Inlägg av Potatisbullen

Inlägg som Potatisbullen har skrivit i forumet

Skrivet av Kleptoman:

Gillar inte japanesiska spel. Går inte att relatera alls..

Efit: nu menar jag spel som utspelar sig i Japan

Själv tycker jag det är tjusningen med vissa spel, verklighetsflykt. Inte direkt så jag kan relatera mer till Mellanöstern eller svampriket för den delen 🤔

Skrivet av Ase:

Totalt ointressant lista de första 9 finns inte ens på min lista över intressanta spel, jädra konsollelände för barnspel bara, nr 10 oxå ointtressant bara vilka som betalar mest för att få bra recensioner eller överhapat för tillfället (tex diablo 4 vilket bara var en lite snyggare version av samma hack & slash elände som tidigare versioner.)

Vore intressant att höra vilka häftiga vuxenspel du har på din lista? Tänker vi edgy spel som typ Postal eller häftiga krigsspel som Call of Duty? 🤟😎🤟

Fattar om du inte gillar Zelda eller FF, men det är väl fel att kalla RE4, Deadspace, Diablo 4 eller Star Wars för barnspel?

Som nämnts ovan borde Pokémonfrågan skrivas om så att inte green ligger med då originalen var just red/green i japan, därav firered och leafgreen som remakes. Sedan utspelar sig väl ändå GTA Vice City på 80-talet, närmare bestämt 1986?

Skrivet av Freakon:

Sitter själv och överväger att skruva upp till hard. Som det är nu så är potions och tillbehör som den aggressiva kålen något jag aldrig använder då det inte behövs. Är dock lite orolig över att fienderna blir bulletsponges vilket jag inte tycker om.

Tänkte som dig redan första timmarna så skruvade upp till Hard. Är dock på tok för lätt det med. Fiender har tyvärr lite för mycket liv, särskilt stora spindlar och troll kan ta typ 2 minuter att döda trots att jag använder dark arts samt är 3 levels över dem... (förutom med avada kedavdra så klart)

Skrivet av Hejsanhoppsan:

Det är varken stort eller långt.

10 till 17 timmar är ju längre än vissa hela spel... Ångrar fortfarande att jag betalade fullpris för Resident Evil 3 remake. Står 5h på mitt Steam och då kikade jag till och med klart på eftertexterna...

Skrivet av Thane:

Kan du ge några exempel på expansioner som är stora och långa?

Som kommentaren ovan nämnde så är Witcher 3s expansioner 10 respektive 20h långa. GTA IV, Dark Souls, Elder Scrolls och Fallout dyker också upp direkt i minnet. Cyberpunk 2077s kommande lär också lägga till ett betydande antal timmar gameplay.

Skrivet av Godofcheese:

Skräck indeed
blir ju för evigt EGS exklusivt på PC
det är en mardröm i sig
så antar att man måste köpa det fysiskt till konsoll

Jaha, ytterligare ett spel som är piratebay-exklusivt. Skönt att kunna spara pengar med samvetet i behåll ytterligare en gång, suck...

Utöver en dator för 15.000 så kostar själva spelet också 79.99 Euro på Steam, vilket enligt nuvarande valutakurs blir 890 svenska kronor... Kommer nog floppa på PC

Skrivet av Soldoktorn:

Vad menar du? Jag har betalat för uppdateringen och uppdateringen fungerar inte. Svårare än så är det inte.

Nej, du hade betalat samma summa för att fått orginal-versionen på PC. Du hade kunnat uppgradera det gratis till xbox series x men valde att köpa om samma spel igen till PC och få medföljande gratis uppgradering.

Gick väl helt okej, hade fel på öns namn i 3:an. Blandade ihop GTA 3 med GTA 4 och klickade på Algonquin xD

Min klarar av det (10700k, RTX3070) men jag finner det helt makalöst hur detta spel med grafik från 2018 kan ha så högt ställda krav? De måste ju ba helt skitit i optimering och tänkt att äsch PS5 och Series X klarar nog av det och låtit det stanna där.

Skrivet av Soulless:

Nu har jag fått två bud, kabel eller sladd, vilket är det?

Blev själv nyfiken så googlade:
https://terminologiframjandet.se/h552a9FtZ/tnc.se/termfraga/s...

En kabel är en "isolerad och böjlig ledare med eller utan hölje, ofta i form av två eller flera parter gemensamt omslutna av ett eller flera höljen eller på annat sätt sammanhållna till en enhet"

En sladd definieras som "kabel av sådant material och sådan konstruktion att den tål upprepad böjning under användning".

