Inlägg av ghostshades

Inlägg som ghostshades har skrivit i forumet

1
Skrivet av Nemo:

Apropå det så kom jag på ett Kickstarter-projekt jag sett nyligen, en film om ZX Spectrums historia. Jag vet inte om du gillar Kickstarter men jag tyckte det var kul sammanträffande.

The Rubber Keyed Wonder - 40 years of the ZX Spectrum

Kul! Tack för länken, och klart otippat projekt får man nog säga^^

Skrivet av sith:

Jag kan tipsa om följande:
- StarStable
- Roblox
- Minecraft
- Trine (1, 2, 4, (3an suger, de försökte sig på 3D och misslyckades kapitalt))
- Sims 4
- GTA 5 (ganska våldsamt, men vi tror inte på att spel tillverkar mördare eller så, vi pratar istället och spelar tillsammans)
- Red Dead Redemption 2 (ja, hon gillar hästar haha)
mfl.

Min dotter har gejmat sedan hon var sex år, elva nu.

Jag är dock bara early adopter vad det gäller spelandet, min lilla fnutt är bara tre år gammal än så där är det lite late bloomer hehe... det är helt ok om hon väntar lite med PC gaming. Men stort tack för att du tog dig tid att skriva tips!

Jag brukar oftast ligga bra till när det gäller långvarigt spelintresse, det hela började när en väns pappa kom hem från USA med en spelkonsoll. Jag blev ditbjuden för att testa TV-spelet ifråga, och det första spel som åkte i var PONG. Konsollen ifråga var ATARI 2600 och året var 1979. En helt ny värld öppnade sig och jag och kompisen satt som klistrade många kvällar efter det. 1982 fick jag en ZX Spectrum i födelsedagspresent, en helt underbar liten maskin med gummiknappar där man kunde spela två personer samtidigt på varsin del av tangentbordet! Spelet ifråga var "Battlecars", ett helt fantastiskt spel vill jag minnas. Sedan följde Commodore 64 och Amiga 500. Efter det var det några års dipp i spelandet tills jag köpte min första PC 1995 - En Pentium 2 450 Mhz.

Och här sitter jag nu, snart 50 år gammal och skriver detta inlägg på min I7 8700K med 32 GB RAM 3600 Mhz och ett nyköpt RTX 3090 och väntar på nästa intressanta spelsläpp. Min dotter gillar bara mobilspel än sålänge men vi ska nog hitta något PC spel som passar en liten tjej vad det lider, så att spelintresset förs vidare till nästa generation

Skulle jag sitta i en soffa och köra skulle nog min rygg klaga redan efter 20 minuters qualify...och självklart måste man ha handskar när man kör, det blir rätt rejäla blåsor i händerna annars. Och utan skor halkar man lätt av pedalerna!
https://imgur.com/R8YD19k

Jag valde den gyllene medelvägen mellan att gå tillbaks till gamla D2 LoD, och Path of Exile... Jag spelar en D2 mod som heter Path of Diablo! Mycket underhållande och med inte bara en av spelvärlden bästa communityn, utan också en mycket levande sådan. Om du bara äger D2 samt LoD är det bara att tanka ner och börja. Det finns även en mycket sofistikerad trading-site där man kan buda på och lägga upp items för trade. Det finns vad jag vet inga bottar och ekonomin är tills dags dato intakt. Jag bifogar en länk, om nån är intresserad. Det går även bra att adda mig ingame, mitt kontonamn är ghostshades, alltså skriver du till mig i spelet (om jag är online) genom "/w *ghostshades (meddelande)" så kan jag erbjuda en liten boost till den som inte vill ta det sakta och kanske nåt litet item till en spirande hjälte / hjältinna.

https://pathofdiablo.com/p/

Jag tänker att ett litet namnbyte kanske vore något.

Digital SUICIDE kanske?

Skrivet av Banzeken:

Den japanska versionen av N64:ans Super Smash Bros. refererar till en vanlig överlevnadsmatch som en "battle royal" istället för det lokaliserade "free-for-all".

