Är en remake värd ett fullpris?

Medlem

Eftersom vi nog aldrig får se Beyond Good and Evil 2 skulle jag gärna se en remake av ettan. Tycker det är ett fantastiskt spel men det känns väldigt stelt och bångstyrigt med dagens mått. Kommer bland annat ihåg att kameran irriterade mig väldigt mycket.
Överlag tycker jag att det finns många äldre spel som hade mått bra av en remake. Så att jag kan återuppleva min barndoms spel så som jag kommer ihåg dom


signatur

PSN: OAKTHYR

Medlem

Beror på. Är det som ett helt nytt spel som till exempel Resident evil 2 så tycker jag att det är NÄSTAN värt fullpris, kanske 100-150 kr billigare än en helt ny titel. Men remakes på spel som tLoU och Dead space där designen är exakt detsamma men i en ny grafikmotor så tycker jag att man kan ta halva priset för det. Skulle locka fler köpare på det sättet. Det är ju trots allt samma spel.

Medlem

Om ett spel är så pass gammalt eller inte kompatibelt längre med moderna operativsystem och gör det kompatibelt med litet ansiktslyft tycker jag det räcker som motivation till köp. Exempelvis Turok 1 och 2. De spelen var ju designade för win 98 och att det går att spela på win 11 hela 27 år senare är ju trevligt. Men inte till fullpris, möjligen 200-300 kr är acceptabelt beroende på kvaliteten.


signatur

Ryzen 7 5800x | Sapphire pulse rx 7800 xt | samsung 980 pro | Ps5 pro? |

Medlem
Skrivet av Hipshot:

Beror snarare på hur stort spelet är skulle jag säga, hur mycket innehåll det har. Och kvalitet på remake så klart.

Exakt, det beror ju på hur mycket resurser utvecklarna lagt på det.
Det enda du har "gratis" i en fullständig remake är ju storyn.

Medlem

Skulle säga är det äldre så att en ny generation känner till det men inte spelar för att det är gammalt, fullpris. Om det är ett halvnytt spel med lite buggar osv innan så känns det som att betala för en buggrättning... Bättre med nya utgåvor i 10 års tid

Medlem
Skrivet av scaryfoot:

Hellre remasters än remakes. Var rena kulturgärningen när dom släppte Ico, Shadow of the Colossus, The Last of Us och Quake.
Resident Evil 2 och 3 remakes är bra, men originalen är bättre. Klassiska Resident Evil har en helt annan atmosfär och det är så Resident Evil ska vara.
Kan inte komma på nåt spel jag vill se remake på. Ocarina of Time har väl många velat ha länge.
Inte jag. Men gärna en HD-remaster.

Nej, sluta med remakes. Gör nåt nytt och originellt istället.

du älskar verkligen det förflutna, testa gå vidare i livet så kanske du får dig en tankeställare. Spel som RE1, 2, 3 och code Veronica och Silent hill 1 , 2 och 3 är rena skit spelen om man spelar det 2022. Behövs Remakes på alla dessa spelen för att klara av att spela dem alla och JA, jag var i övre tonåren när dessa släpptes för 20+ år sen.

123
Skriv svar