Inlägg av Ender

Inlägg som Ender har skrivit i forumet

Skrivet av kebbe:

90% av Raidens intåg i Metal Gear Solid 4 var just röv-och skrevkamera som svepte över hans skin-suit string. Har du ens spelat spelet? Enda skillnaden blir att du inte anser det "sexualisering" när Raiden skrevar kameran. Ännu bättre blir det av att han slåss mot en halvnaken Vamp vars rörelsemönster på egen hand skulle orsakat Eve-moralpaniken om det var en kvinnlig karaktär.

Helt normala rörelser och kläder i krigsmiljö.

Är det där ditt exempel på sexualisering av den manliga kroppen i dataspel? Driver du med mig? Jag såg just 10 minuter av videon som inleds med scenen där dina GIF-bilder kommer ifrån. Vad är det du försöker inbilla någon (och antagligen dig själv) här, att det här skulle vara samma sak?
Fast du kanske menade att "sexualiseringen" av Raiden framgår tydligare senare än i giffarna du länkade?

Skrivet av kebbe:

Fast det där stämmer ju inte. Kvinnliga karaktärer tillskrivs "sexualisering" så fort de är attraktiva medan lika stereotypiskt attraktiva manliga karaktärer helt plötsligt inte anses sexualiserade. Nästan som att män och kvinnor fungerar olika och majoriteten av spelarna (unga män) bryr sig helt enkelt inte nämnvärt om en manlig huvudkaraktär är orealistiskt vältränad. Är ju precis därför utvecklare i USA och Europa går omvägar för att deformera kvinnliga karaktärer baserade på supermodeller (ofta med motion capture) till att bli motbjudande. Att göra kvinnliga karaktärer extremt (och orealistiskt) fula är enda sättet att bekämpa påhittad problematik kring sexualisering och objektifiering.

...alltså, vad pratar du ens om? Både manliga och kvinnliga karaktärer ser i regel hysteriskt bra och vältränade ut i traditionella serietidningar (jag tar med serier då den stilen liksom följt med därifrån till dataspelen) som dataspel, men det är de kvinnliga karaktärerna som sexualiseras som regel, och ifall du inte förstår vad "sexualisering" innebär så känner jag att det blir lite stillestånd i den här diskussionen. Varför ska det hymlas med att serier och spel med dessa stereotyper är inriktade på hormonstinna män genom att ha sexuella anspelningar på kvinnokroppen? Den manliga hjälten är någon grabbarna ska vilja vara, det kvinnliga halvnakna bihanget är någon grabbarna önskar att de hade.

Säg mig, vilken av figurerna på bilden under anser du är mest realistisk, vilken av dem är vanligast i spel, vilken tycker du passar bäst in på texten du raljerade om i slutet, där USA och EU "går omvägar för att deformera kvinnliga karaktärer..." och slutligen, skulle du säga att någon av dem är sexualiserad?.

--------------------

Det här tycker jag är en annan bra infallsvinkel på det hela...

Skrivet av FarbrorBarbr0:

...
Tanken på att sitta och spela någonting som framstår törstigt designat av ett gäng grabbar (och visst, någon kvinna också) för att egga min reptilhjärna, det känns lite olustigt - kroppsideal och genuspolitik åsido, egentligen. Jag vill inte känna mig behandlad som en fjortonåring när jag spelar ett spel. För mig finns det ingenting vunnet i den där estetiska dragningen. Det är distraherande vilket fråntar inlevelse vilket i slutändan sabbar upplevelsen.

Som FarbrorBarbr0 var inne på så är det ju helt uppenbart ett väldigt framgångsrikt och ekonomiskt lönsamt att marknadsföra spelen till män/pojkars plånböcker via deras skrev. Det fungerar på mig också, det är ju inte så att jag ogillar en sexig kvinnokropp, men jag behöver ju inte uppskatta den uppenbara marknadsmanipulationen mot mig för att komma åt mina pengar, och jag uppskattar inte att det används för mycket och i fel sammanhang så det sabbar spelupplevelsen och blir rent utav uttjatat.
Jag kanske missförstår dig, men det låter som att du försöker övertyga någon om att detta inte stämmer, och att samma marknadsföring sker i samma utsträckning mot kvinnors skrev också. I så fall har du en bit kvar med din slutplädering kan jag säga.

