Inlägg av DerpMcDerp

Inlägg som DerpMcDerp har skrivit i forumet

X-COM Apocalypse.

Sommaren jag skulle fylla 13 (1997) hade jag skrapat ihop pengar för att köpa något rymd-strategi-spel som fått fett betyg i senaste PC-Gamer. Till min stora besvikelse var det slut så fick med mig ovan nämnda spel hem istället. Jag ville ha något hem för att släcka det uppbyggda spelsuget och det också fått bra betyg - möjligen bättre? Hade noll förväntningar och var mest besviken - men satan i gatan vad jag har varvat det spelet. Hade inte spelat de tidigare så visste knappt vad jag hade att vänta mig. Köpte det igen på Steam för några år sen och spelade igenom det igen.

Nu senast är det nog Mass Effect 2. Hade varit borta från spelandet ett tag och är inte så intresserad av fps men testade det pga fina betyg. Spelade inte länge innan jag började om från ettan och sen var jag fast. Blivit ett par omspelningar sedan dess.

Skrivet av Mattias Frost:

Jag röstade på VI. Mer eller mindre sträckspelade IV, V och VI på Playstation (1) där nånstans efter millenniumskiftet. Magiskt! Funderar på om jag ska återvända nu typ 20 år senare, eller om jag borde låta de förbli fina minnen..

Sitter i samma kval. Jag längtar efter att återupptäcka dessa spel. Men är rädd att det skulle färga alla fina minnen jag har på ett negativt sätt.

Jag och en polare spelade hundratals timmar FF VII när vi var 13-14 och unga i sinnet. Träffade rätt i själen och även om jag är medveten om att min åsikt i frågan är dränkt i ungdomens rosa-skimrande filter håller jag det som en av de bästa spelupplevelserna i mitt liv. Den åsikten står kvar idag och oavsett hur bra en nyare iteration än må vara kommer den (tyvärr) aldrig kunna beröra mitt, härdade och tjuriga, 38-åriga jag på samma sätt.

Ifrån ett annan perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när
Blir glömt högt ovan molnen
En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
Att va här i en helt ny värld med dig

Meh

Skrivet av Nyhet:

Valve har väldigt många pengar.

Skrivet av androsynth:

Den där tårtan 🤤

Lies

Skrivet av Hipshot:

Bethesda uppmuntrar alla moddar,,,

som fixar så deras spel funkar.

Sant - känns nästan som en del i deras affärsmodell. 😂

Befriande när en utgivare uppmuntrar moddare och inte kommer släpandes med en stämning.

Hade en lista över saker som jag tänkte köpa i närtid där jag inväntat reorna. Har letat, och hittat, extrapris på en del av dom. Lyckats hålla mig från spontanköp än så länge. Är ingen direkt princip - men har inte hittat något jag suktar tillräckligt efter.

EA har väldigt mycket att bevisa i mina ögon. Skulle aldrig köpa något från dom vid launch idag utan invänta recensioner och omdömen från spelare. Gäller iofs de flesta släpp nu för tiden - jag har inte brottom längre.

Skrivet av Jozo:

"Döm inte en bok baserat på omslaget" säger man ju, men usch, vad jag avskyr loggan...

Tänkte samma sak. Ser det inte ut som liggan till något mobilspel?

Har saknat en ny iteration av Victoria och ska bli kul att sätta tänderna i det.

Piggelinpengar i sammanhanget. Men man måste börja någonstans.

Säger bara "F". Personligen tycker jag att de är ett otyg. Kan inte dra mig till minnes någon gång det känts som att de tillfört något. Och är aldrig frågan om några skills från ens egen sida utan känns bara krystat. Om de vill att jag ska ha någon påverkan på händelsen kan de gott skippa QTE.

Samtidigt som jag inte vill att de ändrar något från originalet är jag nyfiken på vad som skulle ha kunnat ske i en alternativ "tidslinje". Kan jag få båda? ^^

Återigen - skönt att ekonomerna lärt sig att skadan blir större av att släppa ofärdigt på utsatt datum än att skjuta upp.

Får se hur länge det minnet lever kvar innan cykeln med buggiga, förtida släpp börjar om igen.

En officiell remaster lär vara skräp.

Skrivet av employed:

Total Warhammer 3, Anno 1800, Age of Empire 4 och Company of Hereos 3: -Är vi ett skämt för dej?

Om man var ung när Homeworld kom - ja. De är alla bra spel i sin egen rätt, men jag tycker att de saknar den där speciella, intima, atmosfären Homeworld har.

Har säkert spelat Paradox titlar mer än 10.000 timmar spritt över drygt 20 år. När jag kommer tillbaka till ett spel efter några år brukar jag vänta på en rea och plocka upp de expansioner jag vill ha då. Jag kan hålla med om att de ibland tar lite väl mycket betalt för expansionerna men om det inte är något jag verkligen vill ha kan jag vänta till en rea och köpa det då.

Jag föredrar modellen där det jag äger byggs på snarare än att man släpper nya versioner av spel hela tiden. Förutom Victoria känns samtliga spelserier som tillräckligt moderna plattformar för min del. Så det här är välkommet! Just Victoria har jag varit suget på emellanåt men varje gång jag försökt börja har det helt enkelt kännts för gammalt.

Men sett till antal timmar underhållning har kostnaden varit låg. Jag har även för mig att i MP räcker det att den som hostar har tilläggen för att alla ska kunna använda dom? De här spelen i mp är inte för alla - men de är nog bland de bästa som finns. All diplomati och ränksmidande mellan spelomgångarna är nästan roligare än själva spelet.

Var det inte snack om att man skulle kunna prenumerera på någon tjänst där man fick tillgång till samtliga titlar och expansioner också?