Inlägg av DerpMcDerp

Inlägg som DerpMcDerp har skrivit i forumet

<3 Henry

Sen lägger vi till lokfel, signalfel, fel på spår eller växlar, lövhalka så att godståg fastnar i backar och behöver hjälplok och pendeltåg glider förbi plattformar, kyla så att infrastruktur och fordon tar stryk, snö så att alla växlar slutar att fungera, sena personalbyten så att tågen blir ståendes, obehöriga i spår, olyckor, arbeten som behöver tillgång till vissaspår avsnitt (planerade eller akuta) och i värsta fall rivna kontaktledningar eller urspårningar. Då blir det ganska likt verkligheten!

Var man inte filosofiskt lagd innan man började jobba på järnvägen så blir man det väldigt snabbt.

Skrivet av Gertzy:

Ojdå, trodde nästan det här var ett evighetsprojekt som aldrig skulle bli klart. Men det här är ju ett gott tecken!

Finns iaf potential för ett släpp innan Star Citizen.

Att den är gammal spelar ingen roll hos oss. Barnen spelar väldigt mycket av retro-spelen man får via Nintendo online. Spelglädjen trumfar helt klart ph3t grafik i alla fps.

Stonks go down.

IRL-simulator. Grafiken är fantastisk men gameplay är rätt tradigt och mediokert. :'(

Smaken är som baken. Jag spenderade otroligt mycket tid i Kingdom Come: Deliverance med att bara rida runt, jaga och insupa atmosfären. Hade önskat att man fördjupat vardagssysslorna mer. Men kanske finns moddar för det
När jag tänker efter blir det nog så i de flesta spel jag spelar där det finns en välskapt värld att insupa.

Skrivet av robbis:

Xbox Series S är helt onödig och fattar inte vad dom tänkte med där. Varför släppa en version wom inte går att spela på och den andra blir lidande som det faktiskt går att spela på. En skiva o en helt digital kan jag inte heller förstå, för en skivspelare kostar inte ett öre att sätta in. Nä stäng ner Series S och sluta stöd dessa konsoler.

Skeppar man miljontals enheter blir de där Mp summorna ganska fort stora pengar. Kan förstå att man vill ha skivor om man bor i länder med pessig IT-infrastruktur. Men med storleken på dagens spel och de nästan obligatoriska (och gigantiska) dag 1-patcharna blir det väl ändå meckigt att hålla på med.

Var iofs inget jätteproblem back in the day med spel på en massa disketter eller PSX-spel på flera skivor. Men känns som att det kan få förbli i det förgångna.

Saknar alternativet "Vad är en 'Project Q'"?

Har aldrig lockats av mp-delen i det. Skulle vilja ha möjlighet att köra det som ren enkelspelares story mode där ens status faktiskt reflekteras i hur NPC:er bemöter en. Är man en Dark Lord som sitter på imperiets counsel förväntar jag mig mer än de meh bemötanden man får i spelet.

Ser mest fram emot Owlcat Games Warhammer 40K Rogue Trader

https://roguetrader.owlcat.games/

Så man kan se fram emot en filmisk upplevelse - najs!

Skrivet av Johan Lorentzon:

haha, kul att det nämns i böckerna.

Har tänkt läsa dem någon gång då jag blivit tipsad, men har inte kommit så långt i mitt liv än.

Gör slag i saken! Är uppfriskande att gräva ner sig i det gamla extended universe istället för allt nytt dravel med StarWars-stämpel som Disney pumpar ut idag.

Har övergivit SW för Warhammer 40K då jag saknar smutsen och mörkret som fanns i böckerna.

Edit: Är uppfriskande också med historier som, i huvudsak, INTE handlar om jedis och kraften.

Lejonkungen från 1994 på SEGA
För egen del är biten av Hakuna-Matata-banan där man ska hoppa upp för ett vattenfall på stockar ett barndomstrauama för både mig och syrran.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Var det inte så att det uppdraget blev extra svårt om man hade en piratkopierad version?

Annars så nominerar jag uppdraget i X-Wing där man ska skydda corvetter. Till och med Lucasarts gick ut sen och sa att uppdraget i princip var omöjligt.

Korolev...

Klarade det genom att låta mig vart ifrån attackvågorna skulle komma, pricka rätt mål med torpeder och styra över all energi från vapen/sköldar till motorerna när jag brände mot nästa våg av anfallare.

Nämns som ett träningsuppdrag i boken Rogue Squadron av Michael A. Stackpole.

https://starwars.fandom.com/wiki/X-Wing:_Rogue_Squadron

Rekommenderar den serien varmt. Den är sammanflätad med serien Wraith Squadron av Aaron Allston som också den är väldigt bra.

Skrivet av Fr0gg0.:

Ser totalt värdelöst ut i mitt tycke. Skulle själv aldrig sitta sådär och surfa osv.

Är övertygad om att AR/VR är #framtiden. Nu kanske enheterna är stora och klumpiga - men titta på t.ex. mobiltelefonens utveckling från släpbar väska till dagens enheter. I en inte allt för avlägsen framtid har vi nog glasögon som är tillräckligt små för att de ska kunna ersätta skärmar för de allra flesta. Och en bit längre fram kan de vara helt fristående - likt hur dagens smartphones är små datorer med en beräkningskraft som var fullständigt otänkbar för inte alls länge sen.

Har alla gånger hellre ett headset kopplat till datorn än behöver avsätta en stor bit vägg/yta på skrivbordet för en stor skärm som störs av infallande ljus. Eller om man bor trångt kanske en partner som vill sova i samma rum som man vill/behöver använda en dator i.

Har väldigt längre hoppats att vi skulle få ett spel på temat "Rogue Traders". Det är en setting som har otrolig potential som spel och när det utlystes, och att dessutom Owlacat skulle göra det, blev jag väldigt förväntansfull.

Skrivet av Bobiri:

Är det en PS5a du ha framme så förstår jag deras fråga. Den ser ju ut som skit och något som passar in i ett barnrum.

Smak är individuellt. Det finns mycket hos mina vänner jag själv inte hade valt ha i mitt eget hem. Men jag är inte dom och det är deras hem. Finns ingen anledning att kritisera andras smak om de inte uttryckligen ber om det. Och även då mer ett stort mått av takt.

Fyller 39 i år och här är mina tankar i frågan.

Med tanke på att spelindustrin är större än både film och musik tillsammans kan man tycka att den borde ha släppts in i finrummet. Skulle inte säga att en Konsol vid ens TV är konstigare än att ha en TV eller musikspelare synlig framme. Ingen av mina vänner frynter åt att folk spelar spel. Undantaget är väl om det tangerar ett missbruksbeteende där det tar över en persons liv så pass att det orsakar problem. Men det skulle även gälla oavsett vilket intresse som orsakade samma resultat. Om det så var jobb, idrott, sociala medier e.t.c.

Ett tecken på att det här stämmer för egen del är att jag allt oftare inte orkar spela klart spel. Jag hinner helt enkelt tröttna innan jag når i mål.