Medan våra fotbollstjejer tar världen med storm så kan vi även meddela att Sverige vann esports-striden mot Norge i VALORANT som gick av stapeln för några dagar sen.

Efter 82 matcher stod det blågula laget som segrare med 51 vinster mot Norges 31. Tävlingen som var öppen för allmänheten och drog hela 638 deltagare från Sverige och Norge. Kriget pågick mellan 4:e augusti till 6:e augusti där två dagar online följdes av fysiska möten på Inferno Online i Stockholm och hos 00Nation i Oslo. Hela eventet följdes live av tusentalsspelare vi Twitch.

Peak som var Sveriges lagkapten så följande i ett pressmedelande efter segern:

De norska spelarna kämpade tappert alla tre dagarna. Efter att Norge tog ledningen första dagen var vi osäkra på om vi skulle lyckas vinna, men sedan presterade vi riktigt bra under den andra dagen, där vi både gick ikapp och förbi det norska laget. För en gångs skull hade inte norrmännen turen på sin sida och vi visade att hårt arbete slår oljepengar, säger Emanuel "Peak" Uzoni, lagkapten för det svenska laget.

Den norska lagkaptenen Ailincia var besviken över förlusten, men ändå nöjd lagets insatser:

Vi blev kanske lite väl självsäkra efter att vi tog ledningen första dagen, och tyvärr gick svenskarna om oss dag två. Vi gav verkligen allt för att komma ikapp och höll jämna steg med svenskarna hela dagen, tyvärr räckte det inte hela vägen. Jag är oerhört stolt över alla norska spelare som varit med och kämpat under hela helgen.

Var det någon här på FZ som var med och krigade för våra blågula färger?

Tack @sommerviktor för uppdateringen.