Inlägg av Segeborka

Inlägg som Segeborka har skrivit i forumet

1

Persona 4 var mitt första jrpg. Innan dess hade jag nästan aldrig spelat, eller knappast ens sneglat åt något japanskt i spelväg förutom kanske Super Mario. Även om Persona 4 var ett spel som närmare tog 100 timmar så var det en perfekt inkörsport på grund av att det var ett sånt grymt spel. Spelade absolut ingen roll att det var lite trögstartat och blev ganska avancerat.

Persona 5 är nog en ännu bättre start. Den episka känslan av dessa långa och fantastiska spel kan nog chocka igång en kärlek för jrpgs från ingenstans vilket det definitivt gjorde för mig.

Visst blir det som om vi då istället "hyr" deras monsterdator för 99kr i månaden för att spela våra köpta spel på? Några spel följer visserligen med, men risken för input-lag och andra eventuella problem som har med uppkoppling att göra, gör mig mer och mer tveksam. Men vi får nog vänta med att döma produkten innan den är här. Kanske blir skitbra.

Underbart spel! Tror ibland att en del uppföljare ibland blir dömda på förhand då många vill ha exakt samma upplevelse som de fick första gången de spelade spel som Bioshock. Spelet hade kanske inte samma stämningsfulla och tryckande omgivning som föregångarna, men är enligt mig minst lika "creepy", och spelkänslan var ju onekligen ett stort steg upp från föregångarna.

1