För en vecka sedan skrev vi om att Nintendo stämt skaparna bakom Switch-emulatorn Yuzu, och fallet är nu redan avgjort. Grovt förenklat kan man säga att de båda parterna har gått med på att Yuzu ska läggas ner och att företaget som upphovspersonerna startat för att sköta det hela ska betala 2,4 miljoner dollar till Nintendo, motsvarande nästan 25 miljoner kronor.

Det är dock oklart hur mycket pengar som faktiskt finns i företaget, och på pappret verkar det inte som att personerna bakom det hela kommer att bli personligt ansvariga för att betala, utan att företaget helt enkelt kommer att försättas i konkurs.

I slutändan ansåg rätten att Yuzu huvudsakligen är designad för att "kringgå teknologiska åtgärder" för att spela Nintendo Switch-spel, och förlitar sig på Nintendos proprietära kryptografiska nycklar för att fungera.

De inblandade är nu förbjudna att jobba med Nintendo-emulatorer, och enligt rätten ska alla exemplar av Yuzu förstöras, hur det nu ska vara praktiskt genomförbart. Nu är frågan många ställer sig huruvida Nintendo tänker agera mot andra Switch-emulatorer.

Det hela leder även till att 3DS-emulatorn Citra läggs ner, eftersom samma personer ligger bakom den.