Inlägg av russinkungen

Inlägg som russinkungen har skrivit i forumet

¯\_(ツ)_/¯

Skrivet av Shamanfox:

Jag såg ingen på de 3 grundskolorna jag gick på där någon någonsin vart utanför deras kompiskrets bara för de inte hade samma spel på dag 1, eller att de inte hade spelen öht. Samma sak kan jag säga om konsoler, var många i kompiskretsen som hade olika konsoler.

Nu är jag gammal men i grundskolan gick man hem till polaren som hade det nya spelet och spelade där.

När slutar en klassiker vara modern? Spelet är 15 år gammalt. Vilket får mig att känna mig som en omodern klassiker

Skrivet av monsterbenke:

både cyberpunk, rdr2, fallout 4 och skyrim har längre speltid än starfield just nu. får väl se hur det blir med tusentals moddar i framtiden. lite för mkt loading screens. och ingen jättestor motivation att undersöka speciellt många planeter då alla är samma sak (om jag inte missat något), var du än landar, så har du runtom dig 5 points of interest. som du alltid måste springa i flera minuter till.

kan bara inte se det roliga i den biten, springa runt på tomma planeter och ha loading screens en stor del av speltiden. och tycker new game + suger, eftersom man bara förlorar allt och börjar om. skyrim kan du spela i 500 timmar utan att behöva förlora något alls. samma med resterande spel, alla utom starfield.

Laddningstid är också speltid.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Ja! Jag säger ja! Soma är förmodligen det spelet som stannat kvar hos mig längre än något annat spel. Trots att jag tycker så himla mycket om det har jag "bara" spelat det en enda gång (gillar annars att spela om favoriter). Har en känsla av att det räcker så.

Håller helt med. Jag är ingen jättefan av skräck eg. men hela spelet gav mig en existentiell kris. Storyn är på toppnivå och precis lagom långt också.

Efter att ha nött samtliga delar i serien till förbannelse blev jag direkt besviken på detta, till den milda grad att jag gav upp av tristess alldeles för tidigt. Vad du kallar för "ett högst koreograferat och mekaniskt trögt första kapitel" ÄR Metal Gear, inte det här andra dravlet med att rekrytera soldater och skit. När Peace Walker släpptes till PSP var det lika trött då som det är nu.

Skrivet av hat3sn0w:

Jag tror jag skjutit upp 4-5 raketer med start från början varje gång och aldrig installerat några moddar 😛

Kan rekommendera Krastorio, den är så välgjord att det känns som en fullfjädrad expansion till spelet. Ökar även komplexiteten en aning så det kräver ännu mer planerande.

Stämningen rent allmänt är för deppig för mig i deras spel. Jag gillar koncepten i övrigt men har svårt att uppskatta spelen just pga stämningen som bara får mig att vilja stänga av. Lyckades ta mig igenom halva demon souls när det begav sig och halva dark souls innan jag la ner samtliga av deras spel.

Skrivet av Anulf:

Jag tycker det är oerhört roligt att dem använder referenser från verkligheten! En av mina favoriter av kartor ”Interchange” shoppingcenter med med möbelbutiken IDEA som erbjuder häftig CQB.

Jag tror att Battlestate Games klarar sig undan stämning pga att dem är etablerade i Ryssland alternativ att dem betalat för att använda den layouten, men det sistnämnda tvivlar jag skarpt på.

Nästan allt i spelet strider mot Ikeas värdegrund så tvivlar på att de har några licenser.

Skrivet av Zominator:

Hur har Escape from Tarkov klarar sig från stämmning? De har ju en butik som heter Idea, gul och blå profil, de har till och med Ikea kasse som en tactical rig 🤔

Jag jobbar för Ikea och kollade upp det och de har bokstavligen bara saxat direkt ur ryska katalogen på de ställen det finns produktreklam på väggarna i varuhuset. Jag antar det är för att utvecklarna är ryska som de kommer undan med det.

Skrivet av Prixm:

Folk som köper ny hårdvara varje ny "utgåva" eller en ny mobil varje ny "utgåva" osv. There is a special place in hell. Om man har en 3070 men ska köpa en 4090 bara för att det är det nyaste, och man arbetar hårt för sina 500k om året, då har man tappat det.

Jag sitter fortfarande på en 1080 och en Ryzen 5 5600x (en snudd bottleneck men helt fine) och jag kan spela varenda spel som kommer ut i 60 fps, eller mer, kanske inte allt på ultra, men på high, inga problem. Är jag arg för att folk spenderar pengar när dom inte behöver det? JA! Haha.

Själv sitter jag med ett 1070 och en Ryzen 7 5800X. Det mesta flyter på helt ok. Hade gärna haft stabila 144fps i många spel men droppar nästan aldrig under 60 och det svider att lägga 10k på ett nytt kort. 3070ti ligger på runt 8500 nu och har övervägt det men låtit bli. Det jag kan sakna är väl isf RTX där det stöds.

Skrivet av lonian:

Hmm.. Helt missat premiären på den här filmen. Men om den dök upp i april så är detta rätt gamla nyheter.

April 2023

Skrivet av plawsworth:

Låter som du blir squad leader eftersom du har koll på läget tack för utförlig info

Hah jadu jag är tyvärr småbarnsförälder så det är lite svårt med tiden men kan säkert joina in nån gång om ni lirar.

