Det är smått otroligt att Metroid Prime 4 utannonserades på E3 2017 och ännu inte har visats upp i någon form. Men det ska fortfarande vara på gång, och förra året hörde vi rykten om ett halvöppet spel med massiva områden och riktigt snygg grafik.

Nu kommer lite mer uppgifter om spelet, och det är Youtubern Supermetaldave64 som har grävt fram den. Speltestaren Edwin Atwell har till exempel nämnt att han testat Metroid Prime 4 i tio månader. Hans tidigare speltestningsuppdrag har legat på 6–9 månader, vilket skulle kunna innebära att Metroid Prime 4 inte är sådär jättelångt från sitt släpp.

Han har även upptäckt att Retro Studios – som utvecklar Metroid Prime 4 – har ett samarbete med Next-Gen Dreams, som är ett företag som bland annat skapar speltrailers. Ytterligare ett tecken på att en utannonsering är på gång? Vi håller tummarna. "Retro Games" har i efterhand försvunnit från Next-Gen Dreams webbplats, men går att se via Waybackmachine.

Med tanke på att mycket pekar mot ett släpp av Switch 2 i år, är det nog väldigt möjligt att Metroid Prime 4 blir en lanseringstitel, med stor sannolikhet även med ett släpp till existerande Switch.