Så antar att båda begreppen funkar

Köpte det på rea till PS4 men kom tyvärr inte längre än 5-6h innan jag fick ge upp. Vet inte om det är min PS4 (orginal 500 GB) som gett upp på livet eller dålig optimering, men spelet laggade så outhärdligt, typ 20 fps till och från och drops ännu lägre.

Om det kommer en PC version kommer jag gladeligen köpa den direkt, för älskar samurajer och denna typen av spel egentligen

Skrivet av Metroid:

När James Bond kör in i den trånga gränden åker han på höger sida, men när han kommer ut på andra sidan är det vänster. Filmmissar är roliga.

Fast om man kollar på de sekunder man ser bond och bruden så ser det ut som att han tippar bilen till vänstersidan innan det zoomar ut och man ser bilen köra ut. Detta kan iofs varit efterkonstruktion för att "rädda" missen.

Skrivet av magma:

Hoppas de anlitar jeremy soule för soundtracket

Vill minnas att han blev anklagad för sexuella trakasserier för några år sedan och har mer eller mindre försvunnit från rampljuset. Synd, för älskar verkligen hans verk i Elder Scrolls spelen.

Tror Bethesda bekräftat att det är Inom Zur som gör Starfields sountrack (han som gjort Fallout-spelens soundtrack).

Skrivet av SWEBarb:

va jag minns inte att man hade magnum eller nån rocketlauncher efter första bossen ? det kan man väl köpa först när man klarat det en gång eller hur det nu var för pengar.. ?

Körde spelet senast ett år sedan och minns att jag pangade ihjäl Salazar med några futtiga skott från min magnum. Då hade jag burit den ett tag och samlat på mig en hel del skott.

Minns dock inte lika väl när man får raketgeväret så kan ej besvara den frågan. Vet dock att jag åtminstone hade det på sista bossen.

Skrivet av gorbatjov:

Var längesen jag spelade på PC men är det så pass vanligt med kraschar ändå? Och sparades dina framsteg?

Kul med en bra port till ett fantastiskt spel!

Beror lite på. Gamla spel som behöver hjärtstartas med olika men (Morrowind, GTA 3, Fallout 3 osv) kan krascha rätt ofta, även hårt moddat Skyrim. Men i regel "ska" spel inte krascha på PC såvida porten inte är helt kass. De flesta moderna AAA-spel jag kört de senaste åren har bara kraschat någon enstaka gång var (inte oftare än på PS4).

Tror en av anledningarna kan vara att i Windows är så mycket annat igång i bakgrunden som kan orsaka krascher (mjukvaran till min Razer-mus fick spel att krascha ex.) och att man kanske minimerar spelet med jämna mellanrum för att göra annat (googla efter guider, byta låt på Spotify, svara på messenger exempelvis). På konsol är ju i princip allt dedikerat åt enbart spelet.

Knappt kommit ut några bra spel detta år enligt mig. Står mellan Valheim, Forza Horizon 5 och Village varav inget av dem kvalar in som mästerverk på min lista. Kan va att Witcher 3 och RDR2 höjde min ribba så ofantligt att inget längre imponerar.

Men måste jag välja blir det nog Resident Evil: Village

Förstår inte riktigt hajpen kring Vaas? Först ska han återkomma i DLC till femman och nu ryktas det alltså om en film. Ubisoft tycks tro att deras skurkar håller någon slags Bond/Batmankvalitet från ingenstans.

Visst, jag uppskattade Far Cry 3 för vad det var, men det känns som att alla skurkar efter det bara varit Jokern 2.0, 3.0, 4.0 (Vaas, Pagan Min, Joseph Seed), det vill säga mentalt störd person som är lite edgy och lite galen. Kom på något nytt liksom.

Skrivet av Lethenstroom:

Kul med alla Nintendohatare på det här forumet. Allt som görs till Nintendo är ständigt fel, men hyllar CP 2077 till skyarna trots att det såg ut som att det vore kokt i skit när det kom.

Fast Cyberpunk blev ju slaktat av såväl kritiker som kunder när det gäller konsolversionen (den som såg ut att vara kokt i skit). Körde PC versionen vid launch och visst, optimeringen var inte den bästa och det fanns en del buggar men sitter man på en dator som är någorlunda modern såg det riktigt vackert ut.

Vad gäller Nintendo så hatar folk på att de ständigt tar överpriser för 5 år för gammal hårdvara och lockar kunder med "roliga" gimmicks och nostalgi (Mario, Zelda och Pokémon). Dessa bilder ser fan skitsuddiga ut, som att man fotat genom smutsigt glas...