Inlägg av Tomas Helenius

Inlägg som Tomas Helenius har skrivit i forumet

Det måste komma spel som är minst lika bra, gärna bättre, än PS5-spelen till Xbox, annars finns liksom ingen anledning att välja den.

Skrivet av QuiGonRat:

Tänker bara på "Jag dödade en naken man på en strand!" - Fredriks allra första kill i PUBG anno 2017 😍

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Ett av mina allra käraste minnen! Jag hade svårt att få en kill i PUBG, men till slut lyckades jag! (RIP naken man på en strand).

Fredrik drömmer om att döda sin chef, yes?

Skrivet av unoR:

"Det är före skatt, så priset lär landa omkring 3 300 kr. Priset för att uppgradera från billigare versioner framgår inte på köpsidan, men enligt FZ-forumiterna blir det cirka 1 400 kr efter skatt. (Tack till er som tipsat!)"

Då är 1400 för oss som har EOD (som var den dyraste versionen 😓) Så det kommer kosta mer om du har någon annan version. Så skulle skrivit från 1400 kr.

Sant, fixat. Tack.

@kebbe @unoR @yohahn – tack för info om priserna!

Skrivet av robbis:

Har ingen mastodont burk direkt, men man får inte sån stor boost i pref. med ett 4080 heller. Snittar runt 50fps förrutom i cutscenes då den droppar markant. Kör på i7 med 3080. Det är dessutom EA så har inga som helst orosmoln över prestandan för framtiden, spelet har en lång bit kvar tills det släpps och dom fixar redan saker.

Tack för svar!

Skrivet av Mutumba:

Håller helt med. Det kan vara lite förvirrande ibland om det som listas som minus är aspekter som påverkat betyget eller inte. Jag har i alla fall svårt att tro att det inte skulle påverka betyget eftersom det nämns både i text och betygsrutan. Men i texten mer nyanserat och utvecklat, såklart.

Det är som alltid, läs fler recensioner och försök bilda dig själv en uppfattning. Tycker att det är lite tråkigt att tråden blir kapad av den här meta-diskussionen eller vad man ska kalla det för.

Plus/minus är axplock från texten, snabba summeringar av intressanta saker för att göra recensionen tillgänglig och underhållande. Jag vet inte om det är just "plus" och "minus" som ger nån sorts antydan om mätbarhet, men det har det aldrig varit frågan om. Hade det varit tydligare med t.ex. tumme upp/ner?

Det är texten som ligger till grund för betyget, och om viktiga saker från texten blir plus eller minus kan de förstås vara en del av det som påverkar det. Hur mycket är omöjligt att säga - betyg "vägs" eller "mäts" inte fram. Man skriver recension och sätter betyg utifrån vad man känner för spelet efter genomspelning. Det handlar om känsla, kort och gott.

Skrivet av robbis:

Jag har kört en hel del och har inte haft några som helst bekymmer med varken ljud eller bilduppdatering, då kör jag ändå på 3440x1440. Gillar det skarpt och ser fram emot att se det uppdateras med tiden. Fantastiska miljöer och känsla i det. Sen är det snäppet lättare än souls spelen vilket är till min fördel. Det är ändå en del taktik så jag dör ganska mycket men det känns aldrig omöjligt som det ibland känts för mig ibland i souls spelen.

Redan en 5 av 5 från min sida.

Kul! Får man fråga vad du har för grafikkort och processor?

Skrivet av AdamMK:

Jag tycker att den här tråden visar på att betygsrutan ställer till mer än den hjälper.
Om man läser texten i sin helhet framgår det att Jonas inte tycker att klädseln förstörde spelet, men kunde bryta inlevelsen från spelets ton i övrigt (tror jag?).
Det är också oklart om karaktärsdesignen är ett större minus än kontrollerna?
Det ser man inte om man bara läser betygsrutan.

Om man nu har en betygsruta, tycker jag att inlevelsen bryts är en legitim minuspunkt, som kan dra ner betyget, som man också kan hålla med om eller inte.
Det kan ju vara andra saker också, som att musiken inte passar in i spelets miljöer, eller att det är dåliga röstskådespelare.

Sen är ju allt subjektivt, och man får väl bilda sig en egen uppfattning, vi läser ju bara hur Jonas upplevde det hela. För många är karaktärsdesignen ett plus. Om enskild person inte kan säga hur de upplevde det hela är det väl ingen mening med att ha recensioner alls.

I det här fallet, ja. Annars inte. Betyg och plus/minus ger en snabb summering av recensentens tyckande, utan dem hade färre tagit till sig recensionerna. Sen kan det bli härjigt ibland, som nu, men det är rätt sällsynt.

Om man upprörs av betyg, plus eller minus får man faktiskt göra sig ansträngningen att läsa vad skribenten tycker, det tar max några minuter. Gärna innan man går in och rasar i kommentarerna. Eller så kan man fråga skribeten – vi finns här.

