Inlägg av Ichinin

Inlägg som Ichinin har skrivit i forumet

Futurama, känner mig gammal när jag ser vilket år säsongerna släpptes, känns som igår.

Skrivet av ZF:

Även det kan i och för sig ogiltigtförklaras. Men det hänger såklart på hur avtalet gjorde och om det är rimligt eller ens giltigt. Att bråka med företag är dock något de flesta helst undviker, så exemplen är det såklart därefter glest mellan.

Allt beror på omständigheterna, om du t.ex. arbetat i 3 månader och inte fått betalt så kan det du har producerat tillfalla dig. Båda sidorna ska uppfylla anställningsavtalet, ensidiga kontrakt skapade av sociopater som tror att de ska kunna nyttja folk som gratis arbetskraft liknande rent slaveri är inte tillåtet.

Skrivet av Piigge:

Skulle gärna vilja se detta i EU, har haft flera jobb som varit under non-compete och man ansvarat för hela den tekniska komponenten på någon lösning, enda som stoppat en från att gå någon annanstans och ta det i mål snabbare var non-compete.

Låter mer som en vanlig klausum som förbjuder att ta med deras IP och bygga vidare på den. Det är inte anti-compete utan skydd för företagshemligheter. Det finns också i Sverige. Anti compete går implicit ut på att du inte får starta eget och konkurrera med kunderna. Men du får aldrig ta IP eller kunder med dig om du startar eget.

Skrivet av Trycket:

Nja jag tycker samtidigt att det är lite problematiskt och det har ändå funnits lite logik i non-compete klausulerna. Om ett företag spenderat miljarder på att utveckla något, och en person väljer att ta och i princip kopiera konceptet, är ju inte det helt schysst.
Någon har ju ändå betalat din lön, utrustning, medarbetare och annat för att utveckla den komponenten, idén osv. Det är en stor del av driva företag att få den möjligheten, tiden och energin.

Syftet man vill främja är ju att man ska få konkurrera och göra sitt eget, inte stjäla idéer. Även om patent ska skydda är idéer inte patenterbara.

Nej, handlar om konkurrens, du får ALDRIG ta med dig IP eller kunder om du går och startar eget. Du får däremot skriva en ny, liknande produkt från scratch och konkurrera med den, men om du kopierar en byte kod från källkoden så begår du ett brott - allt måste vara clean.

Patent skyddar aldrig ideer, och speciellt inte mjukvara i Europa. Mjukvarupatent är rent skadliga och håller tillbaka utveckling. De enda de används till för är att krossa startups och som krigsmedel när A stämmer B som stämmer tillbaka A.

Skrivet av lajklajk:

Finns inte det här i Sverige ? Väldigt vanligt med konkurrensklauseler, iaf inom IT

De ska inte finnas, sist jag såg ett sånt var på 90 talet, och det var VÄLDIGT tveksamt om det var legitimt eller ej redan då. Du får inte skapa genereriska klausuler som förbjuder folk att ta arbete.

Skrivet av Sarato:

Jag kollade och det finns men bara om du sysslat med företagshemligheter eller om du är någon slags specialist som kan röja information till konkurrenter. Då kan det finnas klausuler som sträcker sig upp till ett par år.

Där handlar det om företagshemligheter, inte konkurrens, dvs. möjligheter att ta ett nytt jobb och slippa svälta. Se det här inlägget för mer info.

Skrivet av phi:

Jag sitter med en konkurrensklausul om att inte ta med mig min kundstock till en konkurrent i ett år.

Åter igen, företagshemligheter. Om inte kunden IMPLICIT säger att de ska göra sig av med din nuvarandr arbetsgivare och vill istället köpa tjänster av dig, och efter att du startat eget så kontaktar DE DIG och inte tvärsom så är det inte ett problem. Du får däremot inte sno med dig kunder om du lämnar och kör eget.

Gillar inte såna här spel, men coolt att du använde animerade gif i recensionen.

Skrivet av eaggi:

Så precis som i alla mobil MMOs? Tryck på auto och hitta på något annat att göra?

Tja, eller också bara installera Progress Quest på en gång. Finns nu även för Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.github.pkun...

Skrivet av Kiske:

Eller så struntar man i att lägga in tråkiga delar i spelet. Det ger ju inga fina bilder om Sonys utvecklarkompetens iallafall.

Exakt, om man är så jäkla talanglös att skapa roliga spel så kanske man ska undvika att skapa dem.

En simpel mekanik som funkar bättre är en fråga "du har redan gjort det här en gång, vill du skippa det"?

Gillar Dill och Ranch chips, men på senare har jag käkat vanliga saltade chips. Äter dem istället för potatis till kött som jag kryddar skiten ur. Nån gång då och då så blir det Carolina Reaper chips.

Firefly.

