Assassin's Creed Mirage ska tillbaka till seriens rötter, vilket både innebär Mellanöstern och ett äventyr i mindre skala än de senaste spelen i serien. Kartan ska vara ungefär i samma storleksordning som Revelations och Unity, vilket innebär ett fåtal kvadratkilometer, och nu har vi även fått en fingervisning om hur lång tid det kommer ta att spela igenom titeln.

Producenten Fabian Salomon från Ubisoft har pratat med Youtube-kanalen Julien Chièze (franska), och där avslöjat att vi kan vänta oss en speltid på 20–30 timmar. Mer ordragrant sa han att deras senaste speltester låg på i snitt 20–23 timmar, medan de som verkligen vill göra allt i spelet lär tillbringa 25–30 timmar i det.

Det kan jämföras med AC Odysseys 45 timmar för att rusa genom handlingen och 143 timmar för att göra allt, eller AC Valhallas 60 timmar för huvudhandlingen och 143 timmar för att göra allt.

Därtill har Ubisoft sagt att de inte har några planer på att släppa DLC till Mirage. Det kommer hur som helst den 12 oktober till pc, Playstation och Xbox.