Inlägg av the_apollo

Inlägg som the_apollo har skrivit i forumet

Cyberpunk släpptes och som många väntade sig så var det fullt av buggar och annat som CDPR febrilt försökte fixa, dock kunde de flesta i förhand redan anat att ett stort AAA spel inte lärde kunna köras så väl på ett 6 år gammalt grafikkort, eller konsol dvs. Man kan beskylla CDPR för lögnerna om att de gamla konsolerna skulle kunna köra CP2077, men inte för ens egen brist på slutledningsförmåga.

Till ev. Witcher 4, Geralts saga avslutades med det sista stora DLC:et till Witcher 3, men vi vet om en persons berättelse var vid devs har något 'hintat' till svar på om det blir en fjärde installation, - Cirilla.

Ingen fysisk E3 mässa i år?.. Var ska då 'journalister' gå för att få nyheter om spel och diverse tech?!.. Ah, right. Internet/publiceringar likt Alla andra! Hah! E3 mässan har bara varit för journalister ändå så mässan kunde ha skrotat den fysiska delen för länge sedan och låtit oss konsumenter passera "nyhetssiter".

Skrivet av eld:

I och med att de har planerar att optimera det så att det rullar bra så ja, det är deras fel. Det är ju de som gjort spelet.

"De hade planer på", som i framtiden snarare än före release.
Deras enda ansvar som utvecklare är att se till att spelet fungerar på ursprungliga tänkta hårdvaran, portade versioner är så klart sekundärt i det sammanhanget, inte minst då CDPR tydligen får kritik för att de försenade release för att göra spelet mer stabilt samtidigt som de kritiseras för att ha släppt ett spel vars 2 av 6(?) portningar ifrån PC inte visat sig vara genomförbara, well, det är inte riktigt CDPR's fel när det visar sig att uråldrig hårdvara i PS4 och Xbox one inte kunde representera spelet på ett bra sätt.

Svårt att se det som CDPR's fel att deras nyligen släppta AAA spel inte fungerar så bra på 7 år gammal hårdvara, I mean; din dator du införskaffade Ny 7 år sedan, förväntar du dig verkligen att nya storspel ska kunna köras felfritt?

Nej, sen misstänker jag att om Sony och Microsoft inte tävlat om vem som snabbast kan pappers-lansera sin nästa konsol så hade kritiken om att CP2077 inte körs bra på utdaterad hårdvara inte varit lika aktuellt. (Kan lika väl kallas single-truck launch för hur få antal exemplar de brydde sig om att tillverka i förhand)

Tekniskt sett så har vi redan "sett" kejsarens sista befallning i bokform (Aftermath trilogin), där Palpatines efterträdare utför kejsarens sista ordrar i en serie av event som leder upp till striden ovanför planeten Jakku, och "hintar" till event som ligger bakom uppstarten av "The First Order".

(Bokserien Aftermath är en canon Trilogi av Chuck Wendig, serien bryggar vad som hände en tid efter Episode VI och avslutar strax efter den massiva rymd-striden som man bara kunde se på avstånd i det första nya Battlefront (I) spelet, och medan spelets innehåll i sig inte är Canon så är rymd-striden det, inklusive när det enorma Super-stardestroyer skeppet vid namnet "Ravager" störtade ned på planeten, och igen syns i Episode VI.)

Utvecklaren tigger om gratis publicitet för ett mediokert spel som annars få skulle hört talas om, inget nytt precis, och jo visst utvecklaren kan kräva att allt där deras verk/produkt är involverat i ett framställande som de inte gillar tas ned är juridiskt möjligt, så handlar det mycket om föråldrad lagstiftning i USA.

@ulrik.borg: Tror nog BioWares goda rykte främst kommer ifrån Mass Effect trilogin dock..

Det är ännu en onödig så kallad "Punktskatt", det vill säga, en straff-skatt (bokstavligen) är avsedda till att straffa folks ekonomi och därmed få folk att undvika eller minska konsumtion av varor som drabbats av punktskatter, och det värsta är att designen med punktskatter är mest fördelaktiga för politiker, för intäkterna av punktskatterna går inte till att förbättra områdena de är avsedda att förändra, tex. bränsleskatten går inte till att främja miljövänliga alternativ, nej. Det går rakt in i statskassan och blir därmed tillgängligt för politiker att använda var de ser intresse av.

Patetiskt av konsumenterna att retroaktivt ändra sina betyg av spelet för att Rockstar har bannlyst en mod som gör det möjligt att fuska i Online-delen av spelet.

Skrivet av Hipshot:

@superapan: Det var väl det han menade att dom INTE gör?

Skrivet av superapan:

@Hipshot My bad, missuppfattade.

Precis, för i spelet som det är nu så måste utryckningsfordon köa i trafik och vänta på trafikljusen, vilket är onödigt och orealistiskt.

