#Atari-representativa användaren "MajorHavoc" förklarar på företagets forum varför de valt att använda sig av ett såpass strikt DRM-skydd till #The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Enligt honom har endast fyra personer haft problem med antikopieringsmetoderna som tagits i bruk för spelet. Pc-versionen av det nya Riddick-spelet möjliggör upp till tre installationer.

Det har varit mycket snack nyligen om DRM och hur det implementerats i Riddick, och massor av felaktig information har florerat. DRM är inte skapat för att hålla dig ifrån att spela spelet. Jag vill klargöra att det finns folk som överser aktiveringarna och om, och isåfall när, vi stöter på ett problem med att folk inte kan spela så kommer vi ta hand om det problemet. Skulle det bli så allvarligt att det påverkar en större del av alla spelare så kommer flera aktiveringar tillföras. Vid ett senare tillfälle kommer all DRM tas bort och en fri .exe släppas.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena släpps till pc, Xbox 360 och Playstation 3 den 24 april. Det utvecklas av svenska #Starbreeze Studios. I arkivet har vi såväl film som tidiga intryck.