Speltimmar per vecka?

Medlem
Skrivet av CliQue-SinneD:

Fick barn för 3veckor sen så blir inte så många timmar, men runt 10.

Btw,är lite dumt att dina alternativ slutar på samma värde som nästa börjar. Så kan mn ibland välj 2 alternativ, exv om jg spelar 10 timmar.

Jo, man brukar generellt undvika överlappande svarsalternativ. I det här fallet är det inte så noggrant. Frågan besvaras trots allt med subjektiva självuppskattningar än objektiva mått.

Problemet med självuppskattningar är att du trots allt gör en gissning. Du kan tro att du spelat 7-10 timmar per vecka (de senaste två månaderna) men i praktiken kanske det bara blivit 3-7.

Generellt ska man ta självuppskattningar med en rejäl nypa salt. Det är rimligt att anta att 60-70% självuppskattningarna i det här resultatet är "nästan rätt", i praktiken kan det va lite mer eller mindre.

Hade det här varit en seriös och vetenskaplig studie så skulle man helst vilja få tag på objektiva mått. Exempelvis antal speltimmar på Steam. Fast objektiva mått om än mer tillförlitliga kan också va lite mer krångliga att få tag på då folk spelar på olika plattformar och sen har vi konfunderande variabler såsom nysläpp av storspel, semestertider att beakta.

Resultatet i den här pollen ger ändå en fingervisning.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Jag svarade 3-7 timmar men egentligen varierar det väldigt mycket beroende på vilka IRL-grejer och hobbies jag håller på med. Jag spelar keyboards och gör egen musik vilket kan uppta all ledig tid, förutom löpträningen. Ibland mer, ibland mindre.

Det kan gå några veckor med noll eller bara några få speltimmar och sedan kan jag ta ett break från musiken som omväxling och då kan det bli 15-25 speltimmar i veckan. Det passar mig bra, jag gillar variationen.

Medlem

Röstade på 3-7 h/vecka.

Som så många andra här har jag numera flera barn, en sambo som med all rätt kräver sin tid, jobb, villa och övriga hobbies att sköta allt efter bästa förmåga.

Är tudelat det där för å ena sidan önskar jag att jag kunde spela åtminstone det dubbla, som förr i tiden. Å andra sidan tycker jag mig finna färre och färre intressanta spel allt eftersom åren går. Krävs liksom mer nu än förr för att jag ens ska orka dra igång grejerna. Mediokra spel är numera helt uteslutet.

Medlem
Skrivet av addman:

Kan identifiera mig helt med det där fast ändra "senast 19" till "senast 21" istället i mitt fall.😅 Suger bananer när man bara har tid när man är trött och egentligen inte längre sugen på spel. Slutar med att jag sitter och kollar på andra som spelar på youtube istället vissa kvällar, it's a sad sad life....

Ska dock säga att jag lyckades plöja ner några timmar i No man's sky nu i helgen, blir bättre och bättre så allt är inte grått och dystert.🤗

Haha, samma för mig. När man väl har ledigt på kvällen har man blivit så trött att man på sin höjd orkar slötitta tv.

Jag har dock lyxen att jobba mycket distans, så brukar bränna av en timme gejming på lunchen istället!

Spännande att se att så många ligger under 14 timmar eller vad det nu var, hade trott att det skulle vara betydligt mer i snitt.

Medlem
Skrivet av Gen:

Har en 6 månaders knodd så max 1-2 timmar på vardagskvällarna, ibland lite på helgerna.

From när?

Min grabb är 4. Spelar lite Legospel tillsammans. Sedan så bygger/leker vi med riktigt Lego som omväxling.

Gen
Medlem
Skrivet av Hanzo:

Lägga sig tillsammans till vardags? Så var det nog mer förr när man bara hade en unge. Idag är vi 5 i ett litet hushåll. På vardagar umgås jag och frugan mellan 17-20. Efter 20 har hon redan somnat med minstingen. Då städar jag det sista i köket och gör i ordning 6-åringen för sängen osv. Efter 21-22 sover hushållet och om jag har energi kvar kan sätta mig och spela 1-2 timmar... fast ofta blir det att man somnar eller surfar på mobilen. Helger tillåter mer mys, finns ingen energi på vardagar.

Umgås...som att tex spela brädspel? Med tre vakna ungar? Hur?
Jag tycker helgerna är tuffast.

Skrivet av Exxo:

Min grabb är 4. Spelar lite Legospel tillsammans. Sedan så bygger/leker vi med riktigt Lego som omväxling.

Vad fint, hoppas hamna där också en vacker dag.

Medlem
Skrivet av Gen:

Umgås...som att tex spela brädspel? Med tre vakna ungar? Hur?
Jag tycker helgerna är tuffast.

Nja, käka middag, ta en kopp te och fika medan man snackar om dagen. Varvat med tvätt, disk, leka med minstingen. En vanlig kväll. Sen har jag och ungarna träningspass med judon.

Jag skulle säga att det är på helgerna som tid och energi finns till mer varierande och spännande saker. Det sällan som ingenting alls händer. Det som är utmanande att få till det intima vuxentimmarna i ett hus fullt av barn. Dels är det en sånn åldersperiod men mestadels handlar det om man tar tag i det. Finns viljan så finns alla möjligheter.


signatur

”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]

Medlem

Du har helt för många alternativ. Jag skulle minst ha 10-15tim spann.
10-14 för mig.

Medlem

7-8 timmar per vardag och mer på helgerna så det fick bli 50+

Denna wipen ska jag fan ha mitt hideout på max i Tarkov höhö

Just det, barnlös och singel gör detta möjligt


signatur

C-64, 64kb RAM, The Final Cartridge III, 5,25" 1541-II, WICO Bathandle <---In action Spelmusik

123
Skriv svar