För tre år sedan utspelade sig en märklig soppa kring spelet The Sinking City. Något år efter släppet försvann spelet från Steam, och utvecklaren Frogwares anklagade utgivaren Nacon för att inte ha betalt dem alla pengar de skulle ha och senare även att Nacon skulle ha lagt upp en piratkopierad version av spelet på Steam, medan Nacon kom med egna anklagelser.

Det som följde var en lång dispyt, men nu ser den till slut ut att ha blivit uppklarad. På Steam och sociala medier meddelar Frogwares att de nu är den enda utgivaren av The Sinking City, vilket bland annat innebär att en ny version kommer att laddas upp till Steam. Vad som har hänt framgår inte, men någon form av överenskommelse med Nacon är trolig.

Den nya Steam-versionen kommer med buggfixar och optimeringar, och ändringarna är så pass omfattande att gamla sparfiler inte är kompatibla. Fram till den 28 februari 2024 får man dock välja om man vill lira den gamla versionen av spelet när man startar det, men efter det försvinner den möjligheten.

Ett nytt DLC vid namn Merciful Madness ska även släppas på ett okänt datum, men är bara kompatibelt med den nya versionen av spelet. Vill man inte spela fram till punkten i spelet då DLC:t börjar, kommer färdiga sparfiler att tillgängliggöras.

Spelet reas nu ut på Steam med 90 % rabatt i ett par dygn till.