Inlägg av stiivn

Inlägg som stiivn har skrivit i forumet

Tror inte spelet kommer bli intressant för mig förrän man gör om Items (s04). Det är hemskt tråkigt loot, man vill knappt plocka upp loot efter lvl 70.

Skrivet av pazu:

Nä, ingen bryr sig om sådant.

DU bryr dig inte om sånt, sluta upp med att tro att alla människor känner som dig.

Blizzard borde ändra D4 från "Live Service Game" till "Live Development Game"

Skrivet av NeoWeo:

Märkligt. Nån som vet hur de hostar spelet? Aws, egna servrar?

Garanterat AWS,Azure eller liknande. Enklare att kunna skala vid behov samt man slipper underhåll.
Svårt att se att någon spelutvecklare idag har egna servrar.

Aja, bättre att de säljer än att de upplöser team. Men nej tack till stora bolag som köper upp en massa och sen krisar.

* Youtube Premium Lite
* Spotify
* Crunchyroll

Dessa är några som jag inte rör, annars kör jag en månad på någon av de andra när jag väl känner att det finns något att titta på och jag är uttråkad.

Skrivet av PGR1985:

Jag kräks över att stora hajar köper upp mindre studios och sen blir resultatet det här efter endast en misslyckad affär. Hur fan tänker Embracer? Finns det någon verklighetsuppfattning i hur bräckligt deras arbetsmetod är? Stackars anställda som säkerligen har blivit lovad guld och gröna skogar vid uppköpet. 🤮

Ja det är vidrigt att utvecklare och vi spelare hamnar i kläm för dessa stora bolagens misstag och maximerad vinst. Hemskt trött på det och förstör marknaden...

Skrivet av Shamanfox:

Så med andra ord en extremt minoritet som har problemet? Jag har ASUS 3080 TUF och har som sagt inte haft problem med prestandan. Polaren har 3080, han har inte heller problem med prestandan.

Jag säger inte att ingen har problem, men forumet här (och överallt för den delen) blåser upp problem ofantligt mycket, speciellt när det kommer till spel eller företag som får mycket hat.

Vill inte säga att det är ett extremt minoritet problem. Då det finns stora trådar om det både på deras officiella forum samt reddit.
Men problemet ska vara löst med senaste patchen. Så det blir att testa av det och höja upp grafiken igen.
https://twitter.com/icyveins/status/1677699812840415233

"Gnällarna" har inte alltid fel, bara för man inte har hört om problemet.

Skrivet av Sapiens:

Tja de hade ju kunnat lägga till stöd för inofficiella privata servrar. Där man kan modda och ställa in xp-boost, drops, fiendestyrka osv, efter vad man själv tycker är lämpligt.

Detta kan man bara glömma då mängden av fusk man skulle kunna skapa för "live servrar" skulle bli större och ohanterbar.

Skrivet av Shamanfox:

D4-servrarna fungerade bra, både SC och HC från Dag 1. Jag kör allt maxat på 3440x1440 skärm utan problem. Hurvida deras servrar är påverkar inte alls prestandan på spelet som din dator kan kräma ut, utan servrarna påverkar endast uppkopplingen mellan dig och servern.

Så frågan är kanske ifall du inte har så riktigt kraftig dator som du påstår, eller så är det något knas på din sida. Alla mina polare som spelar eller har spelat D4 så har ingen av de klagat på prestandan eller optimering, och jag har inte direkt hört från någon Content Creator att spelet skulle vara dåligt optimerat på något sätt.

Enda gångerna jag har fått mindre stutters är i vissa huvudstäder när man kommer till vissa sektioner och spelet laddar in området så blir det en minimal rollback, men det påverkar inte gameplay överhuvudtaget då man inte slåss i städer.

Det är ett känt problem att folk med high end kort från Nvidia (3080+ modeller), där det är memory leak. Har själv detta problem. Spelet stuttar helt plötsligt och VRAM är maxad utan anledning.

Blizzard vet om problemet och sa att de arbetar med NVIDIA för att lösa det. Men vet dock inte om det är löst till patchen.

Storyn 5/5, endgame 3/5 (men har möjlighet att bli bra)

Men ska jag ge helhetsbetyg just nu blir det 3/5.
Det som faller är endgame som totalt faller platt. Tråkiga glesta dungeons. Dungeons som inte alls är random utan man blir tvingad till några stycken per Tier skala och blir hopplöst uttråkad. Varför kan vi inte få tillgång till alla oavsett Tier?
Variation av mobs och bossar är skrattretande lågt.
Saknar även att få döda storybossarna. Har aldrig varit med om ett diablo där vi mister dessa efter man är klar med storyn.

Sen lite mindre saker som filter, kunna söka i stash, skrattretande liten stash som delas med andra gubbar (varför?) och mounten... den var lika horribel i stängda betan.

Skrivet av Kalliban:

Det är ju precis så det är. För att jag valde min utbildning inom it kan jag inte plötsligt byta jobb till psykolog utan att göra en investering. Men det går.

