Inlägg av Jacob

Inlägg som Jacob har skrivit i forumet

1
Skrivet av NordhNet:

Stort grattis!
Är uppenbarligen lättkränkt men det finns ju alltid flera sidor av mynt, har jag läst

Senast jag kollade fanns bara två sidor av ett mynt. Sämst liknelse, men å andra sidan vad kunde man väntat sig av en moderator på SweClockers...

Skrivet av FRULZ:

Haha, klubben för permanent bannade Sweclockare @ FZ, jag gillar det!

Personligen hade jag svårt för att inte vidröra politik i ämnen som krävde det.... Det ledde till deras deklaration om hur Sweclockers ser på politik (2018)... Sedan blev jag permanent bannad när jag ifrågasatte några punkter i samma tråd. (on topic)

Nåväl, life goes on. ;D

Upplevde mina första 10 år på Swec som trevliga iaf.

Precis så var det! 100%

Skrivet av Tomas Helenius:

Nu är jag ju redan redaktör på FZ - arbetsbördan lär inte minska för att jag flyttar från mitt till Jockes skrivbord.

Har du testat?

Skrivet av Jonny Myrén:

Sweclockers är här och retas, @uberpwnage2.0. Kan vi banna Jacob?

Inte innan jag bannar @uberpwnage2.0 och dig som kom med den elaka idén om att göra er av med mig.

Skrivet av Johan Olander:

Jag tycker vi ska kärleksbomba Jacob med napalm.

Glöm inte trappstegen om tanken var att bomba mig ovanifrån.

Han heter faktiskt Ron Swanson

Skrivet av Chrille_H:

Fyfan vad larvigt.

Ditt inlägg är larvigt.

Skrivet av perihelion74:

Har man inte läst den här historien ganska många gånger nu? De har ju försökt flera gånger med ett resultat som alltid resulterat i en kollektivt "Meh!" från den samlade internet eliten? Vore kul om de faktiskt hade något vettigt att komma med. Men det känns som jag drabbas av massiv Deja vi här..

Sedan Intel740 år 1998 har Intel bara försökt en gång med "Larrabee" som efter förseningar och till följd av det undermålig prestanda aldrig materialiserades i en produkt för vanliga dödliga. Designen var dessutom någon form av hybrid mellan en x86-CPU och GPU, som inte gjorde det senare särskilt effektiv i spel jämfört mot AMD:s och Nvidias mer renodlade lösningar. I slutet av 2009 meddelade de att Larrabee inte släpps för konsumenter. Larrabee stöptes istället om till ett beräkningskort för servermarknaden (där den lämpade sig väl!) och fick ett par uppföljare.

Något som är intressant med Larrabee är att Intel redan då talade om ray tracing i realtid, och de har genom åren demonstrerat detta med sina processorer. Det ska därför bli sjukt intressant att se om det här är någonting de kan ta fasta på när de lanserar de första Xe-baserade grafikkorten för gaming.

Wow, det här har jag sett fram emot sen Switch blev officiellt! Har lovat mig själv att köpa en Switch när Shin Megami Tensei V släpps men ... nu känns det förjävla dumt när Switch Pro släpps vilken dag som helst (har det sagts i två år).

Skrivet av Dhrenor:

Tycker ärligt talat att grafiken påminner om ett PlayStation 2-spel. Jag brukar annars ha respekt för olika spel, genrer och tycke och smak men… förlåt.
I barndomen dominerade japanska spel mitt spelintresse men nu för tiden tycker jag ofta att japanska utvecklare verkar ha fastnat i 10-15 år gammal teknik.

Dålig grafik ligger ju i betraktarens ögon. Visst är den inte i världsklass, däremot ligger den i linje med den art style som kännetecknar Shin Megami Tensei och Persona.

Skrivet av Fearnox:

Är det inte så att DLSS kräver att spelen har stöd för det också, så 4K med DLSS är bara möjligt för kommande spel?

Annars så låter det väldigt bra och jag hoppas att de siktar på 60FPS både i bärbart och stationärt läge framöver.

Frågan är om detta blir som New 3DS, där vissa spel bara fungerar med den nya konsolen.

Aja, det är välkomna uppgraderingar i vilket fall, hoppas att de sänker priset för den äldre med 500Kr och bara gör den nya 500Kr dyrare än vad som finns ute nu(så att det är mellanskillnaden som är 1000Kr alltså).

Sen så har jag haft lite svårt att tro på en uppgradering innan, men ifall Nintendo får ett bra pris på komponenter eftersom att tillverkarna vill börja fasa ut de äldre delarna så skulle det kunna vara ett motiv.

Absolut, på PC-sidan är det så! Skulle dock inte utesluta att Nintendo får till att DLSS fungerar med befintliga speltitlar, om inte annat har utvecklarna möjligheten själva att rulla ut en uppdatering. Om jag ska spekulera vilt kommer DLSS endast användas när spelkonsolen är dockad och körs spel i 4K UHD, då jag inte ser samma behov på en liten 7-tumsskärm.

Vad gäller frågan om det blir en "New Switch" som bryter kompatibilitet med vissa spel är det något jag funderat på också. Svaret där är väl att det inte går att utesluta, men DLSS i sig bör inte bli anledningen. Det är en funktion som helt enkelt kan slås av utan vidare.

Jag ser en större risk för att utvecklare i allt större utsträckning optimerar spel med "New Switch" i åtanke och att prestandan blir märkbart mycket sämre på äldre enheter. Här går det dra paralleller med moderna speltitlar som är kompatibla med ursprungliga Playstation 4 och Xbox One.

Enkelt.

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Vitlök (inget jävla pulver)

Vill även slå ett slag för socker! En ofta förbisedd smakförhöjare som gör under i grytor inkl. köttfärssås.

Vitt! Vit Playstation 4, vita spelkontroller, vitt chassi. Vit – den bästa färgen på elektronik.

Brukar spela som Chaotic Good i D&D-spel, men enligt det här testet är jag Lawful Neutral. Okej då.

Skrivet av Joakim Bennet:

Så har du ju alltid sett mig. I hemlighet. På ditt pojkrum.

Den stora planschen som sitter i taket ovanför min säng.

Skrivet av dali:

@Ftmch: Just det, glömde att han inte var karboniserad (?) under klippet från datorbyggarstreamen.

https://i.imgur.com/sZE8kU6.png

@gh0glund: Jag känner att jag lever i farozonen just nu.

Jag kommer inte se på Jocke på samma sätt igen.

1