Vi rapporterade för några veckor sedan att #Assassin's Creed var på väg till PSP. Samma dag skrev vi även om utannonseringarna av LittleBigPlanet och Motorstorm till formatet. Nu berättar #Sonys PSP-chef John Koller för MTV:s spelblogg om planerna företaget vidtagit för att se till att 2009 och 2010 blir lyckade år för deras portabla lilla gynnare.

Bland annat har Koller rest runt till olika spelhus och snackat om vilka framgångar deras egna förstapartstitlar varit till formatet, vilket enligt honom är ett bevis på att det går att tjäna bra pengar på att utveckla spel till det. Han har också givit förslag på olika spel som skulle kunna funka och samtidigt poängterat att det är nya delar i stora spelserier han vill se och inte trötta Playstation 2-konverteringar. Givetvis hittade Koller också något nytt att anmärka på #Nintendos vansinnigt populära DS och dess "osofistikerade" spel:

But the DS games require much less development investment, because the graphics aren't as good, the gameplay isn't as deep. In general it's just not created for a more sophisticated, mature gamer, but usually [someone who is] under 12.

Verkar som Sony fortfarande inte gett upp slaget mot DS, alltså. Tidigare idag skrev vi om nya PSP-rykten som dykt upp. Koller kommenterade dock inte dessa.