Inlägg av Tomas Helenius

Inlägg som Tomas Helenius har skrivit i forumet
Sida 1
Skrivet av Bojkott:

Xbox Series X och PS5 har samma pris i dollar och i euro , $499 respektive €499, men ändå kostar Series X 5695 kr och PS5 kostar 5999 kr. Känns som att Nordisk Film försöker rövknulla oss!

Alternativt att Microsoft smeker oss medhårs.

499 euro är ca 5 190 kronor, sen kemskatt på 440 kronor, Då är vi uppe i 5 630 kr. Det är 60 kr under Microsofts rekommenderade pris på 5 690 kr.

Att bara kunna peta i en gammal spelskiva och köra är fantastisk fan-service, men utöver goodwill tjänar Sony inget på det - de kommer ju inte sälja massa 10-25 år gamla spel igen. Så det har väl inte högsta prio. Men det är fullt möjligt att de kommer släppa saker via PS Now eller som nån sorts bonus för PS Gold-prenumeranter framöver. Då drar de ju in lite pengar på spelen igen.

Skrivet av Kris:

Någon som kan förklara hur 399 dollar blir 4999 kr i Sverige?

USA-priser är före "sales tax", en skatt som läggs på vid köp. Olika mycket i olika delstater, men priset är alltid högre över disk än vad som anges så här. Men saker kostar ofta mer här, särskilt nu när kronan är svag. 399 dollar översätts ju rakt av till 399 euro, trots att 399 dollar är under 340 euro i dag. Utslaget på köpkraft och annat som jag inte kan kanske konsolen inte blir så mycket billigare där i slutändan.

Skrivet av Kapten schimpans:

Ska också skaffa ny tv under black friday är tanken. Har kollat på den du länka samsung qled 80T, stod mellan den och lg oled B9s men är rädd för inbränningarna på oled så får bli qled.

Jag har en LG C8 sen snart två år, ser noll tendens till inbränningar. Fantastisk tv för övrigt, rekommenderas varmt (fast nyare då).

Skrivet av Mirage:

Eftersom jag inte spelat ett Mariospel sedan 80-talet och är helt ointresserad av både Mario och Nintendo i övrigt, så läste jag inte en enda fråga utan klickade bara chans varje gång.

4/10 Korrekta svar!

Skrämmande många rätt.

Ett av tre alternativ är rätt på varje fråga, så statistiskt sett får du tre eller fyra rätt genom att chansa. Du är i fas med matematiken!

Skrivet av puban:

för en som inte är insatt i VR-världen ännu.
Vad spelar lagringen för roll? Instllerar men spelen direkt på headsetet, eller är det olika sortes headset-specifika program?

Om du spelar trådlöst hämtas spelen från Oculus-butiken och lagras i headsetet, då spelar lagringsutrymmet roll. Det går givetvis att rensa och tanka om det blir fullt, men mer lagring är förstås bekvämare.

Man kan även spela Steam-spel, antingen med USB-kabel eller trådlöst, då skickas spelet från dator, interna lagringen påverkas inte nämnvärt.

Skrivet av Stephan:

Räknas RTX 3080 som en konsol?

Ja, "Xbox Series Wrooom!"

Skrivet av CyberJ:

Kvällen kommer handla om SPEL vilket Sony gjorde klart redan i presentationen av eventet
Release, pris och pre-order kommer senare
Kom ihåg var ni hörde detta😎

FZ will remember that.

Skrivet av jehuty:

https://i.imgur.com/cI2IW2p.png

Så heter det inte "RAM-minnen", det heter "minnen". M:ett i RAM står för memory så det du säger är i princip "minnen minnen".

EDIT: Jävlar vad stor bilden blev! Forumet dubblade storleken av någon anledning

Stor nog för att få oss att förstå.

Jo, jag vet vad det betyder, och många på FZ vet betydelsen. Men det sitter lite i fingrarna, får försöka städa bort det.

Skrivet av Maaden_Swe:

Så man skriver ett löst rykte i en artikeln bakom en betalvägg, sen har man någon som kommenterar den och får det låta som ren fakta och sanning, den är gratis. Visst står det läääääängst ner att det är en krönika, inte i början där namnet står, nej nej, det kan man ju inte avslöja utan istället hoppas att folk inte scrollar så långt ner.