Då orkar jag inte ens gå in på det som är viktigt, där den konstanta överexponeringen av ett kroppsideal som inte går att uppnå utan att operera in skit i kroppen sabbar självförtroendet för miljoner kvinnor världen över för att de tror att de måste se ut så. Hur våndas "vi killar" då? Jo vi tittar på våra klena armar eller tilltagande magar i spegeln och tänker "fan, skulle behöva gå till gymmet.
Här har du en gratis aha-upplevelse...kvinnor tänker likadant, utöver plastikkirurgens "hjälp".

Den sista meningen är ingenting jag kommer kommentera mer, det tappar tråden för mycket, men det är vad jag anser är en negativ bieffekt av den konstanta sexualiseringen i media. Jag kunde inte bry mig mindre om vad folk föredrar att spela privat, jag skulle vara den sista att kasta första stenen, men vi behöver ju inte slå knut på oss själva för att låtsas om att sexualiseringen av kvinnokroppen inte finns där i spel för att attrahera den största målgruppen och deras pengar, eller att den överhuvudtaget inte skulle existera.

Skrivet av Sarato:

Det är jag rätt säker på också. Det är ett riktigt stabilt spel av vad jag testat med (endast demon än så länge). Ska bli särskilt intressant hur väl det tas emot av Nier Automata-fans då det har väldigt mycket likheter sinsemellan.

Ooo, missade att det fanns en demo! Får försöka klämma in en provsession i helgen. Stödjer villigt alla spelutvecklare som faktiskt släpper en demo.

Skrivet av Sarato:

Det är för att dräkten inte sexualiserade Raiden. Det var ju inga direkta svepningar med kameran längs hans rumpa och bröstkorg så som de är väldigt sugna på att göra på Eve i jämförelse.

Så allt handlar om presentationen och betoningen snarare än att någon annan också är halvnaken.
I t.ex. Metal Gear Solid 2 där Raiden springer runt naken så är det inget sexuellt. Då handlar det om delvis japansk humor blandat med hur skör man är i den biten av spelet.

Se bara den här videon där man bytt ut Quiet mot Revolver Ocelot så tror jag att du förstår skillnaden i hur kameran framställer objektet:
https://www.youtube.com/watch?v=GcyygfXIfzE

https://www.youtube.com/watch?v=87YXRvfMDlM

This!

Skrivet av justhitx:

Får känslan av att du eventuellt borde skriva en egen recension då du verkar ha en HEL del att säga om saken, om än inte särskilt mycket om spelet i sin helhet.

Synd att du drog strecket vid högklackat dock, det gör ju i sin tur att du går bet på generella klassiker som Bayonetta, Nier Automata och Metal Gear Rising Revengeance.

Har ju inte spelat spelet, mest läst recensionen och gett svar på tal, vilket borde vara ganska uppenbart ifall du läser inläggen jag skrivit i den här tråden från början. Och nu när vi rett upp den biten så... Högklackat eller inte så har Bayonettas still aldrig riktigt lockat mig till ett köp, vilket faktiskt varken har med högklackat eller undermålig klädsel. När man har vapen i dojjorna så har man liksom redan gett upp alla ambitioner vad gäller realism, vilket gör det lättare att köpa allt annat.

Nier: Automata är en annan femma, för den borde tekniskt vara exakt en sådan titel jag skulle kunnat rata. Även ifall jag haft det i min ägo länge så har jag inte hunnit spela det ännu, så jag kan inte uttala mig om ifall jag skulle störa mig på det eller ej. Däremot så är det något med spelets grafiska tema och stil som är extremt tilltalande...ihop med de bra recensionerna(uttalandena spelet har fått.
Vet inget om MGR Revengeance, men det är nog bara så att högklackat helt enkelt är så extremt malplacerar och dysfunktionellt i majoriteten av spelen de förekommer att det kliar i ögonen på mig. Visst beror det på vilken typ av realism utvecklarna eftersöker, men formeln går väl något i stil med att ju högre realism i stilen, desto dummare blir det med högklackat.

