Inlägg av pillveke

Inlägg som pillveke har skrivit i forumet

Det jag tröttnat mest på är väl MMORPGs och online-shooters.

Mmorpg's förr hade en social komponent som verkar borttappad idag, samtidigt som jag inte känner mig så uppslukad av världarna längre. Världen, systemen, levlandet ska ju enligt mig vara en fond för det roliga och spännande sociala som sker i onlinespel. Mycket verkar numera vara på räls och fokus på bygga eller slåss.
Saknar verkligen tiden en spenderade i Star Wars Galaxies, Darkfall, Mortal Online, Xsyon och massa andra spännande online rpg sandlådor.

Idag så nöjer jag mig med goda berättelsedrivna spel i Coop eller singleplayer för det känns inte värt att satsa på något online lir eller annat när det känns som det saknas den där känslan av att dras in i en värld, osv.

De spel som för mig känns som slöseri med tid engagerar jag mig inte i längre och de som inte håller intresset lägger jag ner utan press på att jag måste klara dem. Spela gör en ju för att det är kul liksom. Och vad som är kul förändras ju med tiden upplever jag.

Nu ska jag återgå till en genomspelning av Monkey Island 2. 😊

Inget särskilt att berätta om som kommer sådär direkt.

Under julhelgen för ett par år sedan så bestämde jag mig för att söka igenom Mega Man.

Körde igenom Mega Man 1-10. Fy fan vad det var kämpigt men tillfredsställande. Var lugn stund ägnades åt detta.

Aldrig spelat detta, men diggade ju Max Payne 1&2 och Alan Wake.
Är dett något en borde pass apå att lira nu när det är lätt att komma åt på Gamepass?

I ingen särskild rangordning:

KOTOR 1&2
Dark Forces
Galaxies (före taskiga uppdateringarna)
Republic Commando

Morrowind helt klart. Kom en tid då det klickade så rätt med mig och har inte fått den känslan från Bethesda lila stark sedan dess.

Skrivet av Espresso_Bengt:

Woooouw. Coolt. Hade själv en 1200 men har även spelat på 500. Kommer ihåg Moonstone, kanske det är med bland de 25 spelen också. James Pond 2 och Cannon Fodder kanske också.

Förta jag tänkte när jag såg denna var faktiskt "Har de tagit med Moonstone?" Fortfarande ett favoritlir hos mig!

Riktigt trevligt spelat! Gillar Bubble och Bobble cover bäst!

Skulle va kul att se någon dig som har såna skills spela låtarna också i egen tappning, efter egen känsla/tolkning, leka med touch på accenter/tempo/sväng osv!

Men kan du gör en Castlevania eller Mega Man? Given lyssning från min sida om du gör!

Min favorit jag minns mest var när jag gjorde en "drain spell" i Morrowind som var svinstark men bara varade i ca 3-5 sek. Använde den på mina stats så hörde ihop med den skill Jag ville träna eller hur det var så jag blev typ rookie i några sekunder.

Under sekunderna jag de-buffat mig själv gick jag fram till tränar-NPC och kunde billigt levla upp skills. Sedan lades det ovanpå befintliga poäng när besväreljsen släppt.

Gjorde detta efter att ha varvat Morrowind 3-4 ggr dock, förstör ju typ hela utmaningen på så vis, men var kul att testa vilka eldbollar of Doom en kunde få till.

Skrivet av PontusT:

Hoppas de fixat det förbaskade racinguppdraget! Där slutade jag lira ettan.. fan till löjligt svårt och oförlåtligt uppdrag! Det var en ragequit som heter duga vill jag säga

Hoppas det, jag spelade inget annat när 1an kom så jag gav mig inte. Värt ta sig förbi den biten alltså, men de kunde ju lägga lite mindre fokus på svårighetsgraden this time around. Mafia 1 är en sån fin resa

Tycker Mafia 3 kvittar, men en remake på Mafia och Mafia 2 är jag rätt sugen på, älskade första spelet mest dock.

Hoppas de gör lite uppdateringar så det inte känns för daterad mekanik och känsla, men räknar ju inte med något ultra lyft som typ RE2-remaken

Avstod för inget lockar mig denna månad.
Fortsätter köra igenom Dying Light igen i väntan på uppföljaren. Finns inte mkt annat som intresserar nu

The Eye -lite som en asiatisk sjätte sinnet, fast annan twist. Fortfarande en otrolig favorit av alla rysare idag!

Ring 1 & 2 (japanska) - amerikanska var bara skitdålig överförtydligande berättarröst som idiotförklar tittater s intellekt och dödar all stämning. MEN RÄDS EJ! Originalet levererar i en lugnare ton, men ack vad det betalar sig bättre än amerikanska remaken.

The Beyond - schysst Lucio Fulci film från 81 som är lite haunted house koncept, men den lyckas ge en annan mer Lovecraft obehaglig känsla som får denna att stå ut som en egen av alla hemsökta hus filmer

Tycker inte den var ful, men samtidigt tycker jag verkligen inte den osar en konsol-logga. Ser mer ut som något passande för en industri eller ett skidsportmärke i mitt tycke.

Skrivet av emilakered:

Mer eller mindre inga, om jag ska vara ärlig. Sparar på hög för en framtid som aldrig lär komma.

Där sa du det. Sitter nog i samma båt själv med alla PS+ lir en samlat på sig som bra att ha spel.

Hinner inte sitta med piano idag men tror detta blir rätt. Byt ut ackorden enligt följande

D = E
G = A
Em = F#m
C = D
Am = Bm

(Har gått musikteori och gehör så lite ringrostig för mest ljudteknik jag jobbar med idag i studion.)

Lyssnade på låten och tycker de ackorden du länkade inte låter som de stämmer med originalinspelningen.

Men jag kan transponera det åt dig när jag kommit hem till pianot! Intervallerna verkar ändå stämma så kan höja den till En om du vill. Dock bara ett tonsteg upp så inte så värst stor skillnad.

Jag brukar variera med att bryta över och hälla lite och emellanåt fiska sylt till stora bägaren med skeden. Men det blir nog mer att skriva över sylt än att jag bryter och häller

Några som jag sett, kanske lite retro-fokus, och gillat är

King of Kong
(https://m.imdb.com/title/tt0923752/?ref_=fn_al_tt_0)

Not For Resale (https://www.gamestoredoc.com/)

The New 8-bit Heroes
(https://m.imdb.com/title/tt4568312/)

Dokument NES
(https://youtu.be/7aR2h3UF__U)
Jag var med och hjälpte till att snygga till ljudet på denna dokumentären. Någon här på FZ som gjorde den. Lite lofi men bra!

Kan fylla på om jag kommer några fler, om dessa ens faller dig någorlunda i smaken?