Inlägg av pillveke

Inlägg som pillveke har skrivit i forumet

Tycker alla nämnt bra spel hittills.

Jag minns iaf för mig också Hunter som ett spel som fortfarande känns före sin tid som jag råkade spela på en Amiga 500 en gång i tiden. Det var min kusin som hade den där disketten som det bara stod "Hunter" på.
Så var gång jag var över hos min moster så ville jag spela på min kusins A500 för han hade Hunter och MoonStone!

Hunter var för mig vad GTA skulle komma att bli. Den öppna världen, fordonen, och i 3D!!!

https://m.youtube.com/watch?v=MzByYlnvaN0

Jag har provat gratisperioden och kört en månad betalt.

Tycker det funkade galant för mig. Kör PS4 Pro med nätsladd.

Dock kände jag inte det var ett tillräckligt bra utbud för att fortsätta.

Jag ville mest köra Deadly Premonition och de andra spelen intresserade inte mig eller så hade jag redan kört dem.

Men tjänsten tycker jag gjorde vad den skulle.

Vi har som mest 2st C64, en C128 och skrivare och allt. Grannen hade alltid Amiga 500 och 1200 och ennCD32 vi aldrig fick igång.

Lånade deras A500 många gånger och lirade Monkey Island för första gången på Amiga. Mina även Barbarian, MoonStone, Dogfight, Impossible Mission II, Chaos Engine, Alien Breed 3d..

Åh vilka minnen. Nuförtiden kör jag igång en del klassiker en minns på Retropie.

Skrivet av Freakon:

Äter en macka? Tänker på något speciellt? Bygger du något?

Vad gör du nu?

Producerat och spelat in ett band i min studion hela dagen.
Med gitarrist från Den Stora Vilan, och bl a trummisen från Graveyard, gött sväng att lyssna på.

På väg hem för att game:a.

Jag tycker det är som med allt annat, högst individuellt och krävs en ärlighet mot sig själv som mätstock.

Om Mike inte anser sig klara ett spel om savestates är inblandade (oavsett påverkan eller avsikt) så får han väl skita i att använda dem för att kunna känna att han klarat ut ett spel.

Om jag lirar Mega Man 2 på Retropie (har för övrigt det även på NES ifall jag vill ta fram) och vill klara ut det men har ett möte på stan så jag kör en savestate (kontra att låta NES stå på i pausläge medans jag är iväg) och sedan fortsätter klara ut det när jag kommer hem så anser jag mig fortfarande ha klarat spelet.

Detta eftersom jag själv känner att jag bara "pausat" av bekvämlighet men inte gjort spelet lättare eller fuskat.

Sedan kanske det kan argumenteras för att jag fick en paus från spelet och det i sig är fusk, och visst kan det väl anses så. Får väl ses gränsen någonstans.

Men allt det leder mig till att tänka att standarder är väl bra, ska det göras en tävling eller mätning på vem som är bäst utefter spelets originalregler så är det väl självklart det inte kan va rimligt att använda fusk.

Känslan av att klara av ett spel är ju högst subjektiv.
Och faktumet att klara av ett spel i relation till andras syn på det går ju inte att mäta ärligt utan några kriterier.

Och säger nån att "klara SPELET" så får det väl antas det syftar till spelet i dess grundutförande.

Jag tycker t ex inte om jag pausar med savestates att det är tillräckligt betydande för att det ändrar inte spelets grundförutsättningar enligt mig.

Att fuska oändligt liv däremot är det ju plötsligt en form av "hack" eller "mod" av spelet och därmed en variation som går utanför spelets grundförutsättningar. Jag skulle väl inte anse mig klarat just det spelet, utan något annat spel som är en variant av det.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Vår käraste "Mike Matei", som är känd från att ha jobbet med James Rolfe på internetsucce "Angry Video Game Nerd", har under gårdagen igen skrivit något kontroversiellt på twitter. Denna gången handlar det om när det räknas som att man på riktigt klarat ut ett spel. Enligt han själv har man inte klarat ut ett spel om man gör det i samband med save states, en spola tillbaka-funktion, eller på något annat sätt gör det lättare för en själv med koder och andra hjälpmedel.