Skrivet av Kleptoman:

Problemet är ju att varenda recensent sätter karaktärsdesign som minus när det gäller ena könet men för andra så är det okej att objektifiera och sätta orealistiska standard.
Sen kan ni använda ursäkten att "det endast är recesentens åsikt" men det är lite som att ha en sida där man recenserar filmer och varenda film som har en svart huvudkaraktär får lägre poäng och sen låtsas som att det inte finns en agenda.

Du vet att du får recensera själv va? Och när var det någonsin alla som höll med om en betygsättning utan att ha åsikter om det? Det enda jag finner kontroversiellt här bland både åsikter och recension är att så många envisas med att blanda ihop nakenhet, eller stereotyper med sexualisering. Det är verkligen ingen jättegrej att hetsa upp sig över, men det är inte samma sak.
Både manliga och kvinnliga spelkaraktärer kan vara stereotypa, objektifierade, lättklädda, vackra, ha vältränade kroppar etc, men det är uteslutande kvinnliga karaktärer i spel som har allt det där OCH sexualiseras.

Det jag tycker är tråkigt är att det är så vanligt att få ens verkar se skillnaden. Det finns spel där lättklädda kvinnor (och män) passar jättebra in i handling, story eller genre, men ibland gör det inte alls det, och då borde det vara helt ok att få tycka det, eller? Är det någonting jag personligen har svårt för så är det när kvinnliga karaktärer ska ha högklackat i fel miljöer (d.v.s. allt utanför en storstad).
Ifall jag recenserar ett spel där de kvinnliga protagonisterna eller antagonisterna har högklackat (där det märks) så kommer det märkas i recensionen också, det kan jag lova. Boob-armor kan jag hantera, men högklackat, där går gränsen.

Skrivet av jeppe109:

Vi behöver mer variation och inte mindre. Det är lite lustigt hur vissa som säger sig vara för diversifierade spel och karaktärer får tuppjuck när ett spel är annorlunda från mängden.

Spel med fula karaktärer får finnas och spel med attraktiva karaktärer får finnas.

Dags att återuppliva klassiker som Cho Aniki.
https://lh4.googleusercontent.com/proxy/xHEVqCEIm59aPp8oLgrbG...

Agree, poängen var ju inte vad jag "inte" ville se, det var mer att det hade stört mig som heterosexuell man ifall majoriteten av alla spel hade karaktärer som var översexualiserade åt en annan sexuell riktning eller kön än mitt eget. Lite mer åt alla skulle uppskattas, och gärna med humor och kärlek!

Fan vad jag älskade Loadout's karaktärer när det kom!

Hittade ingen vettig bild...kul var det iaf.

Skrivet av Fearnox:

G-man är verkligen ett skumt val som skurk, han är ju den som får Gordon att slåss mot skurkarna i HL världen.
Man får ju heller aldrig på något sätt strida emot honom. Man gör också det medvetna valet att hjälpa honom i slutet av HL1(canon slutet).

Men jag har hört att han övertalade Gordon på ett oetiskt sätt! Usch!

Skrivet av Vileoxe:

Vad är det för fel på designen på karaktären?
Förutom att alla är rädd för snygga karaktärer idag.

Nog för att jag skulle kunna spela ett spel med snyggingen på bilden, men jag är rädd att hans kroppsspråk (trots att jag hört att han är klädd som Kratos i God of War) skulle kunna dra ner spelinlevelsen i vissa spel...som Super Mario Galaxy t ex.

Skrivet av smuts:

...Ta spelet för vad det är och ha kul med det, gillar man det inte behöver man inte röra det.

Jag tror faktiskt inte att det behöver bli mer komplicerat än såhär, vilket jag ändå tyckte recensenten gjorde ett väldigt bra jobb med att förmedla.

Skrivet av Alexraptor:

Kul att se hur det fortfarande finns personer som tror att sexualisering ser likadant ut för bägge könen.