Free for all (FFA) och Last man standing (LMS) är dock vanligtvis två helt olika spelsätt. Sen har ju artikelförfattaren på ett mycket tydligt sätt visat var benämningen "battle royal" kan bli label på lite olika typer av envig.
Ska vi enas om att låta "BR" vara ett mer lokaliserat namn som vissa upphovsmakare använt, för att benämna sin Last man standing-spelform?

Ja instämmer, verkligen intressant. Jag spelade arma-modden varje dag ganska länge. Den är fortfarande det roligaste LMS:et och då har jag testat de flesta kända. Låg på plats #124 på solo ranken, dödade 1080p två spel i rad samt sköt mitt bästa skott på 350m - en bil i maxfart sidledes...frosty92! 😺👍

Skrivet av TheConsul:

@ghostshades: Jag kan tycka att du motsäger dig själv lite. Visa historien respekt, visst, men vi spelar ett spel kring allt det hemska du skriver om för enbart NÖJES skull. Det sitter folk och skapar videor på YouTube med "best killstreaks", att jämnföra det med en mörkhyad avatar som är helt respektlöst kanske inte riktigt jämnförbart men...

Kan känna att detta är till för nöjes skull, jag förstår att vissa kan störa sig på att man kan spela MP som tysk kvinnlig avatar, däremot tycker jag mycket av kritiken som är nu börjar bli lätt löjlig då det är ett spel. Personligen tycker jag det inte spelar så stor roll, så länge inte det ser ut som Fortnight eller liknande med skins, vilket det inte kommer göra i detta fall. Tror många som inte håller med om kritiken kring ovan delar av spelet helt enkelt inte orkar att "försvara" spelet.

Jag gillade betan skarpt och lär nog bli att spela när RDR2 är utklarat.

Tror du att jag är historieintresserad för att jag vill vara respektfull då också? Nä. Det är klart att det är för nöjes skull. Med ditt resonemang så kan man alltså vara totalt respektlös när man gör något för nöjes skull? Jag känner starkt att nöjesorienterade lekar absolut inte måste vara respektlösa, men du ska naturligtvis göra som du känner oavsett min åsikt eller uppmaning.

Jag anar mothugg för mothuggets skull, det lät inte så genomtänkt. Eller var det för nöjes skull?

Skrivet av Mirage:

@ghostshades: Du sade precis det många försökt säga men misslyckats med. Bravo.

Ja det vart väldans tyst, kändes som om jag stängde tråden....kanske lika bra, kändes som om den stod och trampade lite.

Det är väl fel att säga att det kriget ligger mig "varmt om hjärtat" men jag har studerat det ganska ingående genom mitt historieintresse. Min farfar tjänstgjorde på allmänna säkerhetstjänsten (dåvarande SÄPO) och har berättat en del hårresande saker som han hade haft 50 års (!) tystnadsplikt om. Desto mer man lär sig, desto mer man förstår om vilka mörka krafter som var i spel - och hur jävla illa det kunde gått på många olika vis - framförallt om Hitlers kärnvapenprogram hade lyckats. Då blir diskussioner på denna nivå bara totalt ovidkommande. Jag antar att det är mitt sätt att vakta om hur det egentligen var, för hur hemst det än var så får vi inte förvanska det. För kommande generationers skull.

Lest we forget.....

Trevlig helg på er, nu ska jag faktiskt ge mig på spelet ifråga för första gången, kunde inte låta bli, nörd kring det som man är. Hoppas ni inte tycker att jag hycklar för mycket.... :]

Syns vid någon fjord, stad eller annat slagfält! Trevlig helg / Spökskuggan \o/

Så jävla PK...

...eller radikal måste man inte vara. Släpp in ryssen på slagfältet, vips kan du vara kvinna. Oftast var dom piloter (om dom var i stridande enheter), stridsvagnsförare eller t.ex. artillerister. Förutom de sedvanliga underhållstrupperna som stab / tross och transporter. Sjukvård, naturligtvis, alltid kvinnor där i krig.

