Battle Brothers är ett otroligt uppskattat taktiskt rollspel som släpper lös spelaren i en fantasy-värld, fri att göra lite som han eller hon vill. Nu är Overhype Studios tillbaka och visade för ett tag sedan upp sitt nästa spel: Menace.

Det är inte bara grafiken som fått sig ett ordentligt lyft rent tekniskt, utan även premissen. Istället för medeltida fantasy befinner man sig nu långt in i framtiden i en laglös del av universum. Där ska man knåpa ihop en egen militär styrka för att med hjälp av stridsvagnar, mechs och högteknologiskt utrustade soldater tackla ett okänt hot.

Från rymdskeppet TCRN Impetus kommer man att svara på de nödanrop som kommer in och resa till olika planeter för att hjälpa diverse grupperingar, i hopp om att få över dem på sin sida och kanske dra nytta av deras expertis, såsom bättre vapen från en vapenhandlare eller tillgång till skeppsuppgraderingar som tack för att du hjälpte ett skeppsvarv.

Man får även bestämma hur man ska tackla olika situationer, såsom att eliminera luftvärn och på så sätt kunna skicka ner sina stridsvagnar, eller kanske prioritera att rädda gisslan för att få lokalborna på sin sida.