...eller personer som tror att sexualisering av ett kön enbart måste vara riktat till det motsatta könet

Tack för en bra recension förresten. Har inte kört Bayonetta eller Nier, även om jag haft den sistnämnda i backkloggen ett tag. Känns som liknande om inte identisk genre, och jag lär börja där...den där dagen när "tid" magiskt infinner sig.

Skrivet av Godofcheese:

Bra karaktärdesign menar ni väll
Uppfriskande efter alla mindre vackra personer i västerländska spel

Sen är ju huvud-designer en kvinna, så inge sexism det handlar om med att objektifiera hur personer ser ut

Kör en Googling på "Tom of Finland" och säg att resultatet inte är sexistiskt för att det är skapat av en man

Skrivet av Azedrian:

Agreed... Visst, det är överdrivet (vilket fortfarande är ok), men inte hälften så mycket som stor del av västerländsk media har emot, gud förbjude, vackra kvinnor. Tråkigt att se fz. Såg inte God of War fick sämre betyg för shirtless Kratos.

Kul att se hur det fortfarande finns personer som inte kan se skillnad på naket och sexualiserat

Antar att Kratos hade följande kroppsspråk i God of War också.

...eller som på den nedre bilden istället för den övre

Jag såg ansiktsbilden på artikeln och visste med 99% säkerhet hur resten av karaktären inte skulle vara klädd. Antar att spetsen är i nanokevlar och det övriga korvskinnet i "luftig" latex är för att det ska vara sådär lätt att röra sig...ett problem som vi män aldrig tycks ha
En extra eloge till att man lyckades klämma in den karakteristiska skol-slipsen i denna kvinnliga (eller är det att ta i?) dödsbringares standardutrustning. Antar att man kan köpa något skin med den där sjömans-manteln också, eller vad fan det nu är. Japanerna har ett sinne för de viktiga detaljerna., det får man ge dem.

Skrivet av Gen:

Antingen släpps 5000 serien i slutet på detta året eller i början på nästa, ryktena säger lite olika saker.

Har man för mycket pengar och vill ha det bästa är det bara att handla på, hobby är kul Men "svensson" bör i stället titta på vad denne har för prestandabehov och anpassa köpet efter det. Man måste inte köpa ett 5090 om man inte behöver prestandan, det är väl självklart? Har man en tajt budget får man anpassa sin hårdvara efter det. Bygger jag en dator åt en polares 10-åring så är ett 4090 knappast ett alternativ, snarare ett system som klarar av 1080p/144Hz.

Något som däremot är svårt att sia om är vad framtida spel kommer att ha för hårdvarukrav.

Som jag försökte förklara tidigare, bäst är väl att utgå från vad ens primära skärm klarar av och skaffa ett grafikkort utefter det. Känns lite poänglöst att lira i 1080p med ett 4090 eller 4K med ett 3060, bara som exempel och givetvis lite beroende på spel.

True story. Spelar i 1440 på mitt 3080 (10Gb) och flaskhalsar med en i7-8700, men jag känner inte att jag har några märkbara restriktioner i något spel. Visst, då har jag inte hoppat på någon av de tyngre titlarna än (du eller någon nämnde Alan Wake 2?), men det har ju inget att göra med att jag inte tror att datorn skulle orka med. Och visst, 4k är speciellt, men jag känner inte att vi är där än, ihop med att jag köpte min skärm relativt nyligen (5 år sen?).
Jag tror min poäng är att jag inte skulle vilja göra en "dålig affär", som jag anser att xx90-segmentet är när man jämför prestandaökning kontra pris, bara för att nå någorlunda 4k någon generation i förtid. Då väntar jag hellre tills xx70-80 segmentet klarar 4k som standard, precis som de gör med 1440 idag. 3090'n var ju ett skämt med dubbla priset för ca 12-15% extra prestanda.

Självfallet är det upp till var och en, jag talar bara utifrån mig själv här. Tänker på hur kul det måste ha varit att ha köpt ett 2080-2080ti när 3080 släpptes...så mycket mer prestanda till så mycket mindre pris, och de med ett 2080 bara: "gnh...aaa, men jag fick iaf RTX före!"...vilket måste haft så stor betydelse innan spelutvecklingen hunnit med

Skrivet av Gen:

Ett ytterst märkligt inlägg. Du har väl inte missat att det finns skärmupplösningar från 1080p hela vägen upp till 8K? Att det finns uppdateringsfrekvenser upp till 360Hz eller mer? Att det finns allt från indiespel till "Crysis"?

Hade det bara funnits 1080p/60Hz skärmar och de flesta spel haft samma grafiska komplexitet så hade jag förstått ditt inlägg men så är ju givetvis inte fallet. Sen rekommenderar jag verkligen att titta på Sweclockers prestandaindex eller liknande prestandasiffror på Youtube (tex Hardware Unboxed) där du hade sett att 4090 är ett ordentligt kliv från 4070 eller 4080.

Slutligen så finns det säkert personer som inte ser skillnaden på 30 och 60fps eller att 1080p och 4K ser likadant ut på en skärm, men tror ändå de flesta gör det. Jag har en 4K/120Hz TV och där är 4090 ett krav om man inte ska tumma på ögongodiset eller uppdateringsfrekvensen. Glöm heller inte RT vilket är en teknik som i princip kräver en nVidia GPU (i dagsläget iaf).

Det är nog mer att jag valt att acceptera att vissa saker inte är tillgängliga för gemene man än, såvida man inte vill lägga fantasisummor på det och antagligen ändå inte nå den prestandan man är ute efter. Det som i folkmun brukar kallas "ett dåligt köp".

Skrivet av Gertzy:

...
Men ja, Nvidia har tydligen sålt ganska dåligt med GPUs nu på senare tid (speciellt 4000Super-serien) så det ryktas att de håller på att stressa ut 5080 och 5090 nu innan året är slut - kanske så tidigt som Q3 redan - så behöver en inte köpa en dator idag skulle jag råda en att vänta. I alla fall om en är intresserad av high end-korten som släpps först. De lägre kommer om kanske ett år eller så.

Det ska bli intressant att se vad de lärt sig av den senaste tidens prissättning från deras sida.

Hmm, 17 personer som har dålig smak och 5 st som har rent ut fel i skrivande stund...intressant.

Skrivet av submariner:

Jag som trodde man kunde få en super fet gaming dator för 30k. Så jävla fel man hade. Håller mig till konsoll för en 1/10 del av priset. Duger fint det till 4k

Det kan du...bara för att man kan överdriva så vill jag påstå att det finns små anledningar till att göra det.

Skrivet av Tomas Helenius:

Pratade med en granne på gården förra året som visade sig vara Sweclockers-medlem, hårdvarudyrkare och ägare av ett RTX 4090. Jag frågade vad han spelar. Han: "Inget - jag benchmarkar bara." Innan dess hade han haft två kort av sista modellen med SLI-stöd. Det är visst inte helt ovanligt i Swec-kretsar. Gissar att det finns en och annan här i forumet som också köper monsterkorten, fast då också spelar med dem förstås.

Haha, ja förutom de som skulle kunna behöva det i yrket så har vi ju såklart entusiasterna som lever för siffrorna.

Skrivet av BloodFarmer:

Det låter ju mest egoistiskt och således ondskefullt. Att rädda livet på någon enbart för att man vill ha något i utbyte låter som något en narcissist/psykopat hade kunnat göra. Typ ”jag hade låtit dig dö om jag inte haft någon användning för dig”.

Låter mer som en "i could tell you, but then i'd have to kill you"-situation. Typ, du är på väg att dö, men jag kan ändra på tid och rum för att hjälpa dig, men då får du hjälpa mig (kommer inte ihåg scenen). Nåja, sett till dåliga dåd så bleknar nu snubben mot i princip allt och alla i tävlingen...spelar liksom ingen roll hur många gånger han knuffade någon i matsalskön när han gick i skolan, vad han snattade, vilken "lektyr" han läste som tonåring...det är ju liksom inte samma liga av eventuell skurk vi snackar om här.

Det här är faktiskt viktigt!