Håll er till ämnet

Diskussioner om könsidentitet och annat är off-topic, jag kommer rensa bort såna inägg framöver.

Håll diskussionen till spelet Stellar Blade.

Tack!

Skrivet av Crank:

Hade säkert fått maxbetyg om hon hade sett ut som tjejen i Returnal 🤣

Svaret på den frågan finns i recensionen och i flera kommentarer av Jonas ovan. Och det är ”nej”.

Skrivet av WargH:

Och läsarna tycker också saker och kommenterar. Det är väl den naturliga diskussionen, annars är det ju ingen ide att ens har en kommentarsfält. Men jag förstår att alla är lite på tårna och taggarna utåt pga allt snack som varit om spelet på Youtube och andra ställen där många har en agenda.

Ja givetvis. Men jag har svårt för felaktiga påståenden som att betyget sänkts och att det sätts stämplar på oss för att en åsikt uttrycks. Msn måste få tycka saker utan att stämplas som det eller det.

Skrivet av Earthscum:

Tveksam karaktärs design.... LOL Känns väldigt krystat att dra ner betyget för att Eve ser bra ut.

Skrivet av Natrium:

ja varför gör dom inte en fet tjej som ser ut som dom ramlat ner ifrån det fula trädet och träffa varje gren på vägen ner.

Sån karaktär är mycket roligare att spela. =D

Tror aldrig någon sagt liknande och mena det ^^

Skrivet av Azedrian:

Agreed... Visst, det är överdrivet (vilket fortfarande är ok), men inte hälften så mycket som stor del av västerländsk media har emot, gud förbjude, vackra kvinnor. Tråkigt att se fz. Såg inte God of War fick sämre betyg för shirtless Kratos.

Skrivet av DieZe:

Kan inte annat än instämma, känns som de flesta recensioner kommer ha med det som ett minus för att det är ”rätt” att tänka så lol. Protagonisten är förövrigt skaparens fru som de scannat av och fört in i spelet. Visst, vissa attribut har ju ”ökats på” så att säga men känns jäkligt trött att ens anse att det är tveksam karaktärsdesign.

Det här är en recension, där tycker man saker. Det är hela poängen: att någon berättar om sina upplevelser om något. Inte att skriva saker som alla håller med om.

Jonas är dessutom väldigt tydlig med att det är hans åsikt och att alla får tycka precis vad de vill. Det blir ju väldigt konstigt om recensenten inte får tycka saker, när ni får göra det i kommentarerna?

Inga betyg har höjts eller sänkts på grund av nån klädsel. Det finns ingen gemensam agenda om kvinnors utseende som västerländska medier följer. Förlåt om jag låter dryg, men läs vad som står istället för att tolka in massa saker i texten.

Kan vi prata om spelet nu?

Skrivet av Atilaa:

Bra spanat, har lagt till infon om när Epic-klienten krävs och inte. Tack!

Skrivet av Påskmust:

Starkt jobbat av teamet men kanske lite naivt att tro att Bethesda skulle kommunicera med dom på det sättet?

Spelet får ju massor av extra uppmärksamhet tack vare modden, det borde spelmakarna vara väldigt glada för. Men visst, de kanske inte kan gå ut med info som ingen annan vet på förhand. Men man förstår frustationen hos moddskaparna när sånt här kommer bara nån vecka före releasen.

Skrivet av Atilaa:

Halvt sant (att exklusiviteten upphör) då Epic Game Services krävs och laddas ner även om du köper via Steam, det enligt flera recensioner på Steam.

Att exklusiviteten upphört är helsant (det kan ju köpas på Steam). Det andra visste jag inte - tack för infon! Lägger in det i nyheten.

Det här inlägget förklarar att det går att köra spelet på Steam utan Epic-klienten. Används på egen risk, dock.

Skrivet av Lukan:

Gillade 1an, men hört att detta flyter på riktigt dåligt på PC.. någon som har erfarenhet på PC som vet om det är värt det? Prestanda mässigt?

Pc-versionen flöt inget vidare, nej. Men bortsett från det så är det ett grymt bra spel.

Skrivet av Bennii:

Jag visste svaret på frågan om Redfall-betyget, men eftersom ni skrivit siffrorna i oordning valde jag fel! Jag kräver kompensation för lurendrejeriet!!

Du får ett suddgummi så du kan rätta felet/felen.

Skrivet av doversund:

Vilket svårt torsdagsquiz det var denna gången, vääldigt många frågor och inga bilder alls! 🤔

Fredrik som flippat, tar fel på dag och blir elakt svår.

Skrivet av jeppe109:

Finns väl en anledning till att FZ inte recenserar spel som ännu inte lämnat early access.

Japp.