Mellan SWAT 4 och Bioshock pillade Irrational Games på ett zombiespel som aldrig blev av. Division 9 hette det, och var tänkt som en team-baserad överlevare efter att zombieapokalypsen slagit till. Det kom aldrig längre än till ett tidigt spelbart koncept och en video, eftersom utgivaren inte trodde på idén. Det var nog synd, för Ken Levine kallar nu projektet "Utan tvekan det bästa spel vi aldrig fick göra", rapporterar PC Gamer.

Videon:

Rent krasst är det svårt att värdera betydelsen av uttalandet utan att veta hur många projekt Irrational haft på gång och hur de sett ut. Men, det är en studio som gjort genuint bra spel, och det lägger en del tyngd bakom Levines ord. Och videon visar ett väldigt lovande spel, trots att tidens tand inte varit så skonsamt mot det.

Bionshock Infinite släpptes 2013. Året efter skalades Irrational Games ner kraftigt och bara ett 15-tal medarbetare blev kvar. Under Levines ledning skulle de göra småskaliga spel, men 2017 bytte man namn till Ghost Story Games. I december 2022 avtäcktes till slut deras första spel – Judas – som är en storydriven shooter som ska se dagens ljus senast i mars 2025.

Så här såg Judas ut när det avtäcktes: