Inlägg av Potatisbullen

Inlägg som Potatisbullen har skrivit i forumet

Skrivet av tisse:

Så är det väl ändå i majoriteten av RPG spel? Att man måste göra side quests dvs. Att betala är ju en annan sak som jag håller med om är dåligt, men jag kände aldrig att jag behövde göra det i Odessey.

Att man kan ha så olika upplevelser. Köpte Odyssey när det kom ut och upplevde det som ytterst mediokert genom hela spelet. Spelade på "medium" i svårighetsgrad och upplevde genomspelningen som sådan att man fick spela 2-3 "huvuduppdrag" sedan väntade 3-4 timmar av copy-paste sidouppdrag som alla kändes som om de var körda genom en "quest-generator", typ skjut den legendariska kossan, hitta den här skattkistan, döda denna gubbe. Kunde ibland sitta en hel eftermiddag och bara kötta sidouppdrag för att nästa dag kunna fortsätta i storyn.

Denna typ av grind är bara där för att dryga ut huvudberättelsen tills man tröttnar och köper deras "xp boosters" för att snabbare gå upp i level. För utan 4h grind efter vart tredje huvuduppdrag så var man underlevlad och det krävdes typ 20 svärdshugg eller pilar för att döda EN ENSTAKA soldat. Spelade bara igenom det för att jag hade lagt 600 kronor på det.

Detta kan jämföras med Witcher 3, Elder Scrolls, Dragon Age, Fallout, Kingdom Come, Horizon Zero Dawn, Legend of Zelda där du kan plöja igenom huvudberärttelsen med minimalt med grind och sidouppdragen snarare känns som en "bonus" för de som vill ha mer inehåll, låsa upp coola svärd eller köpa snyggare armor medan huvudberättelsen kan stå på egna ben.

Gick från ingen hype alls till att överväga köp nu faktiskt! Älskar dessa spel och brukar spela om dem med jämna mellanrum. Det är dock inte helt problemfritt att köra dem på en modern dator (minimerar man dem kan de krascha, låsta i 30 fps, man kan inte se sig om kring i San Andreas om man inte stänger av alla processorkärnor utom den första, skrivbordets upplösning samt ikoner fuckas upp varje gång man startar osv).

Älskar faktiskt den mysiga "retro" looken de gått för. Sedan om man läser om alla "quality of life features" de lagt in så som att kunna starta om ett uppdrag direkt (slippa ta taxi), samma kontroller som GTA V, bättre minimap med GPS, ett siktessystem som inte är antingen free aim eller lås på deras mage så inser man hur daterade spelen faktisk var/är. Är dessutom taggad på den enorma potentialen för moddar i och med att det är gjort i Unreal.

Skrivet av CARTMAN:

Personligen tycker jag mästerverket GTA 4 har för lågt metascore på 90-91 (även om det är riktigt bra) eller vad det nu var. GTA5 som jag anser vara mycket sämre ligger ju på oförtjänta 96-97%. GTA 4 var såå, så mycket vassare in my opinion.

Annars borde Deus Ex: Mankind Divided ligga högre i betyg. Antistatiskt spännande sci-fi action spel i Prag som hub-värld. Även DisHonored 2 borde ligga bättre till då det är ett spel jag älskar med sin grymma story, olika specialförmågor att få, en otroligt detaljerad o speciell spelvärld med en grym arkitektur på alla husen som finns runt o på ön i spelet. Längtar till DisHonored 3 som tusan.

GTA 4 ligger på 98 i Metascore på PS3 och 360 och är med i top 10 högst rankande spelen på Metacritic (högre än GTA V). Det är PC-versionen som har 90 och det är nog främst pga den horribla porten med strulande Games for Windows Live och hutlöst dålig optimering. Senast jag startade det kunde inte ens ett 3070 och 10700k driva spelet på max, i alla fall inte om man kör bil

Tycker Mafia 2 har för lågt betyg med metascore på 77. Visst, storyn var lineär och staden var inte så stor, men ack så kul det var att spela igenom. Är nog ett av mina mest spelade spel. Brukar spela om det med jämna mellanrum bara för att insupa atmosfären och njuta. Rent grafiskt var det makalöst och spelmekaniskt var det långt före många andra spel, inte minst i bilfysik. Med simulation mode känns det nästan som man kör riktiga tunga jänkare med värdelösa bromsar utan ABS. Bara det faktum att däcken trycks ihop in och ut över trottoarer är en detalj jag förundras över. Glöm heller inte faktumet att bakhjulsdrivna bilar faktiskt går att drifta med och har differential (tittar på dig GTA V).

Spelet hamnade i en svår sits då det dels jämfördes med mästerverket Mafia 1, men samtidigt mot GTA-spelens öppna och fria världar.

Har spelat igenom WW2 och tror inte för allt i världen att det spelet tagit 3 år av research, snarare 3 dagar. Hela spelet kändes bara som en salig blandning av alla WW2-klyschor någonsin och karaktärerna kändes som de var kopierade direkt från Saving private Ryan, FMJ, Kelly's Heroes och andra kända filmer inom genren.

Nej, de senaste 10 åren har COD gjort sig välförtjänt av ryktet som snabbmat. Eller som en ovan beskrev det; bukfylla när ingenting annat finns tillgängligt...

Skrivet av anon_326145:

Överpriser? Scalpers satte ju verkliga överpriser och Bergsala tog också överpris på SNES Classic Mini men annars så låg ingen av dessa över tusen kronor.

Men eftersom vi bor i Sverige så skulle jag nog också kunna räkna med närmare 2000 kr om en Nintendo 64 Classic Mini skulle släppas.

I regel brukar Nintendo alltid ta överpriser för deras spel, speciellt om det gäller Mario/Zelda. Bara dem kan komma undan med att sälja 30 år gamla ROM-filer till dessa priser. Dessutom snålade de in på antalet spel på SNES mini men behöll samma/liknande pris...

Men efter att kollat upp priset så inser jag att nintendo i det här fallet kanske inte var fullt så giriga, hade ett minne av att NES/SNES kostade runt 900 men måste blandat ihop det med något annat.

Skrivet av ZF:

Tror en N64 mini blir rätt svår. Inte nog med att emulationen fortfarande är rätt krävande, och därför inte kompatibel med priset på de chip som de vanligtvis vill sätta i dessa lådor. Kontrollen har en ganska unik och komplicerad styrpinne, så det är tveksamt om den känslan kan återskapas helt. Vilket inte var ett problem med 8-bitarna

Nja vet inte riktigt. En raspberry pi för 300kr klarar idag av att emulera både N64 och PsOne så man kan egentligen bygga sig en egen rätt billigt och para ihop med en valfri handkontroll.

Att gjuta ett plastchassi och slänga med en kontroll lär inte bli jättedyrt heller för Nintendo. Sedan med tanke på vilka sjuka överpriser de satt på NES och SNES mini kan de nog säkert kränga iväg N64 mini med ännu högre pris och färre spel än föregångarna. Föreställer mig 2000kr och 18 spel och folk kommer ändå köpa upp dem som galningar :/

Inte ofta man får alla rätt, men anser mig ha rätt bra koll på TR. Kul quiz med bra frågor

Skrivet av matt76:

PS3 har ju dock sålt i 83 miljoner (edit, ca 87 miljoner) exemplar vid det här laget, så uppenbarligen betalade folk för det (köpte själv den tjocka varianten på den tiden, senare även en slim). Släpptes även en hel del bra spel under den generationen.

Fast att den började sälja och till slut kom ikapp 360 var nog mer ett resultat av att de skrotade bakåtkompatibiliteten för PS2 spel och sänkte priset. Vet att när jag köpte mitt PS3 (bland de första slim-modellerna) var priset redan då nere på 3200 kr kontra de 6000 de tog för den tjocka. Kan ha fel men har för mig att den tjocka hade ett helt inbyggt PS2 i sig för att kunna spela de spelen och var därför den från början var så dyr.

Skrivet av CPTcrunch:

Är du på riktigt? Förstår du inte att allt blir dyrare ju större spelen blir och krävande? Då krävs de mer betalt för att kunna betala lönerna till fler som jobbar på spelet då det kräver fler timmar nu för tiden. Priset är helt klart värt det.

Samtidigt som marknaden växer sig allt större för varje år som går. Mer försäljning bör innebära att man kan ta lägre pris för spelen.

Oftast är det bara i väst dessa priser sätts och i U-länder (och Ryssland) är det tydligen inga alls problem att begära 3-400 för samma spel. Visar sig tydligt på PC där man kan köpa ryska spelnycklar för halva priset mot vad de kostar i väst..... Nej detta är bara ett sätt att krama ur mer pengar ur oss konsumenter.

Skrivet av almblad:

Går det och ändra på FOVen i spelet? Tycker det känns som att titta genom en kikare Kanske kommer en mod för det senare till PC, men först kommer väl alla naken modar, för de är extremt viktiga... för vissa, haha

De har själva sagt att FOVn är låg pga designval och att spelet kan se skumt ut om man ändrar. Dock finns det redan moddar som låser upp den om man som jag hellre har hög FOV och får leva med att något kanske ser skumt ut.

Skrivet av Lasrod:

Efter att testat demot så tycker jag spelet känns föråldrat. Grafiken känns som för förra generationen och gameplay känns också lite föråldrat med väldigt tydligt utplacerade föremål, stela miljöer och skriptade event. Att det är skriptat och utplacerade föremål är inte fel men förväntar mig att det görs på ett sätt som gör att det känns mer naturligt.

Varför kan jag bara öppna just den lådan och inte alla andra lådor?
Varför måste jag ta skruvmejseln från nyckelknippan istället för de 10-tal skruvmejslar som hänger på väggen i garaget.

Hade förväntat mig en eller två nivåer högre kvalitet än vad det verkar vara.

Med det sagt så kan spelet säkert vara kul i alla fall men jag tror att för min del så skippar detta.

Själv tycker jag det är lite del av charmen med Resident Evil, särskilt re-makesen av 2:an och 3:an. Känns som en bra blandning mellan moderna spel med modernt gameplay och grafik kombinerat med old-school saker som save-rooms, nycklar, health-kits och pussel. För tankarna tillbaka till 90-talets äventyrsspel

Folk är ju fria att spendera sina pengar bäst fan de vill. Men kan tycka att allt över 100 kr är i överkant för 3 gamla reliker i HD-upplösning. Bara Nintendo som kan komma undan med att sälja så gamla spel för hutlösa priser och samtidigt skapa hype kring det....

TES IV: Oblivion (Shivering Isles) och Witcher 3 (Hearts of stone samt Blood and Wine) är två spel jag tycker har roligare expansioner än grundspelet. Fallout: New Vegas hade också rätt coola expansioner, främst Old World Blues och Dead Money.

Skrivet av anon_327210:

Inget sånt vadå? Ser ju faktiskt konstig ut.

Håller med. Googlade och såg att hon tycks sitta i rullstol och ha nån sjukdom. Men med tanke på hur "Fenn" porträtteras i böckerna (se länk till wikian) verkar hon vara perfekt till rollen.

https://witcher.fandom.com/wiki/Codringher_and_Fenn

Skrivet av karlstrom1981:

Online så är det ospelbart, p.ga alla fuskare där ute som tycker om att trolla hela nätter & dagar, Samma sak med Red dead 2 online, man får nöja sig med halva produkter idag. För inget görs åt fuskare på rockstars servrar. Dom som inte tror mig kan söka på tuben så får dom se all goja som ske. Allt ifrån UFO´n som landar runt ens gubbe så man ej ser något "GTA5 online" till Brinnande hästar och exploderande vargar " Red Dead 2 online".

Nej tack, det är bra endå.

Så jävla tråkigt. Ännu värre är det när man råkar i gräl med dem och de använder en viss funktion som kraschar ens spel (tror funktionen spawnar hundratals NPCer typ i dig så spelet kraschar).

Ännu tråkigare var det för min kompis som på bara några sekunder (innan han hann trycka alt+f4) fick flera miljoner droppade på sig. 1 vecka senare möttes han av att hans pengar blivit nollställda och 2 veckor ban...

Skrivet av lajklajk:

Kan leva väldigt snålt (eller inte slösaktigt) en längre tid för att sedan få ett ryck och spontantköpa något dyrt, Blev en 20 000kr dator i december, 10 000kr gitarr förra året m.,m Någon annan som lever på samma sätt ?

Samma här typ. Men oftast har tanken legat och ruvat en längre tid då. Byggde också en dator för runt 18k nu i december, blev lockad av 30xx seriens prestanda och kände att "nu får det bannemig va dags att byta ut min 7 år gamla dator". Bara 1.5 år innan spontanköpte jag en "ny" bil (kostade 20.000).

I normala fall brukar jag stirra mig blind på kilopris på affären, återanvända påsarna och leva allmänt sparsamt. Ibland kan det gå till överdrift. Brukar dock se det som att det är tack vare min snåla natur som jag känner att jag kan unna mig dessa spontanköp. Jag vill dock tro att jag njuter mer av mina köp när de kommer mer sällan.

Skrivet av jbx:

Ja just de! Ändå höll ps4 så många år med så många intressanta titlar som ändå levererade hyfsad grafik. Mer än man kan säga om 750Ti, finns det ens något igång idag?

Sitter ett i min mormors dator men det enda hon gör är läser nyheterna, fuskar på korsord och spelar harpan xD

Skrivet av magma:

Även 580 där går runt för nära 3 lax på tradera nu 😂

Oh fan. Kanske skulle väntat längre med att sälja mitt 970. Fick runt 1000-lappen för det i julas. Var en av de som lyckades få tag i ett 30xx kort och tänkte mest att det gamla inte bara skulle ligga och skräpa... Ser att 1060:in ligger för 2500 just nu.

Skrivet av robbis:

Ja det är ju det som rullar på en ps4 om ens det...

Har för mig att "PS4 crusher PCs" som skulle krossa PS4 så billigt som möjligt hade typ en i5a från den generationen och ett gtx 750ti eller om det var ett gtx 760. Så skulle tro att man med en i7 4770 och gtx 1060 kan förvänta sig både bättre framerate samt grafik.