Skrivet av plawsworth:

Hur lång tid/svårt är det att bygga låt säga ex en stridsvagn? Tänker om man vill gå lite yolo och se hur långt man kommer innan fienden spränger en xD

Hmm bra fråga, det brukar finnas råvaror till att snickra ihop en, alt. att man kan requesta att nån annan stackare kör dit med grejer, men bygga en från grunden själv kan nog ta några timmar om man ska minea allt, köra det till fabriken och bygga ihop. Förutsatt att man har koll på vad man sysslar med vilket inte är helt självklart i början. Sen ska du ha ammo och fuel till den och sånt men det går oftast att få tag på i en annan bas. Man kan också ha lite tur och hitta en färdigassemblad stridsvagn också men de är ofta låsta till någon spelare (när man lämnar ett fordon kan man låsa dörren så ingen annan kan sno den från dig). Notera att det är ganska ovanligt med pansarvagnar ändå. De flesta är bara fotsoldater men har man några polare kan man ju sätta ihop ett litet tank team som jobbar ihop.

Skrivet av Corewin:

Någon som vet hur mycket man måste spela för att man ska vara en valid spelare? Kan man starta upp och spela någon timme en helg eller är det 2+ timmar om dagen som behövs?

Det "tråkiga" med spelet är att det mesta du gör som enskild spelare känns helt betydelselöst i det stora hela, men det gör också spelet ganska casual. Du kan gå in och lira nån timme och sen droppa ut. Spelet i sig är hyfsat komplicerat så det är inte helt lätt att veta vad man sysslar med i början men det är inte hela världen heller om man går och dör 200 ggr. Notera förresten att man respawnar med "basic gear" när man dör. Så om du lastar på dig hur mycket skit som helst och sen springer och dör så förlorar du (och ditt lag) allt. Det går att loota det från ditt lik igen om du lyckas ta dig tillbaka dit men oftast är det inte värt att ta med mer än 2 mag till din AR eftersom du antagligen inte hinner skjuta slut på det innan du tar en kula i skallen ändå. Kan vara värt att kolla youtube för vissa grejer som mining, tillverkning och logistics. Nu har de ju lagt till tåg också så antar man kan bygga järnväg och köra tåg nu.

Kul! Jag är taggad på att testa på tågen, var några månader sen jag spelade senast nu och kom mycket nytt med denna patchen.
Ang. att bli kickad och sånt, så länge du inte avsiktligt förstör för andra spelare så har jag aldrig stött på att det skulle vara nåt problem.

För er som vill börja spela, det är väldigt lite pang pang eg. och mycket logistik. Det tråkigaste momentet i hela spelet är att stå vid fronten och skjuta blint och hoppas på att kunna pusha fram. Bättre att man försöker ta sig runt och sabotera bakom fiendens linjer isf eller om man så vill, frakta grejer från A till B. Allt i spelet är tillverkat av andra spelare, så man kan ge sig på att bygga vapen, stridsvagnar, minor och annat, eller supplya fabrikerna med råvaror, eller fronten med vapen och ammo. Eller så får man med sig 3-4 andra på lite gerillakrigsföring.
Notera dock att det mesta är väldigt världsliga aktiviteter man sysslar med vilket jag tror många kan känna är urtrist. Vill man bara ha ett mysspel och köra lite lastbil är det perfekt dock. Men det blir lite vad man gör det till.

Jag plockade hem Ark senast det var gratis. Vill ha pengarna tillbaka.

Ändå väntat i snart 3 år på att de ska bygga in stöd för Xbox One-kontrollern native.

Att döma av tråden så har ni helt fel förväntningar på ett sånt här spel. Det handlar inte alls om semiarkadaction som HLL eller Battlefield. Det är förvisso inte ArmA-nivå på hur segt ett spel kan vara men hamnar man i rätt squad är det helt magiskt. Men visst. Jag har suttit som robbis i en timme på en utpost i öknen "ifall" fienden cappar vår nästa bas och bara glott. Det var halvintressant. Och sen har jag haft helt sjukt bra sessioner också där man går in med helikopter bakom fiendelinjen och gerillakrigar. Det är lite 50/50 tyvärr om det blir bra eller ej. Övertalade 5 av mina vänner att köpa spelet, samtliga krävde mig på pengarna tillbaka efter att de behövde lyssna på amerikaner som satt och skrek militärlingo i örat på dom i 2 timmar. Men det finns helsvenska servrar också och det brukar vara betydligt mer lättsam stämning på dom och de brittiska servrarna.

Skrivet av kebbe:

Spelet är med i Steam Next Fest så demo finns att testa om man är intresserad.

Åh fan, haft det på min wishlist en evighet. Får testa.

Skrivet av Aftonstjaerna:

Precis så! Jag vill ju dra musen mot mig själv för att kameran ska röra sig uppåt. Blir mer naturligt för mig att när jag lutar mig bakåt så ser jag uppåt. Svårt att vänja sig av när man kört så sedan mitten av 90-talet

Jag gjorde faktiskt en effort för 3-4 år sen att gå från 20 år av invert mouse till icke inverted. Det var.. intressant första veckan. Nu kan jag inte spela med invert längre.