Inlägg av Huvan

Inlägg som Huvan har skrivit i forumet

Rallysport challenge 2

Kaviar, vodka och massa liv,
sh1ro dödar med en kniv.
interz smyger och backstabbar flest
motståndet det flyr som från pest
På ryskt internet är det vanligt med lag
nafany och Hobbit tar varje frag
Mellan rundor Ax1Le sveper shots
och får alla andra att se ut som bots.
Gambit gaming leder vägen
och avslutar rundan med teabagen.

Skrivet av Proximately:

Du har ju själv antagit att jag tycker det? Jag sade att han gör betydligt bättre ifrån sig än andra. Det gör han. Men ditt argument var typ "äh, alla rika är likadana" vilket aldrig är ett godkänt argument när man snackar om grupper. Han är rikare idag än han var när han började ge bort sina pengar, men han har ändå gett bort över 45 miljarder dollar till välgörenhet. Det är inte alltid så att pengarna går till det superbästa sättet att hjälpa till på, men han försöker. Ta det gentemot Jeff Bezos som är ett riktigt skämt i jämförelse. Vad tror du Bill Gates är? En djävul som älskar att människor tror han bryr sig om andra? Eller "bara en människa" på något snedvridet och helt apatiskt förhållningssätt? Jag har liksom väldigt svårt att föreställa mig några andra perspektiv med din retorik, du får gärna motbevisa mig. Att Googla fram Bill Gates välgörenhet är inte svårt, att få fram din information som totalt förgör hans rykte i jämförelse med andra rika är desto svårare. Vem fan behöver vara en ängel för att göra bättre för människor än någon annan? I mitt huvud finns inte goda och onda människor, ändå vet jag att det finns de som gläder sig i att våldta flickor och klampa ner på människor med sina rikedomar. Det är bara helt värdelöst att tänka på människor som onda och goda om man vill göra saker bättre. Så nej, Bill Gates är ingen ängel, men det behöver man ju inte direkt vara för att hjälpa människor mer än den genomsnittlige personen. Han hjälper betydligt mer än jag gör, det garanterar jag.

Snälla, vänta med att skriva tills du inte är i affekt längre. Så svårt att läsa annars.
Jag har mer respekt för Bezos, som iaf inte försöker framställa sig som någon givmild person, än Gates som genom laglig skattesmitning pumpar in pengar i sin egen välgörenhetsorganisation på bekostnad av den amerikanska befolkningen/staten.

Det jag sa i min post var att Gates välgörenhetsorganisation inte är någon rosa kudde av moln. Det finns väldigt många tveksamheter angående den organisationen (och amerikanska välgörenhetsorganisationer överlag). Om du inte ens lyckas googla fram kritik mot den så är det inte mycket jag kan göra.
Jag har aldrig påstått att organisationen inte gör något gott, med alla de pengarna så är det självklart att något bra kommer ut av det. Men att tro att Gates skänkt bort 450 miljarder av sina egna pengar anser jag vara otroligt naivt.

Är du god för 1 biljon? Annars så tycker jag inte att det på något sätt går att jämföra dina och Bill Gates bedrifter gällande välgörenhet.

Skrivet av Proximately:

Alltså, ska du komma med sådana jävla anklagelser när han konstant arbetar för och lyfter fram orättvisorna samt innoverar för att ge bättre möjligheter åt människor i utsatta situationer via officiella källor... då får du gärna komma med pålitliga källor själv. Fan vad jag är trött på konspiratoriska skitsnackare som inte kan göra annat än peka på en eller två kanaler som allt som oftast är jävligt självgoda och klara i att de verkligen INTE spenderar tid på att bry sig om människor. Inte för att jag vet om du tillhör dem, men i princip varenda debatt jag deltagit i med dem börjar på detta sättet så... <____<

Ah, den klassiska gamla konspirationsanklagelsen för att förminska människors argument. För att riktigt slå in spiken borde du även använt dig av den moderna benämningen "rysslandstroll" också.

Du får gärna fortsätta tro att Bill Gates är en fantastiskt givmild herre som sprider kärlek och enhörningar omkring sig.

Skrivet av Proximately:

Jag skulle väl tro att han inte snackar om just Bill Gates, förhan avviker verkligen från mängden. Många rika bidrar med hjälp på något håll men någon etisk balansgång handlar det väldigt sällan om. Har man så mycket pengar som Bill Gates har man mer pengar än man ensam är värd, punkt slut. Många som pluggar ekonomi är intresserade av att se de pengarna växa, vi har sett detta åtskilliga gånger genom historien så det handlar liksom inte om någon ogrundad förutfattad mening. Ta en titt på Activision Blizzard och säg mig hur mycket gott ekonominissarna har gjort för utvecklarnas arbetsmiljö, glädje och deras målgrupps entusiasm (hatar dem inte men det är långt från ett inspirerande företag idag).