Man ger folk tillgång till något som låter som fakta, när det är ett påhitt.

Kom igen nu, hur långt får man böja på sanningen innan det ifrågasätts.

Det är lätt att kritisera beslutet att publicera ryktet nu när det är dementerat, men varken du, jag eller nån annan vet ju vilka källor Bloomberg har eller varför de valde att lita på dem.

Det står faktiskt "Opinion" både i url:en och högst upp ovanför artikeln, samt i slutet. Lite får man anstränga sig som läsare.

Skrivet av Maaden_Swe:

Inte i den här texten. Sen länkar man till en text som är låst bakom en betalvägg.
Så jag håller fast vid att det är ett vidrigt beteende.
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-09-15/sony-s-...

Det där är en kolumn eller krönika, en personlig kommentar kring nyhetsartikeln, och baseras på innehållet i den. Då förlitar den sig på samma källor. Inget fel i sig, även om man med facit i hand borde ha väntat med att skriva den tills man var säker på att uppgifterna stämde. Nu känns den ju rätt onödig.

Artiklar bakom betalvägg är ju inte konstigare än att saker står i en tidning som kostar pengar. Journalistik kostar.

Skrivet av Maaden_Swe:

Jag har uppgifter att Bloombergs påstående kom efter ett anonymt tips från Microsoft. Precis som Bloomberg tänker jag självklart inte gå in på varifrån jag fått uppgifterna ifrån. Det är väl så det fungerar i världen nuförtiden.

Det som är så vidrigt med Bloombergs beteende är att man skrev det som fakta, inte som ett rykte.

Gäsp.

Det framgår tydligt i texten att det är enligt en källa och inte fakta, t.ex.: "...according to people familiar with the matter." Syns inte i rubriken, men så brukar det tyvärr vara och det förtjänar kritik.

Tack för tips! Blev nyhet.

Det vore lite kul/retsamt om Sony lägger sig 10 dollar under Microsoft och tar 489 dollar för dyraste PS5:an. Men 449 eller 499 dollar känns mest sannolikt, och då 399 eller 449 för den utan skivläsare. De lär väl lägga åtminstone en av dem lägre än Xbox Series X i alla fall, ser väldigt bra ut när den/de jämförs med Xbox.

Skrivet av ZeldasCastle:

Tack!
Ingen verkade bry sig när jag påpekade samma sak här tidigare.
FZ behöver personer som dig Roten.

Jag missade det, men tack till dig också!

Skrivet av Roten:

Nu blev det lite fel på faktan FZ!

Mario introducerades i Donkey Kong (arkaden) 1981, då som "Jumpman". I efterföljaren Donkey Kong Jr från året därpå fick han namnet Mario.

13 september 1985 släpptes Super Mario Bros till Family Computer i Japan.

Slarvigt skrivet, men nu står det rätt. Tack.

Om detta stämmer får vi innerligt hoppas att det inte blir en Xbox One-grej av det, att Europa får vänta nästan ett år. Stressande. Men å andra sidan har vi det spännande medan vi väntar på releaserna. Alltid något.

Skrivet av neocon:

Och mycket mindre pengar.

Detta är en rolig video som jag tycker visar ganska bra hur stor potential Star Citizen har:

Ja, jo. Det är en balansgång: höjer man förväntningarna för mycket får man dåligt rykte, lovar man för lite säljer man inget. Men SC lutar åt det förstnämnda.

CIG och Roberts hade förmodligen fått mycket mindre kritik om de inte redovisade allt så tidigt. Öppenhet är positivt på vissa sätt, men som spelmakare måste man ju också marknadsföra sin produkt och då hade det kanske varit bättre att spara en del information till senare, när den är närmare att bli verklighet.

Skrivet av Chicobello:

Menar du att man kan sätta den på bordet utan att montera dit den?

Exakt. Undersidan på fästplattan är gummerad så det bildas undertryck (som en sugpropp), så du trycker fast fästplattan på en slät bordsyta - inga skruvfästen. Det sitter inte lika bra förstås, men jag upplever att den sitter okej så länge man gör mjuka rörelser. Jag har testat på minst tre olika bord, helt ok resultat på alla.

Se videon här, från ca 35 sekunder.

Sida 1