Av nyfikenhet är jag intresserad av vad ni läsare på FZ tycker om detta. I en efterföljande tweet följer Mike upp från sitt tidigare uttalande , där han menar att: "Om ni vill använda spola tillbaka-funktion får ni göra det, men det är stor skillnad på att klara ut spelet och spola tillbaka".

Jag kan förstå vad han menar, men frågan är varför det spelar roll? Även Jontron uttryckte sig i försvar till Mike: "Det är frivilligt på samma sätt som att man har en knapp bredvid slagmannen i Baseball som säger "CLICK FOR A GUARANTEED HOME RUN är frivilligt.

Personligen tycker jag det är konstigt att det spelar roll hur jag spelar mina spel gentemot dem. Om jag spelar Chrono Trigger på en emulator, tog mig igenom en seg grotta, och väljer att "fuskspara", vad gör det? Jag underlättar för mig själv givetvis, men vad har det med dina egna upplevelser att göra? Hade det varit någon typ av tävling är det ju en sak, då är det inte annorlunda från när man fuskar i CS. De säger att du får spela som du vill, men i slutändan "får man inte det" om man inte klarat ett spel enligt deras synsätt.

Nu när du delade nyheten så kommer jag definitivt hålla ögonen öppna efter denna så fort den släpps!

Tack för tipset!

Skrivet av Castor.T:

Tyckte själv av GRAW spelen av Grin var hyfsade, men det stuket har man väl frångått sedan länge.

Har inte köpt ett Ubisoft spel på gud vet hur länge. Tyckte att de hade bra spel på 00-talet allt som oftast. Som du säger verkar de följa en viss mall som inte de frångår, känns inte så intressant. Finns så mycket bättre där ute.

Spelade Wildlands men hoppar nog över Breakpoint Jag.
Det var roligt att du nämnde GRAW spelen, som jag diggade som fan med!
Ubisofts Ghost recon är ju like Ghost Recon som Genital Jousting är Ghost Recon typ.

Skrivet av Nanopojken:

Ingen som har nämnt Elder Scrolls Online? har kört det lite från och till, och började lira lite nu igen i och med senaste expansionen. Mycket välgjort och vackert MMO med mycket fokus på story. Har många spelare och en mycket trevlig och levande community. Har ju funnits ute i ganska många år nu, så mängden innehåll är enorm! Det är nog inte direkt det mest hardcore av alla MMO, utan kan ofta spelas nästan som ett singelplayer-spel, med inslag av de sociala aspekter ett MMO erbjuder. Sen finns såklart PvP, dungeons och raids mm som i alla andra MMO:n. De har gjort många revamps och förändringar genom åren, de flesta mot det bättre, så nu är det enligt många en av de bästa MMO upplevelser som finns tillgängliga på marknaden.

Min fru ville ha något spel efter Conan Exiles som aldrig riktigt fungerade. Tipsade om ESO och så kör vi det tillsammans nu.

Jag körde det vid release på PS4 och hänt en del sedan dess! Gött MMO på konsol dessutom!

Jag gillar tanken med mobil gaming men jag har så svårt att ta spelutbudet på allvar. Skralt med grymma spel, och de flesta får en att känna att om jag ska lira mobilt borde jag skaffa en Vita eller Switch typ.

De flesta mobilspel verkar i mitt tycke baseras på IAPs vilket jag tycker sätter en dålig prägel på speldesignen.

Så förutom att ha en monstermobil med android och prestanda så verkar ju gaming delen inte vara ett riktigt dragplåster i mina ögon iaf.

