#Bioshock-skaparen Ken Levine, just nu aktuell med uppföljaren #Bioshock Infinite, säger att han inte vill se några nya konsoler inom den närmaste framtiden. Trots att både Xbox 360 och Playstation 3 har dryga fem år på nacken och vore pensionsvänliga om detta hade varit en "vanlig" konsolgeneration.

– Just nu känner jag inget begär som utvecklare och noll lust som gamer på att få se nästa generation komma ut, säger Levine i en Irrational Games-podcast.

– Konnektivitet existerar idag på plattformarna och det är definitivt vad jag gillar med en tjänst som Steam eller liknande. Jag behöver inte oroa mig för ett skit – oavsett var jag är är mina spel med mig, och om jag inte har mina spel med mig kan jag skaffa dem på ett par minuter.

Varken #Sony, #Nintendo eller #Microsoft har hittills diskuterat framtidsplanerna efter den nuvarande konsolgenerationen. Sony håller sig fortfarande till en 10-årsplan för PS3.

Nintendo vägrar diskutera en Wii-uppföljare förrän deras konsol sålt åtminstone 45 miljoner enheter bara i Nordamerika, och Microsoft har flera gånger jämställt höstens Kinect-släpp med lanseringen av en ny maskin.