Thumper

Rytm. Släde glider på räls. På uppmaning: tryck knapp, dra i spak. Döda boss.

Ingen kan anklaga #Thumper för att vara komplicerat. Men tvåmannastudion #Drool har med till synes enkla medel byggt en svårt beroendeframkallande upplevelse där du åker rodel genom en flippad värld och med rätt timing klarar allt svårare hinder på din väg genom de nio världarna. Det är tight, svårt och skitkul.

PS4-versionen fungerar sympatiskt nog både med och utan PSVR. (Spelet finns också på Steam, men utan Vive- och Rift-stöd.) Det känns enklare att pricka rytmen med knapptrycken med hjälmen på skallen, möjligen för att man då sitter på släden snarare än bakom. Men oavsett vilket är Thumper en av de stabilaste upplevelserna så här långt till PSVR. Enkelhet i absolut högform – köp!

Pris: 179 kronorKöpvärt: Ja, definitivt
Kräkfaktor: 1

Until Dawn: Rush of Blood

Om du är ett stort fan av tonårsskräckisen #Until Dawn ska du inte förvänta dig att #Rush of Blood är en rak fortsättning på skräckupplevelsen. Istället är det här en rälsskjutare där du sitter fastspänd i en vagn under hela vistelsen. Karaktärer, konceptet och den visuella stilen återkommer, men mycket fler likheter än så finns inte.

Med ett vapen i varje hand tar du dig an olika nivåer, och utöver att panga monster samlar du på dig extrapoäng genom att skjuta ner bonusobjekt i omgivningen. Efter avklarade banor kan din poängskörd laddas upp och jämföras med såväl vänner som spelare världen över. Vapnen kontrolleras antingen med en Dualshock 4 eller två Move-kontroller. Spårningen av Move-kontrollerna funkar bra under våra spelsessioner, men det var också under gynnsamma förhållanden för Playstation-kameran.

Rush of Blood är betydligt mindre åksjukeframkallande än väntat. Det är främst i berg- och dalbaneåkningarna mellan olika områden som lättare obehag kan uppstå, men det är inget stort problem. Överlag är detta en underhållande rälsskjutare i skräckmiljö som rekommenderas till dig som gillar genren.

Pris: 199 kronorKöpvärt: Ja
Kräkfaktor: 2