Inlägg av C2

Inlägg som C2 har skrivit i forumet

Tänker mig... Skyfall, eller Daggerrim kanske?

Skrivet av General_Omoral:

Bild kommer på mitt livs första rogue! Har ALDRIG på 40 år spelat som rogue, så har nån en bra skill-map över de första 15-20 levlarna så tas det tacksamt emot.
Tills jag hittat ett par spökstövlar så får ni nöja er med namnet: ”Roguert” och klanen ”Rogue i ryggen”

https://fextralife.com/diablo-4-rogue-build-poison-flurry/

Den här builden kör jag som grund med några småtweaks, kör shadowshroud eller vad den heter istället för caltrops med maxad crit-chans sålänge man har den uppe, stod att det var en levelingbuild upp till 50, men jag kör min fortf i lvl60, soloar allt. Finns en sjuk codex som gör att när du imbuar så släpper du en poisonexplosion, helt insane.

Oj, nu känner jag en stark oro för att detta riskerar bli en slakt av originalet med syftet av moneygrab... Jag hoppas dock på det bästa, att detta kan bli ett länge efterlängtat remake-storverk. Det återstår väl dock att se.

Game on

Skrivet av wibbe44:

Håller inte med er föregående talare. RE4 är definitivt att räkna till ett av de bästa i serien.
Personligen är RE4 bättre än Code Veronica och kanske även RE3 (originalet).

De svagaste i serien (förutom sub-titlarna som Revelations) är RE3 Remake, RE5 samt RE6.
Övriga är som sagt riktigt bra.

Jag måste både hålla med och protestera. Spelade RE4 som 10-åring på släppet, och otaliga playthroughs åren efter släppet, så sjukt många varma minnen och otaliga timmar, fast det är mer action än skräck. men jag måste säga att "andan" är bättre i 2:an och 3:an..4:an var otäck på sina ställen, men mer stressig med att springa fort och dodga istället för att det är terror när ammen är slut och en hund kastar sig genom en kennelgrind..

Ett mycket bra spel onekligen. men jag kan inte säga att det är bättre än RE3, dom fasta vinklarna och skräck/jaga amm-vinkeln ger för mycket.

Men oj! har faktiskt aldrig sett första E3-Teasern på RE4! spännande hur det hade blivit om det varit "troget sina herrgårdsrötter". Trailern kändes ju onekligen väldigt mycket Silent Hill!

I vanlig j'vla ordning s[ har blizzard skramlat fram en j'vla potatis och en skottk;rra till server p[ sl'ppdagen. det 'r ju inte s[ att dom kan veta hur m[nga som k;pt spelet s[ dom har en minsta aning om vad dom b;r f;rv'nta sig f;r belastning... s[ j'vla tr;tt blir jag...

Det är roligt att spela, inte bara för att det äe nostalgifaktor 1000, men också för att det håller fortfarande efter 20 år, samt att det ser fantastiskt bra ut nu också. Det enda jag saknar, och har saknat i 20 års tid, är en möjligheten att respeca fritt, som jag förstod det på forum och speltidingar var det att dom skulle lägga till det till slut?..

För min del så tar det vid runt -98-99, från första MGS ända fram till 2010-2011, med MGS2 och MGS3 som absoluta höjdpunkter på skolåren..

Skrivet av Jonny Myrén:

Jag kör exakt som du. Testade att lägga fingrarna som i citatet och fick nästan direkt panikångest.

Det var fruktansvärt... uschdå

Finns det någon som kör med handen som en reumatisk klo på riktigt? Det känns som det skulle vara väldigt specifikt för ett visst/vissa spel?...

Skrivet av KoP:

Gungorna i GTA 4.

Men h*vete... nu flög 10-12 år förbi och man hamnade i pojkrummet, flabbandes okontrollerat över knöliga bilar farandes åt alla håll.. många roliga stunder...

Känns ju seriöst att sony sänker sin nedladdningshastighet, dom som är ökänt jävla sämst på nedladdningstider. Och det här tramset om corona är ju så överspelat så det liknar ingen sort..

Klokt

Skrivet av baxtex:

Väntar 6 månader till när det är patchat.

GTV V testade jag inte förrän förra året så jag kan vänta.

Jag köpte på släppdagen, och hör och häpna, bugg-vm/felsökningssimulator. Krascher och buggar, fick igång det till slut med massa vansinnesfixer(typ slå av virusprogrammet). Men efter den fantastiska patchen dom släppte för att förbättra stabiliteten startar inte ens mitt spel..