Men ska det vara Andra Världskriget, inte lite skönt o coolt med mikrotransaktioner så man kan se ut som en jäkla julgran, eller ännu värre; en bajskorv i en gräddkaka. Inte rasistisk liknelse utan i den klassiska bemärkelsen att man, lugnt sagt, sticker ut. En gräddklick i latrinen, en banan bland kokosnötter.

Inga svarta män eller kvinnor bland tyskarna

Hos allierade, om man prompt måste låta kvinnor helt historievidrigt vara i stridande förband - gör klasser bara för kvinnor. Sjuksköterskor, lastbilschaffisar, luftspaning you name it med speciella vapen och färdigheter. Typ inga tunga vapen bara k-pist / pistol etc. Snabbare, svårare att träffa och med schyssta förband. Mot skador...

Då är det kvinnor med, och vill du prompt vara svart kvinnlig nazist så ska det vara någon slags zombie-slavkompani du strider i.

Men då frångår vi historien igen. Att skita i detta, FÖR AKTIEÄGARNAS SKULL, inte spelarnas, är att kissa på dom män, och kvinnor som dog i strid.

Minst 50 miljoner döda kan inte ha fel - dom kan heller inte emotsägas. Annars är det bara att göra ett "What if the Nazi's won and completely turned around in the racial issue" - skojspel i en annan dimension.

Men visst, tänk om himlen är grön imorgon, bilar kan flyga och kvinnorna plötsligt är männen fysiskt överlägsna, asball. Om man är i tonåren, en dag för att ba, vafförinte, eller på ett forum för förståsigpåare som mestadels försöker vara så jäääävla PK.

Öppna en bok om historia, läs lite om upprinnelsen till det hela. Fatta hur ett helt folk kunde gå med på något så jävla vansinnigt som "The final Solution".....

Eller varför inte tänka lite på vad som faktiskt avslutade kriget? Var det rätt? Om inte, hade det kanske dragit ut på tiden 5-10 år till med mycket fler döda än vad "Fat Man" och "Little Boy" orsakade.

Så, Visa respekt.

Hiroshima, som det kan ha sett ut innan några män, inte kvinnor, bestämde sig för att släppa "Little Boy" över staden, alltså ett civilt samhälle. Ingen militärbas direkt.

Hiroshima, lite innan "day Zero": Hiroshima, ingen vet vad som ska ske strax

Sprängkraften, som motsvarade 15.000 ton (15 Kt) TNT, var ett misslyckande ur vetenskapligt perspektiv då endast ca 1,4% av kärnmaterialet - höganrikat uran - fissionerades. Spelade ingen roll, totalförstört är.....borta. Massmord på stadsskala talar till fienden som ingenting annat.....

Hiroshima, lite senare den dagen.

Spela lite BF 5? Gör det, men visa historien och dess offer lite respekt, det handlar inte om att "alla ska få vara med" eller rasism, bara svensk bajsnödighet vid fikaborden, forumen och som alltid hos våra regeringar. Kom ihåg att vi har haft 204 år av fred PÅ VÅRA GRANNLÄNDERS BLODS BEKOSTNAD. Det är därför vi inte har någon nationell stolthet. Respektera nu varje Finländare lite mer än sist, och passa på att vara ödmjukare mot bestefar, vår lillebror västerut som vi släppte in Nazister till VIA VÅRT LAND. Och just det, sålde JÄRNMALM till. Får det lov att vara ett slagträ mein herr?

Läs, lär och Vet Hut.

Dataöverföring över längre distans när det snabbaste modemen var 28k och gav runt 5kb/s ansågs aldrig kunna slå igenom, det gick mycket snabbare att kopiera på disketter och posta....."The amount of data being sent will always superseed transfer rates, rendering the idea useless"

Radiovågor? "Who will listen to a message, sent to no one in particular?

Lite mer aktuellt? Ipad? När den första presenterades var det inte många som ville lägga till den till laptopen och smartphonen "De har skapat en produkt som inte behövs!" Idag på var mans frukostbord samt skolbänk.