Jag kan försöka förklara hur jag tänker: I d4 gillar jag att mina val att exempelvis bygga en lightningsorc gör att jag får spela med en lightnignsorc. Att olika builds faktiskt ger olika speöstilar osv. Jag ser olika builds i endgame på samma sätt som olika klasser i endgame, dvs har jag ex en lightnignsorc och vill ha en firesorc så är det för mig rimligt och roligt att ha två karaktärer med olika builds, precis som att ha en sorc och en barbar som två olika karaktärer. Att respecca helt och alltid kunna välja alla skills beroende på vad jag känner tar bort delar av spänningen att bygga min build. Det förtar också känslan av att mina val spelar roll under spelets gång, då blir expandet mer av en transportsträcka för att bli maxlevel istället för en väg där jag utvecklar karaktären till den karaktär jag vill ha i endgame. Jag gillar rollspelsdelen av spelet. Att helt byta från ex lightning till fire i endgame vore lite som att kunna respeca en sorc till en barbar. Under spelets gång när jag levlar kommer jag naturligtvis prova på olika skills (då är ju respec billigt) och sakta röra mig mot den build jag känner är rolig och som jag vill ha i end game, väl där (när respec är dyrt) ser jag inte att jag kommer respecca mer än några poäng, exempelvis byta en skill mot en annan eller byta några passiva för att slipa på min build, men jag kommer nog aldrig byta build helt på samma char.

Om du max får behålla ett yrke i 3 månader, hade du verkligen orkat "investera" i ditt yrke avsevärt då?

Jag tror starkt på en nerf efter första säsongen på kostnaden respec. Folk orkar liksom inte hålla på att farma varje säsong för att få till en build utifrån loot. Speciellt inte Diablo som ska vara mer casual och inte så hårt driven som Poe samt har inte samma möjlighet till trading för att snabbare få till en respec.

Skrivet av Kalliban:

Då gör du ju en respec bara, inga konstigheter. Som de sagt många gånger så kommer respec vara tillräckligt billigt för att man ska kunna ändra sin build, men inte så billigt att builden kan ändras hela tiden inför olika moment.

Det var verkligen inte billigt i stängda betan vid högre paragons. Visst kunde vi i stängda betan få in guld genom att sälja ascpets till vendor för ganska mycket guld, men svårt att tro de är så generösa med det vid släpp.

Det är ju inte bara respec som kostar guld.

Skrivet av Yatagarasu:

New World är enligt mig ett väldigt bra exempel att nämna!

Problematiken kring argumentet "just add more servers" blir väldigt tydligt när företag (i detta fall AGS) går ut och förklarar "nej, det är inte bara att lägga till fler servrar". Sedan varför det inte går är ett särskilt problem för just titeln i fråga. Varför jag anser att just AGS med NW är ett såpass bra exempel är för att kötiderna var på den extrema sidan, men möttes upp av väldigt bra respons från utvecklarna om varför det ser ut som det gör.

I slutändan är principen densamma oavsett spel:
Det är inte bara att "lägga till mer servrar". Desto tydligare och detaljerat denna information kan förmedlas, desto bättre.

Problemet med New World var att de underskattade mängden spelare. Här måste ju någon har totalt missat att rapportera antal pre-sales och eventuella analys av kommande på dagen till avdelningen som hanterade infrastrukturen.

Va det 1500 per server och alla servrar tog slut direkt och runt 8000-15000 i kö per server?

Visst att man inte kan dra upp nya servrar direkt bara, men att låta folk köa för man misslyckas göra en ordentligt utredning på antal spelare vid släpp för mig ett totalt hjärnsläpp.

Hello Anthem 2.0 is that you? <3

Skrivet av anon_332538:

Fel eller inte, det är direkt olagligt och Spelinspektionen skulle förbjuda det direkt men de verkar inte bry sig. Du skulle även behöva beskatta vinsten. Tror inte de har gjort något vad jag vet och ändå är det en av världens största industrier. Någon får betalt eller är den myndigheten helt verkningslös

"Om du i ett dataspel vinner något med slumpens hjälp (exempelvis i en så kallad lootlåda) som kan köpas eller säljas för pengar/pengars värde utanför dataspelets virtuella miljö kan det ska betraktas som spel om pengar"

Största påtryckningen för att ta bort det var nog att kriminella kunde tvätta pengar hur enkelt som helst.

Många som klagar, men inget kommer gratis. I detta fallet är det speltid som krävs för att "få det gratis". Annars kan man ju köpa spelet och låsa upp heroes direkt.

Tycker det är ett bra sätt att försöka motverka smurf/fusk så mycket som möjligt.

Nya säsongen av Path of Exile

Spelar PoE till och från om expansionerna lockar. Men jag önskade man kunde ha lämnat allt Poe 1 för Poe 2.
Tycker redan det är lite för mycket och jag är inte alls intresserad av några gamla expansioner för ett nytt spel.

Kan bli bra, men just nu är jag lite pessimistisk

Folk lever kvar i gamla minnen och hoppas på att få uppleva samma känslor igen, man måste släppa taget och säga att det räcker nu.