Jag skulle kunna rekommendera Escape From Tarkov. Vill man springa på väggar och skita regnbågar kan man gå in på dom intensivare pvp-banorna dagtid. Men söker du "mysspelande" i ditt eget tempo med möjlighet att få skjuta lite då och då kan jag varmt rekommendera Tarkov. Går man in på nattbanor kan man mysa runt lite som man vill om man tröttnat på panik, hopp, skrik, och sprint-jump-prone.😊

Skrivet av anon_119148:

Fast i de gamla tiderna så startades alla spel separat så tror inte jag kallar dig gammalmodig

Nej visst, men då hade man sin gibbmapp på disken mycket likt biblioteket på steam nu, det jag syftade på var väl mer att man låter som en gammal konservativ jaktlagsledare för man inte vill ändra på nåt man tycker funkar🙃

Skrivet av marsson90:

Är personligen ordentligt trött på alla launchers på PC. Launchers som kräver andra launchers för att spelet ska fungera osv. Håller mig endast till steam nu för tiden, och låter nog bli att köpa spel som inte släpps där (alternativt så köper jag dem på ps4p)

Instämmer, kalla mig gammalmodig men det blir för jävla drygt och ha 15 olika launchers för 5 olika spel, är det så att det blir eklusivt en store jag inte har och ej har intresse av så får det nog vara..

Skrivet av landahl:

Jag spelade demot på pc och det var tyvärr dåligt. Kändes väldigt gammalt och grafiken var dålig den med. Det blir 100% inget köp. Det kanske beror på att jag spelar Hitman 2 på pc just nu och tar man en paus för att spela resident evil 2 demo så blir det skrämmande hur ful grafiken är.

Skäms!

Skrivet av IceMan:

RE2?? kom inte det ut på 90talet?

Jo, nog kom det ut då allt. 1998 för att vara exakt. Good times. Då smög man ner på storebrors rum och spelade BioHazard 2 med japansk fodral på en ps1a med game converter när han fortfarande var i skolan.. helt sjukt att 20 år har gått, och att man nu får uppleva det här jäkla mästerverket en gång till... i helt ny skrud.. råkade köra en fuling och kände mig inte nöjd med 30 min på ps4an så körde igenom demot i godan ro ett par gånger på pc istället. Och jag måste säga att det var den bäste spelupplevelsen på väldigt, väldigt länge. Nog för att det var ett demo (som jag aldrig uppskattat överhuvudtaget).. Men bara av att laddskärmen var klar och man stod där, än en gång, och blickade ut över entrehallen till raccoon citys polisstation, så kändes det som man bara var en grabb, livrädd, smygspelandes i brorsans kryp-in i källaren igen..

Jag är inte alls sentimental på något vis, inte i spel iallafall. Visst finns det storfilmer som tagit grepp om hjärtat på en och fått fram en tår eller 2, men slutet på prologen i "The last of us" det tar fan priset. Det var så oväntat, så oförutsägbart, och så oändligt tragiskt.. så det är nog utan tvekan den sorgligaste stunden i ett spel för min del...

Jag måste vara med här och flika in med mitt känner jag. Precis som Tobias skriver så är det early access, så det finns puts kvar, men av alla dom early access titlar som jag har spelat(spelar en hel del sådana) så är det här det som har gjort absolut mest framsteg på kortast tid. När jag började spela tidigt 2017 så var desync och hitreg mer påtagligt, man dog oftare och ibland innan man hunnit reagera på vart ifrån skotten kom, man kunde fastna på lite olika konstiga ställen. Och inventoryn kunde bugga på alla möjliga konstiga sätt. Men nu är det (enligt mig) fullt spelbart, buggar finns det alltid, i det här fallet så är det desyncen som spökar ibland som är värd att nämna. Men i övrigt så ger det här spelet en känsla som inget annat kan åstadkomma, spänningen, stressen, och rycket man gör när det kommer en salva från en höjd eller ett buskage när man minst anar det. Och just "hardcore-andan" som präglar spelet är inte bara floskler, utan ett ärligt försök av utvecklarna att skapa en spelupplevelse så nära verkligheten man kan komma. Som exempel, efter en stridskontakt när du laddar om, så är det inte som stalker(tar det som exempel för det funkar bra) så kan du inte bara ha en ryggsäck full med amm med dig, utan du måste ha en stridsväst/chestrigg om du bär fullstora bananer med plats i en ficka på västen för det magget du laddar om från. Har du inte plats för det magget om du av nån anledning hittat några prylar som du vill behålla hamnar det magget på marken och ej i din väst. Samt att du måste fylla på maggen själv, i inventoryn, utan att kunna strida, fly eller plåstra om dig. Detta görs också då patronvis, så det är tidsödande(och det hörs en bit bort när du börjar pilla med patroner och magasin.) Allt som allt, så blir det här spelet mer och mer komplicerat efter varje patch och tvingar en att tänka efter lite hur man tar sig an en strid, eller hur man färdas på kartan. Uppdateringarna är större och kommer mindre ofta, men då med nya vapen, delar, ammunition och utrustning. Och den uppsjö av tidigare nämnda atteraljer möjliggör din egen personifiering av vapen och "loadout" precis som du vill.
Nu vart det lite långt här, men för den som vill ha nåt mer än cod, så kan jag varmt rekommendera EFT. En oslipad diamant med ENORM potential som alla borde prova!! 😊😊