Har haft problem att försöka ta mig genom serien, men lyckades i helgen. Den är.. sådär intressant som SciFi, känns mer som en cowboy serie med rymdskepp. Förstår att de tappade tittarsiffror.

Tydligt att StarField teamet har suttit 24/7 framför Firefly/Serenity när de gjorde spelet.

Depeche mode-a-like skapad sång. Texten blir lite otydlig och flummar ur ibland, men ganska okej resultat:

Varvar ner med Bigbang Theory efter en hätsk dag där jag testat ett 20 tal mods till min Project Zomboid server, många av dem funkar endast i Singleplayer och det står nästan aldrig om en mod funkar i MP eller ej.

Holy hell. Inte en chans att jag betalar det priset.

Apropå Audioslave, finns ett svenskt band som heter Def Lev som låter ganska Audioslave. Låten är också med i Big Ambitions (Rock radio)

Musik från TWD funkar bäst med Zomboid.

Skrivet av vbgbasse:

Lite så e det väl. Det är då man startar om servern, sätter på några % springande zombies och skruvar upp svårighetsgraden. Vill man ha den ultimata svårigheten, så lirar man dessutom på en pvp-server 🙂

Har redan spelat på insane mode (se bilden ovan) och springande zombies, klarar mig bra utan PvP, ungefär som jag klarar mig bra utan att det kommer hem folk till min lägenhet och pissar på golvet.

Sitter nu i alla fall och odlar och prövar att överleva vintern, något jag inte brukar nå. Inte för att jag brukar då, utan främst för att jag blir urtråkad och startar om när jag är på den plats på mazlovs trappa jag är just nu.

Såg ett dokument tidigare (har försökt hitta det) som skapade en del rabalder i IT branschen - rekommendationen var att sparka folk för att lönerna låg för högt. Inte för att det gick dåligt, utan bara för att få ner lönerna. Usa har nån konstig högkonjunktur där folk får gå ändå och många blir uppsagda "där för att". I Europa har vi mer traditionell lågkonjunktur. Fråga mig inte hur det här fungerar, men jag vet att folk blir uppsagda.

Om företag beter sig dåligt så är det fan uppenbart att folk byter bransch. Kommer ihåg IT Bubblan i början på 2000 talet, folk drog och det blev svårt att hitta nya ett tag. I vissa sub-branscher så är det konstant svårt att hitta folk, typ säkerhet och viss utveckling.

Är man klar med zomboid när man åker runt och letar trädgårdsmöbler och försöker komplettera sin samling av VHS filmer?

Skrivet av Chicobello:

Bågskyttet är dock otroligt tillfredsställande och det tar en himla massa träning innan du ens har en chans att träffa något på mer än 20 meters avstånd.

Många kor och får fick sätta livet till för mina skills.

Kul och snyggt spel. Älskar open world och det här spelet passade mig, fast naturen var rätt död när du lämnade vägarna, omkring 10 meter av vägen så försvann all växtlighet och det fanns (nästan) inga svampar eller örter att plocka upp.

Sparsystemet var "sämst of the sämst", men som tur är fanns det en mod för det.

Roligaste ögonblicket jag hade var när jag stötte på en NPC lite norrut jag stötte på som sa "Let's try our strengths against each other". Jag satte 2-3 pilar i honom, han rasade ihop, jag sa till skärmen "My strength is Archery" och red vidare.

Skrivet av bjornfobi:

Ibland önskar man nästan att det fanns nån musiktjänst som fungerar ungefär som gamepass gör.. att man kan betala ett abonnemang och sen få tillgång till massa musik i telefon, dator eller mer eller mindre vart man vill.. stannar nog vid en dröm!

Men för att vara lite seriös.. vad har du mp3orna till idag? Och jävligt surt jobb du har framför dig!

Seriöst så brukar jag söka på musik på youtube för att jag inte orkar gå till hyllan och leta upp en skiva. Jag minns att jag rippade alla CD skivor för några år sedan, men vet sjutton inte var de tagit vägen. Så standard är youtube. Hade youtube premium förut där youtube music ingick och det var rätt smutt. Men nu är det så att jag har betalt för X antal CD skivor så jag vill ha den snabbt tillgängliga på hårddisken. Och det håller jag på att fixa nu.

Ett par skivor finns faktiskt inte på nätet och de måste jag rippa. Har fixat 2 av dem redan. Som tur är så går det MYCKET snabbare än att rippa DVD skivor, bara 650 MB (max) och läses i 10 x speed i media player.

Hittills har bara en skiva blivit felmärkt, det var en promo skiva som fick fel artist och album, men var lätt att fixa.

Verkar ha slarvat bort alla mina MP3 på något sätt så nu sitter jag och rippar om sådär 300-400 CDs... jättekul :oP