#Dice snickrar under stort hemlighetsmakeri på del tre i #Star Wars: Battlefront-serien, och mer information ska dyka upp framåt vårkanten. Det blir försök nummer två att fortsätta den Battlefield-doftande tredjepersonsskjutaren: #Free Radical Designs försök med #Star Wars: Battlefront III lades ner 2008, när det enligt vissa uppgifter var i det närmaste färdigutvecklat.

För den som är nyfiken på det skrotade Battlefront III har det tidigare läckt ut mängder med filmmaterial från spelet, och nu finns ytterligare två klipp att gräva ner sig i. Det rör sig om väldigt tidig och i hög grad ofärdig kod, och framerate och grafik lämnar en hel del att önska. Men intressant som historielektion, kanhända.

#Star Wars: Battlefront-serien föddes 2004 och de två första spelen gjordes av #Pandemic Studios. Utvecklaren köptes upp av #EA och las ner 2009. Rykten om en tredje del har bubblat länge, och under E3-mässan 2013 bekräftades det till slut att Dice gör nästa Star Wars: Battlefront (utan trea i namnet).

En anonym Lucasarts-anställd sa 2012 att Battlefront III var klart till 99 %. Uppgiften dementerades av utvecklaren Free Radical, som kallade den "bullshit" och menade att man hade ett mediokert spel som var klart till kanske 75 %.