattenkylning idag mest ger en estetisk boost. Särskilt om det ska gå på 10000kr

Det ska bli spännande att följa detta och se slutresultatet.

Som @jOnÄTÄn säger så går det att komma undan billigare, genom att till exempel välja ett billigare varumärke eller fundera över vilka lösningar man kan göra själv.

För att förtydliga:

Rent ljudmässigt skiljer inte en vattenkylningslösning i ljudnivå särskilt mycket jämfört med en vanlig tornkylare när datorn är lågt belastad. Dagens luftkylare är håller relativt låg ljudvolym, speciellt när allt mer blir semi-passivt (alltså att fläkten börjar snurra vid en viss temperaturpunkt). Men i spel eller andra prestandakrävande program så kommer förmodligen vattenkylningen att vara mycket tystare, jämfört med luftkylare.

Alla som skaffar vattenkylning gör inte det bara för att det är snyggt! Håller man även på med extrem överklockning, eller måste kyla något där en bra luftkylare inte ryms, kan vattenkylning också vara att föredra.

I mitt fall använder jag vattenkylning då jag tycker det är roligt, och för att det ser bra ut! På något sätt känns datorn mer levande med rinnande vatten i sig.

Skrivet av Arcadia:

Vem skrev den här recensionen? Det var två namn, men oklart vem som gjorde vad.

Oavsett var den grym, riktigt bra och humoristiskt språk, utan att för den delen vara oseriös.

Ändrat! Det är enbart @ender som har skrivit recensionen.

Skrivet av Dalthor-san:

Jag är också nyfiken på Whiskyn och på den dära dunderjuicen!

Skrivet av fikabulle:

Skit i det nu! Vi vet ju alla att det finns massor av desperata hormonstinna snubbar här som alltid måste kommentera tjejs utseende så fort de uppenbara sig... Nu till det intressanta i sammanhanget:

- Frida, vad var det för grejer du hade i "juicen"? Kunde ju vara kul att blanda här hemma. Behöver dessutom förtränga att det redan är måndag imorgon.

Juicen tillverkades i en råsaftcentrifug och innehöll äpplen, morötter, citronjuice och en stor näve ingefära. Och för att krydda till det lite extra så smugglade jag ned lite cayennepeppar Perfekt om man vill piggna till lite samt att det lämnar en väldigt fräsch smak efteråt.

1