Jag kanske provat fel spel på android helt enkelt

Just nu är Hockeypulveröl min favorit, dock väldigt få ställen som har den inne. Barley's Food Factory är de enda jag vet i Göteborg som har

Lite som en skmmaröl för den är så frisk och fruktig att jag tycker nästan den gränsar bortom öl

Skrivet av Mirage:

Har de förbättrat laggproblemen? Var helt ospelbart vid launch och långt därefter.

This! Har det blivit bättre med lag undrar jag med.

Jag gillar spelet men bytte bort det för att t ex slåss med vargar som teleportera och ibland är som spöken fick mig att tappa sugen.

Skrivet av Bennii:

Jag håller med dig. Tredjepersonsspel ger en helkroppsupplevelse som förmedlar vad karaktären gör, inte vad karaktären ser, och det tycker jag ökar inlevelsen i många spel.

Jag tycker om första person i många spel, men känner aldrig att jag blir karaktären på det sättet som vissa beskriver.

Jag tycker det är kul att höra att ni tycker det blir mer inlevelse med tredjepersonsvy framför förstapersonsvy när jag får mer inlevelse i förstapersonsvy. Men vet typ min fru är tvärtom.

Får mig börja fundera på hur det kommer sig.

Men hoppas att peppet inte dör för det, ska bli spännande detta lir oavsett flopp eller succé.

Ser ju rätt kul ut, men undrar bara hur den där "AI Director", eller vad de kallade det, kommer att funka om det bli massa upp/nedskalningar i zombie volym och svårighet och bonusar/föremål?

Verkar som ett rätt casual spel för mig

Hade hoppas lite på att detta kom till PS4 för temat är ju helrätt!

Tråkigt att de inte kunde fixa nåt djup i spelet för dem som vill leva rövare online.

Off topic så känns det lite samma skit med Read Dead Online. Bara massa fragmenterade game modes och justeringar för att gynna mikrotransaktione, när vad jag dumt nog hoppades på och hade önskat vore att leva i vilda västern som en förlängning av singleplayer.

Jag minns kanske fel, men tycker att till skillnad från förut så handlar det numer verkligen mer om konsolerna i sig och deras specs mer än spelen den ska ha specs:en till.

Oavsett så är det kul att följa ryktesvågen och stundande avtäckningen av allt MS, Sony, etc hittar på.
Allt leder ju trots allt till spelen

Angående PS4 versionen; jag kör på en PS4 Pro och måste konstant gå tillbaka till huvudmenyn efter varje match.

Efter en match så funkar inte "Ready" längre och blir aldrig en vit bock så matchmaking kan börja.

Den är konstant för mig även efter ominstallation. Någon som vet något knep? Hade hoppats det hade löst sig i senaste uppdateringen men icke.

Riktigt skönt skriven hands-on!

Jag diggar Metro serien rejält och gör inget det är lite andra miljöer sålänge serien andas samma känsla. och av det jag läst hittills så ser det ut som att Metro stämningen ändå är där i allt Mad Max:ande!

Pepp!

Trist de lägger ner men samtidigt kanske inte så förvånande.

Saknar själv lite den tiden med Super Play, PC Gamer, Amiga Format och alla såna gamla goda blaskor men som många andra här har nämnt så känns det inte som om en lägger stålarna på speltidningar nuförtiden. Blir mest nostalgisk vid tidningshyllorna nuförtiden när allt finns överrepresenterat på nätet redan.

Är detta fortfarande på tapeten? Ser ju fortf ut som en mod till ArmA som någon student har gjort. Tråkiga byggnader och ser klumpigt ut. Ser ju nästan likadant ut som när jag provade det som mod och fristående i EA. De försökte väl fånga en hype som sedan länge svalnat känns det som för mig eller är folk fortf intressserade av detta?

Säkert bra, men lite för sent

För min del, i ingen särskild ordning, handlar det nog om

Horizon Zero Dawn
Conan Exiles (för övrigt nog det enda i listan jag ångrar att jag lade så myckett tid på)
Spider-Man