"Vad ska man ha det till förutom racing och flygspel?" Sa de enfaldiga i kör.

Sök upp närmaste hospice och kolla om det är någon som ska dö snart som vill flyga birdsuit, hoppa fallskärm, gå på opera och stå PÅ scenen bland sångarna, åka med Lewis Hamilton eller bara gå runt en paradisö.

Själv har jag lärt mig att köra Nurburgring på under 7 minuter, och håller på att lär mig flyga helikopter. Kan starta med ett JAS-plan (ganska lätt. Landa är INTE lätt = krasch. TUR att det var i simulatorn då.)

Fobi? Behandla med VR, jag kan göra spindlarna genomskinliga!

AR? Nu snackar vi användningsområde....Krister Fuglesang måste ut och byta ett avancerat moderkort som styr solpaneler på rymdstationen MIR, men han har bara gjort det på ett enklare kort en gång på universitetet. Han är dock bäst lämpad och ger sig ut. NASA's bästa expert ger honom REALTIDSINSTRUKTIONER (med lite lagg) i visiret och ritar, pekar och lägger upp bilder /text.

Så. Men visst, det kan hända att Yellowstone får utbrott eller kometen kommer, kärnvapenkrig och nekrokratier kan ju göra att VR och AR faktiskt inte slår igenom ändå.

Nähäpp nu ska jag göra en interaktiv 3-D målning med min brorsdotter. Hon får neonsprayen så tar jag jättepenseln och leker Jackson Pollock minus spriten och gungan ;D

Här är en Oculusägare som kan konstatera att det fort märks i tråden vilka som bara tycker och tror utan att veta och vilka som har tillgång till VR och använder det.

T.ex. mannen som tror att hans 1080 inte pallar utan måste skruva ner på "lägsta"...snälla lilla du jag har i5 6600k / 1080ti och min oculus kör project cars 2 på nära max settings (shadows+post process medium) SAMT supersampling på 1.8x px. Det är så bra, att gå tillbaka till skärm PÅ DET HÄR SPELET är helt otänkbart. Ursäkta vrålet men bäst att betona detta. Som någon med koll skrev; det ena utesluter inte det andra och det är som sagt inga problem att starta VR, dom ligger här bredvid, och sen klicka VR knapp och...tadaaa..... jag kan meddela att immersionsmässigt är detta ett genombrott av bibliska proportioner. Gillar du Skyrim? Fallout 4? Behöver jag säga mer?

Ja, det är i sin linda. Ja, det har barnsjukdomar och måste bli bättre på många områden. Och det går fortare dit desto fler som SLUTAR SNÅLA och hoppar på tåget. Ge fan i att köpa om du brukar gråta när du bajsar men varför måste du försöka övertyga dig själv genom att få medhåll från övriga översparsamma bakåtsträvare? Detta kan verka OT, men det hör i allra högsta grad hit: fråga er istället varför trådskaparen skapar denna relativt poänglösa tråd, en klassiker i stil med PC- mac / android - iPhone / Intel - AMD etc. Mycket tjafs och självutnämnda experter som vanligt, och sällan större klarhet efter heller.

Därför erbjuder jag följande, för att själv göra lite nytta: Bor du i Stockholm och vill pröva VR är du / ni välkomna till Årsta för att testa valfritt VR spel i katalogen en halvtimme.
hedstrom.tobias@gmail.com för intresse.

Länk till bevis på att Oculusen körs på höga settings, krävande racingsimulatorn Assetto Corsa
här i tyvärr endast 1080p (moviemakers max) men med max settings och 1.66 i pixel density [link]https://youtu.be/E9Jby8_SMJg[/link}

Lycka till med ert VR köp nu, snåljåpar och bakåtsträvare

Skrivet av Pirazy:

Lite väl mycket negativitet i tråden här så nu tycker jag vi tar och sjunger We shall overcome.

Hehe touché! Men jag får en känsla av att majoriteten här är lite för unga för att känna till detta episka event, där Birgit Friggebo tog politiskt självmord....

Fördomar om gamers kanske.

1