Innan de modifierar grundstrukturen för fordonen i spelet på vägarna så de måste väja för utryckningsfordon så är nog det inte på tal om några DLC-inköp för min del.
Det är en grundläggande brist i spelet som utvecklarna verkar tro är rättfärdigat för att utgöra ett extra besvär för spelarna..

@Swedenrock: Nja, nu för tiden så verkar halvklara spel vara normen för vad de stora spelutvecklarna kallar "färdigt spel" eller "gone golden", och att extra features som "spelbart" kan patchas in vid ett senare tillfälle..

Spel som kräver internet som säg online-fps kan man förstå om det blir lite serverproblem vid release, men knappast ett RPG spel där internetuppkoppling inte ens är viktigt.

Slutligt för att iaf skriva något on topic, pirater kommer cracka Denuvo oavsett vilken förnyad version EA/BioWare implementerar, EA skadar sen ironiskt nog sina konsumenter mer än vad de gör pirater genom att implementera Denuvo.

Lär bli högljutt i kontor och annat när folk alla talar till sina datorer, eller gestikulerar likt en dirigent gör till sin orkester..

Enligt Microsoft så är framtiden väldigt omständlig och sämre än tangentbord...

Såklart det blir lustigt när amerikanare försöker uttala icke-engelska ord då de inte precis är skickliga på.. språk.

Dei-us Ecks (Ex). 1:31 i videon uttalar personen det korrekt.

Med tanke på att en Xbone S bara är en pimpad Xbone så är det inte särskilt intressant att köpa en "meh" konsol när dess billigare version fortfarande säljs.
Bättre att vänta till nästa "not a new generation" av konsoler (Xbox scorpio och Playstation neo/PS5)

Spel som inte kan lanseras färdiga är inte egentligen värda att köpa förrän de faktiskt är färdiga.

Det enda sättet att undvika såna här problem är att aktivt undvika spel som utvecklats "tillsammans" med Sony eller Microsoft, då man vet, man vet så väl att spelet blir ett konsolspel med en portning till PC, vilket No Man's Sky var.

Skatteverket kan säga precis vad de vill, men professionella youtubers och twitchare bör vänta på ett domslut angående detta innan de böjer sig för makten av skatteverket.

Skatteverket har inte domstolsmakt, och kan inte bestämma vad och vem som ska betala skatt för vad som icke är lagstadgat.
Sen nya lagar som kan inkludera skattning av videoskapande kan endast föras i Sveriges Riksdag.
Inte i någon mörk hörna hos skattnasaren.

Skrivet av Moltoy:

Är det bara jag som inte gått på hype tåget...kollat på twitch och det ser bara tråkigt ut...väntar på star cit. ist

No Man's Sky och Star Citizen är långt ifrån ens liknande spel,
och med Star Citizen lär du få vänta länge, ca 5-10 år då spelet inte ens längre har en launchdate, det är än så länge "to be decided" (TBD), något bara brukar attribueras spel man inte börjat med pre-production av.

Precis som förväntat, Steam har satt releasedatum till 12e Augusti, antagligen uppkom förseningen för att Sony lyckades tvinga Hello games till en försening.

Hello Games gjorde ett stort misstag när de ingick ett samarbete med Sony, ett av de sämsta företag att samarbeta med, likt deras underlägsna konsol. Inte konstigt de påtvingar idiotiska förseningar för att lura folk att deras skräpkonsol är något värt att ha, när i faktum datorer redan är bättre än deras nästa version av skräpkonsol.

Nej, behåll ni er 2-dagars försprång, jag väntar nog nån vecka att köpa spelet, nog värt att se released material för att veta om spelet är så bra som Hello Games säger det är, Sony har nog pimpat upp spelet i hype-motorn en del.

Skrivet av zliddret:
Skrivet av Mastermind530974:
Skrivet av zliddret:
Skrivet av Ender:

Den som inte betalar för ett mästerverk som Witcher 3 ska fan ha virus så det står härliga till!

så jag som laddade ner witcher 3 för att testa ca 30 minuter för att sedan avinstallera och köpa det under julrean förtjänar virus också?
Mästerverk eller inte, jag köper inget förrän jag kunnat testa lite före för att se om det är värt pengarna.

Får en att önska att fler spel hade demos med sig.

precis, hade inte haft emot demon, var ju det som väckte intresse förr.

Demon är dock kontraproduktivt till publisher-företagens ändamål; att sälja så många kopior som möjligt av sina spel.
Det ärr antagligen därför de nästan upphört helt med demon, samt börjat hypa spel och köpa annonsutrymmen för tiotals miljoner dollar för iaf sina AAA-spel.

Det är lättare och effektivare att överhypa ett dåligt spel och lura konsumenterna än det är att bara göra ett bra spel.