Martin Walfisz, grundare och verkställande direktör för #Massive Entertainment, lämnar företaget med omedelbar verkan. Det meddelande han en överraskad personalkår i morse, skriver IT24.

Avhoppet hänger samman med att Massive i höstas [n=28833 köptes] av #Ubisoft. Walfisz har inget emot själva affären; tvärtom tror han att Massive också fortsättningsvis kommer göra bra spel. Men uppköpet passar honom inte som person, förklarar han.

- Jag har kommit fram till att sättet som Ubisoft vill driva arbetet inte riktigt passar mig. Jag vill ha en friare roll än jag skulle få inom Ubisoft.

Massive grundades 1997 och har ett par högklassiga strategispel i ryggen. I dagarna är de aktuella med #World in Conflict: Soviet Assault. Fram till i höstas gavs deras titlar ut av #Vivendi men efter att de och #Activision slogs ihop med #Blizzard förra året drabbades Massive och många andra utvecklare av den nya jätten #Activision Blizzards beslut att renodla verksamheten. Walfisz säger sig inte ha några konkreta framtidsplaner, men han har några spelrelaterade idéer som kan komma att bli verklighet vad det lider.