På vilket sätt avviker Bill Gates från "mängden"?
Istället för att betala skatt så lägger han in pengarna i sin egen välgörenhetsorganisation. De pengarna läggs sedan på projekt som gynnar Bill Gates och/eller hans megarika "donationskompisar" på nått sätt. Antingen genom direkt kapital in i vinstdrivande företag eller till lobbyister. Finns så mycket suspekt inom deras "välgörenhetsorganisation", men kudos till Gates att han lyckats framställa sig själv som nån barmhärtig samarit när verkligheten är väldigt annorlunda.

Efter Cyberpunk så har jag förstått storheten med Stadia. Kommer definitivt att fortsätta köpa spel därifrån. Till helgen blir det att påbörja RDR2 från soffan med Stadia.

Monster train

Kör på Stadia, två krascher och en del buggar. Två ggr har jag fått loada in spelet igen för uppdragen har buggar ut. Men på det stora hela så är jag imponerad ( av både spelet och Stadia) och har haft kul de ca 12 timmar jag spelat.

VR 46, monster speed that keeps you grounded.

Om Monster Energy skulle vara en power-up i Halo Infinite så hade den gett trippel snabbhet och inget kan flyga medans VR 46 är i effekt.

Skrivet av Checker:

*Pekar uppåt*

Ah jo. här också:

Tack!
Jag hade helt missat de kommentarerna. Ibland har man fel

Skrivet av Checker:

Var ju bara en gliring mot alla som prompt hävdade det tidigare. På exakt samma sätt som jag gjorde i denna tråden

Kan du någonstans på forumet visa att någon hävdat att ps5 är framstressad? Jag har följt debatten och inte sett något om det överhuvudtaget.

Skrivet av Checker:

Vart försvann alla dessa "ps5an är framstressad", "sony har panik"... etc. etc kommentarerna?

Någon fler än mig som börjar tror att dessa bekymmer är den största orsaken till varför Halo blev försenat och avsaknaden av första-parts spel?

Har inte sett någon kommentar om att ps5an varit framstressad, men du har gjort en sådan kommentar om Xbox.

Skrivet av Checker:

Eller, om man ska tro kommentarer från liknande nyheter om playstation 5, så var nog xboxen klart framstressad och att Microsoft inte var färdiga att släppa konsolen.

Skrivet av matt76:

För att vara framgångsrik i sporter såsom Fotboll etc måste man oftast ta för sig och vara bestämd (Finns många exempel på sådana stjärnor inom fotbollen). Det blir därmed alltid någon mindre framgångsrik som får ta smällarna i dessa fall och det är ofta dessa som sedan snackar skit om personen ifråga. Dock är det allt som oftast kritik mot personens (I detta fall Zlatans) offentliga profil (där han spelar en roll, för att stärka sitt varumärke), då de flesta troligen har noll koll hur denne beter sig privat.

Att det sedan finns folk som försöker förminska det Zlatan bidragit med till Landslaget och de klubbar han representerat (genom att bland annat kritisera honom som person) låter mer som avundsjuka än något annat.

Om man som du säger väljer att ha en sådan offentlig profil som Zlatan har valt, så får man räkna med att få en del kritik. Det är inget krav att ha en sådan egoistisk och kaxig attityd bara för att man är världsstjärna.
Sen att förminska kritiken genom att dra den klassiska "ni är bara avundsjuka" är ganska barnsligt.

Att folk inte tröttnat på zombie historier än

Skrivet av Issue:

Känner nog inte en enda person som inte redan har en 4k TV.

Jag känner ingen som har en 4k tv med 120hz uppdateringsfrekvens och hdmi 2.1

Skrivet av Gaara:

Nä för den är skräp

Själv skulle jag säga att det är den mest prisvärda konsollen på marknaden.

Skrivet av Pungvred:

Jag ska ringa Newton och klaga.

Nä, räcker om du googlar energi och läser i en minut.

Skrivet av Pungvred:

Termodynamikens lagar. All energi du använder leder till värmeenergi. Din frys och ditt kylskåp värmer ditt hem. Ju mer energi du förbrukar, desto mer värmer du ditt hem.

Nu är du lite felinformerad och borde läsa på lite om hur energi fungerar.

Skrivet av Pungvred:

Xbox Series X är 300W. Allt det blir värmeenergi ut i rummet.

PS5 är 350W. Allt det blir värmeenergi ut i rummet.

Du menar alltså att konsollerna har radiatorer som enbart är där för att värma upp konsollen? Verkar onödigt, bättre de tagit bort de och gjort konsollerna billigare.

Jag bojkottar fortfarande Sony efter att de tvingat Lik Sang i konkurs.